Aproximativ 100 de persoane, care s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj, au cerut, duminică, demisia premierului Viorica Dăncilă. Oamenii au scandat ”Ne-am săturat de cât ne-ați furat!”, precum și ”Demisia”, într-un protest anunțat peFacebookde vineri. Evenimentul a avut loc după cepreședintele Klaus Iohannis a solicitat vineri în mod public demisia premierului.

Protest ClujFoto: Daniel Buchir Facebook

Protestatarii s-au adunat, începând cu ora 18,00, la Monumentul Memorandiştilor, au purtat steaguri tricolore şi ale UE şi bannere cu mesaje precum "Iohannis nu-i ierta", "Dăncilă, demisia", "Jos ciuma roşie", relatează Agerpres.

Organizatorii evenimentului, Declic, Corupția Ucide și Umbrela Anticorupție Cluj, au argumentat pe pagina evenimentului că ”În scurta perioadă în care aceasta a ocupat poziția de premier, am fost martori a nenumărate gafe și greșeli inacceptabile, lucru care dovedește o incompetență ce nu poate fi tolerată”.

Ce spun organizatorii în descrierea evenimentului

”Astăzi, 27 aprilie, președintele K. Iohannis a solicitat în mod public demisia primului ministru, V. Dăncilă. În scurta perioadă în care aceasta a ocupat poziția de premier, am fost martori a nenumărate gafe și greșeli inacceptabile, lucru care dovedește o incompetență ce nu poate fi tolerată.

Ne alăturăm, astfel, vocii cetățenilor care cer DEMISIA doamnei Dăncilă din funcția de prim ministru. Dorim ca această poziție să fie ocupată de o persoana care deține competențele necesare și care acționează în interesul țării pe care o guvernează, nu în interesul partidului care a propulsat-o.

Vă așteptăm în număr cât mai mare la protestul de duminică, în cadrul căruia ne vom face vocea auzită. Ne vom strânge la Clopot, pe Eroilor și vom manifesta pașnic, cerând o guvernare ALTFEL”.