Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a afirmat duminică, referindu-se la un expert ONU, că acesta poate "să se ducă la dracu" după ce îl criticase pentru recenta destituire a şefei Curţii Supreme a Filipinelor, informează AFP, citată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Diego Garcia-Sayan, raportor special al ONU pentru independenţa judecătorilor şi avocaţilor, îl acuzase pe Duterte că prin acţiunile sale împotriva Mariei Lourdes Sereno a comis un "atac brutal" împotriva puterii judiciare.

Judecătorii Curţii Supreme de la Manila au votat în luna mai destituirea ei după ce aceasta criticase campania sângeroasă împotriva drogurilor dusă de Duterte şi bilanţul său în materie de drepturi ale omului.

"Spuneţi-i lui (Diego Garcia-Sayan) să nu se amestece în problemele ţării mele. El poate să se ducă la dracu!", a declarat el jurnaliştilor la Manila, afirmând de altfel că el nu are niciun amestec în destituirea fostei şefe a Curţii Supreme.

Atacurile presedintelui filipinez la adresa reprezentantilor ONU arata caare nevoie sa vada un psihiatru,a declarat în martie Zeid Ra’ad al-Hussein, Inaltul Comisar ONU pentru drepturile omului.

Amintim și că, în aprilie,Duterte a amenințat o procuroare a Curții Penale Internaționalecă dacă va desfășura vreo activitate în țara lui o va aresta.