Cei mai mulți pasageri din avionul Southwest Airlines care și-a pierdut marți un motor, incident care a dus la moartea unei persoane și la o aterizare de urgență, și-au pus greșit măștile de oxigen.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marty Martinez, un pasager al zborului, a pus peFacebookimagini care arată că măștile de oxigen au coborât în timpul incidentului și că ceilalți pasageri din avion le-au folosit.

Bobby Laurie, fost însoțitar de zbor, acum gazda unei emisiuni televizate, a postat și ea pe Twitter una dintre imagini, atrăgând atenția că masca de oxigen trebuie să acopere și nasul și gura.

”Oameni buni: ascultați de însoțitorii de zbor! Aproape toți din această fotografie din zborul Southwest air 1389 poartă măștile greșit. Lăsați telefonele, nu mai face selfie-uri și ascultați. Acoperiți nasul și gura”, scrie Laurie pe Twitter.

Pasagerii au trăit momente de groază, marți,în timpul zborului spre Dallas, după ce au auzit explozia puternică a unuia dintre motoare și au văzut căzând măștile de oxigen, dar și cum o femeie este trasă în afara avionului printr-un geam spart.

Tammie Jo Shults, fost pilot în Marina Americanăși printre primele femei care au zburat cu un avion de luptă F-18, a reușit să aducă la sol avionul companiei americane Southwest Airline, după ce unul dintre motoare a explodat în timpul zborului și a spart unul dintre hublourile aeronavei, creând panică printre pasageri