Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că articolul 132 din Constituţie prevede că procurorii "îşi desfăşoară activitatea sunt autoritatea ministrului Justiţiei", însă aceştia au uitat de acest articol, transmite Agerpres.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Întrebat cum le răspunde celor care spun că, prin modificările propuse la legile justiţiei, ministrul Justiţiei capătă o putere mult prea mare, Toader a spus că există un articol în Constituţie de care procurorii "au uitat", iar modificările aduse pun în lege această prevedere.

"Am făcut de multe ori referire la articolul 132 din Constituţie care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sunt autoritatea ministrului Justiţiei. Procurorii au uitat de acest articol 132 şi nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justiţiei. Ce fac legile justiţiei acum prin modificările aduse... nu fac decât să pună în legea infraconstituţională prevederea de la 132. După aceea, echilibrul dintre puterii nu îl apreciez eu, îl apreciază CCR", a comentat Toader.

Ministrul Tudorel Toader participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema "Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii".