Anunțat ca o mare mobilizare pentru susținerea Guvernului Dăncilă, mitingul programat de PSD pentru 9 iunie va fi, de fapt, unul de protest față de abuzurile din justiției. Asta i-a informat, în ședința de marți, Liviu Dragnea pe parlamentarii PSD, susțin sursele Hotnews.ro. La protest vor participa și partenerii de Coaliție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șefii de organizații vor anunța la centru pe data de 31 mai ce efective vor putea mobiliza pentru mitingul din București, au precizat sursele citate. „Nu va fi un miting pentru susținerea premierului, ci unul împotriva abuzurilor comise de justiție”, le-ar fi spus Dragnea deputaților PSD.

De altfel, la ședința grupului PSD din Cameră a participat și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Mitingul este programat pe 9 iunie, în condițiile în care pe 8 iunie se așteaptă ca Instanța Supremă să dea o primă sentință în dosarul angajărilor fictive, în care procurorii DNA au cerut 7 ani și jumătate de închisoare.

Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu a declarat, marți, că mitingul ar trebui organizat în Piața Victoriei.

„Eu cred că la nivel simbolic, trebuie să-l organizăm tot în Piaţa Victoriei, pentru că s-a creat undeva imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi. Or, lucrul acesta nu este adevărat”, a spus Țuțuianu.

De notat că în Piața Victoriei este anunțat, în aceeași zi, Marșul Bucharest Pride, la ora 17,30. Inițial, PSD anunțase un miting pentru susținerea familiei tradiționale.