Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri că mitingul anunțat de PSD-ALDE pentru 9 iunie îi aduce aminte de manifestările partidului comunist și a comentat că i se pare ciudat ca puterea să organizeze astfel de manifestări de susținere a propriei guvernări. ”Mi se pare ciudat și puțin caraghios”, a comentat el.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

”Mi se pare o ciudățenie ca să nu folosesc alte clasificări. Un miting organizat de guvernanți ca să se autosusțină sau să se laude singuri, astfel de manifestări am mai avut pe vremea comuniștilor”, a răspuns Iohannis întrebat de jurnaliști cum comentează inițiativa PSD.

El a insistat că doar partidul comunist organiza astfel de manifestări în care promitea ”un viitor de aur”. ”Comuniştii au ştiut să organizeze tot felul de manifestări publice în care ni s-a asigurat un viitor de aur, în care ni s-a spus că Partidul Comunist Român este cel mai performant şi de fapt unicul partid din România. O astfel de manifestare mi-ar aminti doar de acele vremuri. Într-o democrație, guvernanții să pună mâna și să muncească, să rezolve problemele și să lase demonstrațiile opoziției și societății. Nu au ce manifesta cei de la putere. Mi se pare ciudat și puțin caraghios”, a conchis el.

Anunțat ca o mare mobilizare pentru susținerea Guvernului Dăncilă, mitingul programat de PSD pentru 9 iunie va fi, de fapt, unul de protest față de abuzurile din justiției. Asta i-a informat, în ședința de marți, Liviu Dragnea pe parlamentarii PSD, susțin sursele Hotnews.ro. La protest vor participa și partenerii de Coaliție.

Șefii de organizații vor anunța la centru pe data de 31 mai ce efective vor putea mobiliza pentru mitingul din București, au precizat sursele citate. „Nu va fi un miting pentru susținerea premierului, ci unul împotriva abuzurilor comise de justiție”, le-ar fi spus Dragnea deputaților PSD.