Romanul Victor Spirescu si-a gasit un nou loc de munca la Londra, in domeniul constructiilor, dupa ce a fost nevoit sa plece de la precedenta slujba pe care o avea la o spalatorie de masini, din cauza atentiei excesive pe care i-a acordat-o presa britanica. Romanul Victor Spirescu a povestit pentru The Guardian evenimentele prin care a trecut in ultimele trei saptamani, de la sosirea sa pe aeroportul Luton. De atunci, el a fost obligat de atentia frenetica acordata de presa sa isi paraseasca locul de munca pentru care venise, la o spalatorie de masini din Bedfordshire, dar si-a gasit un altul in aceasta saptamana, in domeniul constructiilor, potivit Mediafax.

Viata sa privata, inclusiv condamnarea pentru agresarea fostei iubite, a fost expusa in ziarele britanice, a fost fotografiat cu politicieni, a aparut la televizor alaturi de liderul UKIP Nigel Farage, a fost oprit pe strada de straini care ii cereau autografe.

"Nu prea stiu ce sa cred despre ce s-a intamplat cu mine", afirma el. "Este un sentiment placut dar in acelasi timp si neplacut. La inceput am fost incantat sa fiu un fel de celebritate, dar pe urma am regretat pentru ca am sfarsit prin a-mi pierde locul de munca", a explicat el.

In punctul culminant al freneziei mediatice, Spirescu sustine ca primea peste 50 de telefoane pe zi de la jurnalisti. Reporterii s-au indreptat catre casa familiei sale din Romania, iar fotografii pretindeau ca sunt clienti ai spalatoriei de masini unde lucra el, in incercarea de a-i face noi fotografii.

"Am inceput sa ma simt foarte prost", afirma Spirescu. "Faceau poze si ma faceau sa ma simt ca un om de nimic in aceasta tara pentru ca am venit aici sa muncesc", adauga el.

"Eram imaginea poporului roman si stiam ca trebuie sa fac o imagine buna. Am primit prea multa atentie din partea presei - se plimbau tot timpul in jur si creau probleme pentru celelalte persoane de acolo. Nu am vrut sa le creez probleme, asa ca am decis ca trebuie sa plec si sa imi gasesc alt loc de munca", povesteste el.

Spirescu si-a impachetat lucrurile din casa in care locuia si a plecat. Un alt roman s-a oferit sa il gazduiasca si, cu ajutor din partea unui prieten, si-a gasit un nou loc de munca, in constructii, in East London. Spirescu refuza sa spuna unde anume de teama ca presa isi va indrepta din nou atentia asupra sa la munca.

Spirescu refuza sa vorbeasca despre condamnarea sa din Romania, dar sustine ca s-a schimbat si ca a fost socat ca jurnalistii i-au rascolit viata privata. "A fost in trecut - acum patru ani. Ne schimbam. Timpul schimba omul. Ne schimbam cu totii", afirma el.

El recunoaste, de asemenea, ca mutarea in Londra a fost oarecum un soc. "Este un loc bun dar este o nebunie in acest oras. Vad oameni de afaceri aici si apoi un rasta-man. Este o mare varietate de oameni. Este asa de ciudat sa vezi acest lucru", afirma el, adaugand ca se astepta ca in capitala britanica sa fie mai multa curatenie. El se declara dezamagit si de mancare, pentru "ca nu are gust".

Spirescu a parasit scoala la 18 ani si sustine ca a invatat engleza de la televizor. El vrea ca prietena lui, Catalina, sa i se alature in Marea Britanie, unde sa stea impreuna un an, dupa care sa se intoarca acasa, sa isi cumpere o masina - un Mercedes - si "sa se bucure de viata".