Tammie Jo Shults, fost pilot în Marina Americană și printre primele femei care au zburat cu un avion de luptă F-18, a reușit să aducă la sol avionul companiei americane Southwest Airline, după ce unul dintre motoare a explodat în timpul zborului și a spart unul dintre hublourile aeronavei, creând panică printre pasageri și trăgând în exterior o femeie, relateazăMSN.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ciuda crizei de la bordul navei, Shults a reacționat calm și a transmis controlorilor de zbor că ”că ne lipsește o parte a avionului”.

Întrebată dacă a luat avionul foc, aceasta a zis : ”Nu, nu a luat foc, dar ne lipsește o parte a lui. Au spus că este o gaură în el și cineva a ieșit din avion”, adăugând că există pasageri răniți, care au nevoie de asistență medical.

Pasagerii spun că după ce a reușit să aducă la sol avionul, Shults și-a făcut timp pentru a vorbi cu toți pasagerii de la bord.

Shults a reușit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Internațional din Philadephia cu avionul Boeing 737-700 .

Pasagerii au trăit momente de groază, marți, în timpul zborului spre Dallas, după ce au auzit explozia puternică a unuia dintre motoare și au văzut căzând măștile de oxigen, dar și cum o femeie este trasă în afara avionului printr-un geam spart.

Ulterior, șefului Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, Robert Sumwalt, a anunțat că femeia și-a pierdut viața.

Departamentul de pompieri din Philadephia, unde avionul Boeing 737-700 a aterizat de urgență, anunțase anterior că unul dintre cei 149 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord a fost transportat la spital în stare critică. Alți șapte au primit îngrijiri pentru răni ușoare.