Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat după ședința Comitetului Executiv, că începând de luni va fi aplicat un plan pe puncte, subliniind că ”vom explica fiecare pas pe care îl facem și îl și facem” și că ”de data aceasta trebuie să mergem rapid până la capăt”.

Codrin StefanescuFoto: Captura Antena 3

”Știm exact ce avem de făcut. Începând de luni anunțăm pe puncte de facem”, a anunțat Ștefănescu, care a subliniat că ”trebuie să reintroducem normalitatea în România”, pentru că sunt ”niște șefi care au stat la tot felul de mese rotunde” care a spun ”cine să fie decapat(...), cine trăiește și cine moare”.

Ștefănescu a mai spus că nu în CExN nu s-a discutat despre suspendarea președintelui Iohannis sau SIE, ci ”s-a discutat despre presiuni, de data aceasta trebuie să mergem rapid până la capăt”.

”Cu suspendarea, sunt opinii în partid. Trebuie să vedem dacă Iohannis respectă sau nu Constituția. Atunci vom ieși în spațiul public și anunțăm ce facem”, a declarat Ștefănescu, adăugând că ”avem speranța că domnul Iohannis se va pronunța săptămâna viitoare”.

Comitetul Executiv al PSD a adoptat, vineri, o declarație în care își afirmă susținerea pentru Liviu Dragnea în toate funcțiile deținute, precum și susținerea Guvernului Dăncilă. Totodată, conducerea social-democraților afirmă că va continua demersurile pentru modificarea legilor justiției și a codurilor penale.