Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris, vineri, peFacebook, că apreciază desecretizarea Protocolului dintre SRI și Parchetul General și a subliniat că ”adevărul trebuie să iasă la suprafață”.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

”Apreciem desecretizarea Protocolului SRI - Parchetul General - adevărul trebuie să iasă la suprafață !

Vom aprecia continuarea procesului de desecretizare !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Protocolul de colaborare încheiat în anul 2009 între Serviciul Român de Informații, prin prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea, și Parchetul General, prin prim-adjunctul procurorului general Tiberiu Nițu, a fost făcut public vineri.

Protocolul prevede „constituirea de echipe operative comune care să acționeze în baza unor planuri de acțiune pentru exercitarea competențelor specifice ale părților”, în vederea elaborării și derularii, în domeniile complementare, de strategii, actiuni și programe comune„, precum și „acordarea de catre experții Serviciului, in conditiile legii, a asistenței tehnice de specialitate procurorilor care efectuează urmărirea penală„.

Protocolul mai arată că SRI acordă „asistență tehnică de specialitate procurorilor in cauzele prevazute la art.2, în care administrarea mijloacelor de probă impune cunoștințe ori dotări tehnice specifice sau în cauzele în care se ascultă persoane cu identitate protejată„.

Citește și: