Prim-vicepreședinte PNL, Raluca Turcan, a spus miercuri, într-un comunicat de presă că ”nu există niciun articol în Constituție care să impună Președintelui obligativitatea de a da curs propunerii Ministrului Justiției de revocare a Procurorului șef al DNA” și că ”CCR a fost deturnată de la apărarea Constituției și a fost transformată în avocatul intereselor private ale coaliției PSD-ALDE”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comunicatul Ralucăi Turcan:

”CCR a fost deturnată de la apărarea Constituției și a fost transformată în avocatul intereselor private ale coaliției PSD-ALDE. Președintele reprezintă instituția cea mai legitimă, cu atribuții clare în Constituție. Nimeni nu-l poate constrânge pe Președinte să semneze împotriva atribuțiilor constituționale clare pe care le are. Nici măcar CCR, acum acaparată de politicul nociv care subordonează întreaga țară. Decizia de azi nu are la bază niciun argument juridic.

Nu există niciun articol în Constituție care să impună Președintelui obligativitatea de a da curs propunerii Ministrului Justiției de revocare a Procurorului șef al DNA. Din punct de vedere tehnic juridic, sesizarea era inadmisibilă”.

Reacția liderului deputaților PNL vine după ce Curtea Constituțională a României a stabilit că există conflict între Președinte și Guvern în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit comunicatului CCR, președintele Klaus Iohannis „urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”