Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, acuzată de luare de mită, însă au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, decizia nefiind definitivă, relatează Mediafax.

Elena si Marcel PuscasFoto: captura facebook

„Respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă a inculpatei Burlan Pușcaș Elena formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpata Burlan Pușcaș Elena pe o durată de 30 de zile începând cu data de 17.05.2018 și până la data de 15.06.2018 inclusiv, constând în obligația inculpatei de a nu părăsi imobilul unde locuiește, pe durata arestului la domiciliu fără permisiunea organului judiciar. Cu drept de contestație”, se arată în minuta instanței.

DNA a cerut, joi, arestarea preventivă a judecătoarei Burlan-Pușcaș Elena, care activează la Tribunalul București. Magistratul este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la patru persoane pentru sentințe ușoare.

Judecătoarea a declarat, joi, că este nevinovată și că totul a pornit de la acuzațiile unui inculpat.