Fostul premier Petre Roman a declarat luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că cererea de urmărire penală a lui, alături de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu îl revoltă şi neagă orice implicare în dosarul Revoluţiei, afirmând că, de fapt, el a fost ţinta focurilor de armă, potrivit news.ro.

Petre RomanFoto: Hotnews

„Această cerere de urmărire penală mă găseşte în situaţia de a fi pur şi simplu revoltat. Sunt uluit de această chestiune. Era să îmi pierd viaţa la baricadă, n-am avut niciun fel de implicare de nicio natură în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în zilele acelea (...) Am fost chiar în situaţia de a fi ţintă a focurilor de armă, terorişti, lunetişti, ce au fost împotriva noastră. Această cerere de urmărire penală o găsesc pur simplu absurdă, nu ştiu ce să cred despre aşa ceva”, a spus Petre Roman.

Roman a spus că respinge orice acuzaţie şi se declară supărat.

„Nu înţeleg absolut deloc şi resping categoric (acuzaţiile – n.r.). Sunt foarte supărat. Dacă lucrurile se dovedesc aşa cum spun, că nu am nicio implicare, ea creează pentru moment o situaţie care apasă asupra mea şi asta trebuie luat în considerare”, a explicat el.

Procurorul general, AugustinLazăr, i-a transmis președintelui României cererea de urmărire penalăîn legătură cu „săvârșirea infracțiunii contra umanității” pentru Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican-Voiculescu, în Dosarul Revoluției