Peste 7.000 de oameni au ieșit în Piața Victoriei din Capitală în ziua condamnării lui Liviu Dragnea. Liderul PSD care are deja o condamnare definitivă, a primit o nouă pedeapsă cu închisoarea(3 ani și 6 luni cu executare), în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Piata VictorieiFoto: Hotnews

Manifestanții i-au cântat lui Liviu Dragnea „Mulți ani primească” și i-au transmis „La mulți ani!”, „La pușcărie!”.

La sediul PSD, jurnaliștii au așteptat mai bine de 3 ore declarații oficiale, însă acestea nu au mai apărut. În curtea sediului PSD era parcată mașina lui Liviu Dragnea.

În urma incidentelor violente care s-au întâmplat cu o seară înainte, cei adunați la manifestație au folosit un sistem de alertă. În fiecare colț al mulțimii exista câte o persoană cu un steag alb sau verde pe care urmau să îl fluture în caz de violențe. Oamenii prezenți erau rugați să se așeze în momentul în care un steag ar fi dat alarma pentru a observa și izola zona cu probleme.

Protestul a fost unul pașnic, iar față de seara precedentă, jandarmii au fost aclamați și au primit și flori de la câțiva protestatari. De asemenea, oamenii au scandat „Jandarmeria, jos pălăria”.

Mulțimea nu i-a uitat pe ceilalți politicieni și i-au huiduit de câte ori le-a fost menționat numele, pe Dăncilă, Tăriceanu, Firea sau Florin Iordache.

Direcția Națională Anticorupție și Laura Codruța Kovesi au primit aplauze din partea manifestanților.

Oamenii au fost sfătuiți să dea „report” companiilor care au reclame la posturile de televiziune Antena 3 și România TV, iar numele celor două televiziuni au fost huiduite.

În afară de bulevardul Kiseleff, circulația nu a fost oprită în Piața Victoriei. Mașinile care treceau prin piață claxonau în semn de susținere. Seara, manifestanții au aprins lanternele telefoanelor și au ascultat Odă Bucuriei.