Fostul președinte Traian Băsescu spune că a vorbit deja cu Elena Udrea, aflată în Costa Rica, și îi recomandă să ceară revizuirea deciziei de condamnare la șase ani de închisoare cu executare pentru corupție. El a mai spus că starea fostului ministru al Dezvoltării nu este una bună.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

”Cred că are calea revizuirii. Să-și pună avocații să strângă documente, să ceară revizuirea. N-aș comenta mai mult acum, dar cred că are calea revizuirii”, a spus Băsescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă îi recomandă să revină în țară, Băsescu a reafirmat că îi recomandă să se apere și este decizia ei dacă vine sau nu în România.

”Am și vorbit cu ea. Nu-i bună (starea-n.r.), știu asta de la fratele meu, când a fost condamnat, cum s-a simțit”, a mai comentat el. De asemenea, întrebat dacă este greu și pentru el, fostul șef de stat a răspuns: ”Pentru mine e grea cu partidul, îmi pare rău și pentru Elena Udrea”.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute. De asemenea, și Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Elena Udrea se află în acest moment în Costa Rica.