Premierul Viorica Dăncilă a precizat vineri că memorandumul aprobat de Guvern nu reprezintă o decizie de mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, ci "lansarea unei platforme de discuţii", potrivit Agerpres.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

"Nu este o decizie, este lansarea unei platforme de discuţii. Nu este o decizie, deci nu am încălcat niciun tratat internaţional", a declarat Viorica Dăncilă, la Parlament, întrebată dacă decizia Guvernului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim încalcă tratatele internaţionale.

Anterior, tot în cursul zilei de vineri, premierul Viorica Dăncilă confirmase că Executivul a adoptat un memorandum privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat joi că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.

”Este această decizie luată, cu care eu am ieșit prima dată, o susțin, guvernul a acționat în consecință și încep procedurile”, a spus Dragnea, joi seara, la Antena 3.

Anunțul a fost dur criticat de președintele Klaus Iohannis, dar a fost salutată în schimb de autoritățile din Israel.