Tenismanul Ilie Năstase, care a fost prins băut la volan și a fost dus încătușat la INML pentru recoltarea probelor, susține că a fost umilit și că va da în judecată statul român la CEDO. El a mai susținut că un fost parlamentar sau general are dreptul la un tratament special.

Ilie NastaseFoto: Agerpres

”Testul de alcoolemie a ieșit 0.05. Mi-au spus că trebuie să-mi dea amendă, dar un polițist a zis să-mi ia și sânge. Mi-au făcut și test pentru droguri. Ce înseamnă asta? La mine, cel mai mare drog a fost un pahar de șampanie. Oamenii ăștia sunt «duși». La INML, testul a fost tot 0,05. N-am fost umilit așa niciodată. Mi-au strâns cătușele atât de tare încât mi-au făcut rană. Mi-au spus că așa se procedează când sunt agresiv. Eu am fost doar agresiv verbal, nu fizic”, a declarat Năstase, la Antena 3.

El a mai precizat că își va căuta dreptatea la CEDO pentru că ”ministrul și secretarii dânsei nu au răspuns la telefon”, iar un fost parlamentar sau un general ar avea dreptul la un tratament special.

”Mă voi duce la CEDO, pentru că doamna ministru și secretarii dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. E o lege: dacă vrei să arestezi un fost parlamentar sau general, treci puțin mai sus și întrebi. Alții nu gândesc cu picioarele, ca ei. Eram conștient că pot să conduc, stau foarte aproape. Mi s-a spus că eram pericol public. Care era pericolul public? Polițiștii au filmat doar ce au vrut ei. Erau mii de polițiști la spital, fericiți că au prins un pește mai mare. Mă dor toate oasele, am fost trântit la pământ”, a mai spus tenismanul.

Ilie Năstase a mai susținut că va merge să obțină certificat medico-legal și va cere daune statului român la CEDO în valoare de 2-3-5 milioane euro.

Tenismanul Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii joi noapte, pe Şoseaua Nordului din Capitală, fiindu-i deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.