Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa președintelui american Donald Trump despre care a spus că, privind ultimele decizii ale administrației sale, cineva s-ar putea gândi ”cu așa prieteni, cine mai are nevoie de dușmani”. Afirmația a fost făcută la debutul reuniunii de la Sofia unde liderii UE discută despre posibile soluții de salvare a acordului cu Iranul, din care SUA s-au retras recent.

Donald TuskFoto: Captura YouTube

”Privind la ultimele decizii ale președintelui Donald Trump cineva s-ar putea gândi: cu așa prieteni cine mai are nevoie de dușmani. Sincer, ar trebui să-i mulțumim președintelui american. Datorită lui nu mai avem niciun fel de iluzii”, a scris Tusk pe twitter.

El a mai spus că UE nu poate miza decât pe ea însăși dacă are nevoie de o mână de ajutor.

Tusk a făcut apel la unitate în rândul statelor europene: ”UE trebuie să rămână unită în ceea ce privește acordul cu Iranul. Trebuie să-l menținem”. El mai acuzat atitudinea ”capricioasă” a administrației americane.

CITEȘTE ȘI: Liderii UE explorează soluțiile pentru salvarea acordului cu Iranul. Tusk denunță atitudinea capricioasă a administrației Trump