Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, parlamentari şi miniştri, în care se va decide modalitatea de adoptare a modificărilor la Codul penal, prin ordonanţă de urgenţă sau prin procedură parlamentară, relatează Agerpres.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

Întrebată dacă la şedinţă s-a discutat procedura prin care vor fi modificate Codurile penale, prin ordonanţă de urgenţă sau prin Parlament, Firea a răspuns că o decizie în acest sens va fi luată după o întâlnire a experţilor partidului din domeniul juridic.

"După Comitetul Executiv, când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de domnul preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens", a explicat Firea.

Chestionată dacă se va emite o ordonanţă de urgenţă pe această temă, Firea a spus: "Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii".

Și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus că începând de luni va fi aplicat un plan pe puncte, subliniind că ”vom explica fiecare pas pe care îl facem și îl și facem” și că ”de data aceasta trebuie să mergem rapid până la capăt”.

Gabriela Firea a mai spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că la Comitetul Executiv nu s-a discutat despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi nici despre numirea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE. "Chiar nu s-a discutat subiectul deloc", a menţionat ea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri că îşi cere iertare că "s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal", precizând că maniera de până în prezent, din Parlament, s-a dovedit a fi una greşită.

"Le-am spus că obiectivele mele rămân aceleaşi, şi anume programul de guvernare să fie pus în practică, şi va fi pus, iar statul paralel să fie zdrobit, şi va fi zdrobit. Îmi cer iertare acum miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional (...) Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal. Maniera pe care am avut-o (...), în Parlament, s-a dovedit că a fost una greşită", a declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.