Peste 3.500 de persoane protestează duminică seara, pentru a șasea zi consecutiv, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La Timișoara au ieșit în stradă 2.500 de oameni, iar la Sibiu peste trei mii, potrivit Mediafax. La Oradea au fost instalate corturi, exemplul fiind luat de la Cluj.

HotNews.roFoto: Hotnews

Peste 3.500 de persoane protestează, pentru a șasea zi consecutiv, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde sunt instalate 11 corturi în care stau non-stop mai multe persoane și care vor rămâne aici până la căderea Guvernului Dăncilă, exemplul fiind urmat de Oradea unde în cursul zilei au fost instalate trei corturi în centrul orașului.

Sorin Bobiș, cel care a inițiat protestul non-stop și a instalat, vineri, primul cort în Piața Unirii, a intrat în legătură prin telefon cu Cosmin, un protestatar din Oradea, care a afirmat că situația din România, creată de PSD, este ”de nesuportat”.

”Am decis să urmăm exemplul vostru și am instalat duminică la ora 14 trei corturi în Piața Unirii din Oradea. Nu vom pleca de aici până când Pablo Escobar de Teleorman, așa zisul Liviu Dragnea, nu va părăsi toate funcțiile publice”, a spus Cosmin.

Grupul de clujeni care dorm în corturi a făcut apel să li se alăture și alte persoane, pentru a protesta prin rotație.

”Să știți că e chiar fain dimineața când ieși din cort și te uiți la statuia lui Matei Corvin”, a spus unul dintre aceștia.

Protestatarii au cerut, printre altele, dizolvarea și blocarea Parlamentului și alegeri anticipate, dar și declanșarea unei greve generale și o deplasare masivă la București în cazul în care, miercuri, Guvernul va emite o OUG care să îl salveze pe Liviu Dragnea de închisoare.

Aceștia au pancarte cu mesaje precum ”Cerem demisia Guvernului Dragnea –Dăncilă”, ”Justiția la magistrați NU la condamnați”, ”Ei se jură că nu fură și ne bagă-n dictatură”, ”Noi suntem pe drumuri, că ei ne tot dau ” și scandează ”Cluj, Oradea, București, Dragnea o pățești”, ”Uniți, salvăm toată România”, ”Nu scăpați”, ”Jos Guvernul”, ”Demisia”, ”Libertate”, ”Grevă generală”, ”Jandarmeria jos pălăria”, ”Nu mai dați afară, tinerii din țară”, ”Fără ordonanțe”.

Protestatarii au pornit într-un marș spre Prefectura Cluj și spre Piața Mihai Viteazu, după care se vor întoarce în Piața Unirii.

În Piața Mare din Sibiu sunt aproximativ trei mii de persoane.Protestatarii au pornit în marș prin oraș, strigând, printre altele, "Hoții, hoții!" și ’’PSD, Ciuma Roșie!’’.

La Timișoara au ieșit în stradă 2.500 de oameni, pentru a cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, după ce a fost condamnat.

Manifestanții strigă “Justiție, nu corupție”, „Hoții”, „Demisia”, „Cuib de hoți și de mafioți”, “La mulți ani cu executare” sau “Afară cu hoții din țară”.

De asemenea, mulți dintre protestatari țin în mâini steaguri tricolore și afișe cu mesaje precum “Toți pentru justiție”, “Cum stați cu conștiința: aleșii neamului?”, “Vă vedem”, “Hoții de la guvernare să ajungă între bare” sau “Poporul votează ziua, penalii votează noaptea”.

Totodată, în Piața Victoriei a fost adus un afiș uriaș pe care scrie “Punctul 8 de la Timișoara: fără comuniști, fără penali”.

Protestul intitulat “Cod roșu de OUG” a fost anunțat pe Facebook, iar manifestanții se tem că partidele aflate la guvernare pregătesc o ordonanță de urgență care să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare.

Și la Iași are loc un nou protest, intitulat "Cod roşu de OUG". Aproximativ trei sute de persoane și-au dat întâlnire în Piața Unirii și au pornit în marș prin centrul orașului, strigând ”Jos PSD!”, ”Anticipate, nu se mai poate” sau ”Jos Tăriceanu, Dragnea și tot Neamul”.

Proteste similare au loc în mai multe orașe din țară, precum Brașov, Satu Mare, Pitești.