Liviu Dragnea, despre plângerea împotriva sa și a premierului: Este o tentativă de lovitură de stat pentru preluarea puterii în mod nelegitim

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Liviu Dragnea a acuzat, joi, că președintele României, Klaus Iohannis, a încălcat Constituția și că plângerea lui Ludovic Orban, instrumentată de Iohannis, este o tentativă de lovitură de stat, pentru preluarea puterii în mod nelegitim. Liderul PSD a anunțat totodată că discută cu juriștii pentru a vedea în ce măsură poate fi făcută o plângere penală împotriva celor care făcut plângerea împotriva sa și a premierului Viorica Dăncilă, pentru că această plângere nu are niciun sâmbure de adevăr. ”Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealtă jalnică.(...) Iohannis vrea sa ia Palatul Victoria în folosință proprie”, a spus Dragnea.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că acţiunea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este ”un demers deliberat”, dar afirmă că ”denotă o fază de nebunie”.

Tăriceanu a susţine că plângerea lui Orban se referă la ”o serie de opţiuni politice pe care primul ministru şi Guvernul care îl conduce le-a luat”. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că plângerea penală depusă de liderul PNL împotriva premierului este ”un demers deliberat”. ”Evident că este un demers deliberat din partea liderului PNL. Acum, sigur, nu mă pot abţine să îmi pun întrebarea: care este resortul acestui demers? Este rezultatul limitelor de gândire pe care le are - şi aşa crede că se duce acţiunea în politică -, este o componentă care denotă o fază de nebunie, în momentul în care mintea îţi derapează grav, sau este, poate, o acţiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit”, a declarat Tăriceanu, potrivit news.ro.

Firea despre plângerea penală a lui Orban împotriva premierului și liderului PSD: Cine ridică sabia de sabie va pieri

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a spus joi, referitor la plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului și a lui Liviu Dragnea, că ”cine ridică sabia de sabie va pieri”. Ea a mai susținut că dacă acest conflict va escalada pierderile vor fi majore, iar oamenii trebuie să știe cine este responsabil. Firea a comentat despre plângerea penală a președintelui PNL spunând că dacă nu ar fi hilar ar fi de plâns, adăugând că pare mai degrabă un demers personal al liderului formațiunii, întrucât nu toți liberalii au fost consultați în luarea deciziei. ”Astăzi o nouă cerere de demisie a premierului și o plângere penală. Dacă nu ar fi și ușor hilar ar fi chiar de plâns. Nu mai contează nici Constituția, nici legile țării când avem de a face cu propriul interes și o campanie electorală violent demarată”, a spus ea.

PSD Dâmboviţa acuză ”tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii” şi cataloghează drept ”halucinantă” acuzaţia lui Orban.

PSD Dâmboviţa, organziaţie condusă de fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu, cataloghează plângerea penală depusă de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă drept o ”tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat” şi susţine că acuzaţia adusă este ”halucinantă”. ”Organizaţia judeţeana Dâmboviţa a PSD a luat act fără surprindere de tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat exercitată la comanda Preşedintelui Klaus Werner Iohannis de liderul penibil al Partidului Naţional Liberal, fost partid istoric al României”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi seară, de filiala condusă de Adrian Ţuţuianu. În documentul citat, social-democraţii din Dâmbovişa opinează că motivaţia gestului liderului PNL o constituie ”necesitatea de a aduce servicii sistemului statului paralel de către oameni vulnerabili, pentru împiedicarea intrării în vigoare a modificărilor la legile justiţiei, care consacră răspunderea juridică a magistraţilor care comit abuzuri”, potrivit news.ro.

Ministrul Turismului: Orban face un joc politic extrem de periculos pentru români; este pus în pericol parteneriatul strategic dintre România şi SUA

”Orban să-şi vadă de opoziţie şi să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General după ce, în ultima perioadă, preşedintele Klaus Iohannis a avut mai multe intervenţii prin care a cerut demisia premierului Dăncilă. Plângerea penală prin care şeful guvernului, Viorica Dăncilă, este acuzat de înaltă trădare, iar unul dintre preşedinţii Parlamentului României, Liviu Dragnea, este acuzat la rându-i de divulgare de informaţii secrete, pune în pericol Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică (NATO) şi la Uniunea Europeană, Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă unul dintre pilonii politicii externe româneşti. O acţiune penală trebuie să aducă după sine asumarea responsabilităţii, dar mai ales dovezi”, scrie, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele PSD, Bogdan Trif, ministrul al Turismului. Potrivit acestuia, scopul vizitei premierului în Israel a fost încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, prin care se vor elabora proiecte comune în domenii importante, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care vor stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii: Eu cred în Viorica Dăncilă. Ştiu că nu îşi trădează ţara. Dimpotrivă

"Regret să constat că, într-o perioadă favorabilă accelerării dezvoltării României, apar acuzaţii la nivel înalt ce pot periclita drumul spre prosperitate al românilor, obiectivul principal al acţiunilor Partidului Social Democrat. Eu cred în Viorica Dăncila. Ştiu că nu işi trădează ţara. Dimpotrivă", scrie Sorina Pintea. Ea precizează că ori de câte ori a luat decizii care au influenţat pozitiv sănătatea românilor, a beneficiat de "sprijinul real şi neconditionaţ" al premierului. "Pentru binele nostru, sper ca acest conflict nefondat, generat de un partid politic din opoziţie, să înceteze curând", încheie ministrul Sănătăţii.