Dosarul presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceau, in care era acuzat ca a omis sa treaca in declaratia sa de avere o vacanta de lux si care a fost trimis la inceputul saptamanii de la DNA la Parchetul General, a fost clasat de procurori, informeazaAntena 3.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si-a declinat competenta in favoarea Parchetului General in legatura cu o plangere depusa de un medic impotriva lui Calin Popescu-Tariceanu, in care este reclamat pentru fals in declaratii, au confirmat, marti, pentru AGERPRES, oficiali ai PICCJ.

Calin Popescu-Tariceanu a declarat marti ca nu poate face alt comentariu in afara aceluia ca traieste intr-o tara a "delatiunii si a dosarelor".

Presa a relatat ca, la sfarsitul anului 2017, medicul german Vladimir Atanasie Marinescu a depus o plangere la DNA in care sustinea ca Tariceanu si-ar fi falsificat declaratia de avere depusa in anul 2011, in calitate de deputat PNL.

Medicul afirma ca Tariceanu ar fi omis sa mentioneze in declaratia de avere faptul ca ar fi beneficiat, in august 2010, de un concediu gratuit in localitatea Izmir din Turcia, oferit de Daniel Tudor, fost presedinte al ASF, si sotia acestuia, Doina Tudor. De asemenea, Tariceanu ar fi beneficiat, impreuna cu familia sa, si de o croaziera cu iahtul familiei Tudor.