Victor Spirescu, bărbatul cunoscut drept "poster boy" pentru migrația românească în Marea Britanie a murit într-un accident de mașină, după ce a consumat cocaină și a condus cu 160 km/h fără centura de siguranță, anunțăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se pare că bărbatul a murit după ce a fost implicat într-un accident rutier pe 15 ianuarie. Spirescu consumase cocaină și nu purta centura de siguranță în timp ce conducea cu 160 km/h.

Victor Spirescu a fost primul român care a sosit în Marea Britanie pentru a lucra atunci când regulamentele UE s-au schimbat în 2014.

România a aderat la UE, alături de Bulgaria, în 2007, însă unele state membre au impus controale asupra persoanelor din aceste țări.

În Anglia, potențialii angajatori au trebuit să solicite permis de muncă și migranții bulgari și români un "card de muncă pentru aderare". Lucrătorii cu calificare redusă s-au limitat la schemele de cote existente în sectoarele de prelucrare a produselor agricole și alimentare.

Pe 1 ianuarie 2014, aceste restricții au fost ridicate, iar românii și bulgarii au fost liberi să lucreze în Regatul Unit.

Povestea singurului român venit pe 1 ianuarie să lucreze la Londra, descoperit de presa britanică: Victor Spirescu a ajuns o celebritate

Purtând un fes bej tras până peste ochi și o barbă rară, tânărul a avut surpriza ca, la debarcarea pe aeroportul Luton, în nordul Londrei, să fie primit de o mare de camere de luat vederi și doi parlamentari, în ziua anulării restricțiilor impuse muncitorilor din țara sa și din Bulgaria.

A existat o frenezie a presei care a fost motivată de plângeri potrivit cărora Marea Britanie ar fi inundată de migranți, însă în ziua respectivă jurnaliștii au descoperit că un singur român a intrat în țară - Victor Spirescu.

"Nu am venit să vă jefuiesc țara, am venit să muncesc și apoi mă întorc acasă. Aici plătiți bine, în România salariile sunt mici", declara Victor la acea vreme.

Chipul său a apărut în diferite ziare în ziua următoare, care l-au numit pe Spirescu "poster boy" pentru imigrația românească.

A fost concediat de la primul loc de muncă din Marea Britanie șis-a angajat în domeniul construcțiilor.