Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, laAntena 3, că plângerea președintelui PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea nu a ajuns încă și a explicat că sesizarea a fost direcționată la instituția pe care o conduce pentru că înalta trădare ține de competența acesteia.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

”Așa spune legea, pentru că ține de infracțiunile împotriva siguranței naționale”, a explicat Horodniceanu, care a mai spus că încă nu a comunicat cu procurorul general, dar că ”vom vedea dacă plângerea întruneşte toate elementele de fapt solicitate de Codul de procedură penală".

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus joi trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Orban a acuzat faptul că „interese fundamentale ale României” sunt „puse ca la talcioc de Dragnea si acoliții lui pentru diferite interese de natură personală”.

„Nu am putut să mă prefac că nu văd cum România e făcută praf de un clan de pigmei obișnuiți să se joace cu lopățica pe malul lacului Belina”, a spus Ludovic Orban.

Ce posibile infracțiuni acuză liderul PNL:

  • „difuzarea de informații cu caracter secret”
  • „uzurparea de funcție”
  • „refuzul de informare al președintelui, ascunderea de informații legate de decizii care pot afecta interesele statului român”

„Nu pot să accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simț, cu democrația, cu interesele fundamentale ale României să dinamiteze relațiile externe” ale țării, a continuat acesta, subliniind că a fost și este „unul din cei mai mari susținători ai parteneriatului strategic cu SUA, al unor relații cât se poate de strânse cu Israelul”, dar și al poziției României de „stat european, care își respectă toate obligațiile asumate prin statutul de membru al UE”.

Citește și:

Ce argumente invocă Ludovic Orban pentru plângerea împotriva premierului Dăncilă: Nu accept să închid ochii când sesizez lucruri grave care afectează interesele fundamentale ale României

Reacție masivă a PSD față de plângerea penală a lui Orban