Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a propus luni pe Oliver Felix Bănilă pentru funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Procurorul Felix BanilaFoto: Ziarul de Bacau

„În urma desfășurării procedurii de selecție a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix BĂNILĂ, în vederea obținerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

Felix Bănilă (46 de ani) este în prezent procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. In 2016, el a candidat fără succes si pentru un post în CSM. În perioada 2010- 2017 a condus Parchetul Tribunalului Bacău, potrivit publicației Ziarul de Bacău.

Felix Bănilă s-a născut pe 26 decembrie 1972. În 1996 a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Cariera în magistratură a început-o pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești, unde a stat până în 2008. Din acest parchet a fost delegat, ulterior promovat, la Parchetul Tribunalului Bacău.

În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Bănilă a fost delegat procuror la Directia Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău