Klaus Iohannis raspunde Forumului Judecatorilor ca nu sesizeaza Comisia de la Venetia pe legile justitiei

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 9 martie 2018, 18:30 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
 documente
Presedintele Klaus Iohannis nu va sesiza Comisia de la Venetia cu privire la modificarile aduse de Parlament legilor justitiei, anunta Forumul Judecatorilor din Romania, prezentand raspunsul dat de seful statului la o solicitare in acest sens. Iohannis argumenteaza ca, avand in vedere termenele de care dispune pentru promulgarea legilor, de maximum 20 de zile, si de procedura pe care Comisia de la Venetia trebuie sa o urmeze in cazul unei astfel de solicitari, "nu poate aprecia daca o astfel de sesizare ar putea fi valorificata".

Presedintia a raspuns recent unei scrisori adresate de Asociatia profesionala "Forumul Judecatorilor din Romania", prin care aceasta solicita sefului statului sa initieze demersuri "pentru obtinerea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia cu privire la anumite aspecte vizand modificarile si completarile aduse legilor justitiei, respectiv Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii".

In raspuns, seful statului mentioneaza ca, in mai multe decizii adoptate recent, Curtea Constitutionala din Romania (CCR) a transat deja unele aspecte legate de constitutionalitatea modificarilor aduse legilor justitiei si ca, in luarea acestor decizii, CCR nu a considerat necesar sa obtina o opinie din partea Comisiei de la Venetia. "Ceea ce nu exclude solicitarea unei opinii din partea Comisiei de la Venetia de catre alti actori institutionali (Parlament, Guvern sau seful statului)", puncteaza totusi acesta.

Presedintele explica mai departe ca, intrucat Parlamentul urmeaza sa puna in acord modificarile la legile justitiei cu deciziile CCR, acesta "poate solicita Comisiei de la Venetia o opinie chiar inainte de a demara dezbaterile, cu atat mai mult cu cat legiuitorul nu este tinut de niciun termen pentru a finaliza procesul decizional".

In schimb, atunci cand legile vor ajunge la el pentru promulgare, va avea la dispozitie, conform Constitutiei, pana la 20 de zile calendaristice, termen ce nu poate fi amanat "indiferent de formularea sau nu a unei sesizari catre Comisia de la Venetia", sustine seful statului.

Astfel, avand in vedere procedura pe care Comisia de la Venetia trebuie sa o urmeze in cazul unei astfel de solicitari, Presedintia spune ca nu poate aprecia "daca o astfel de sesizare ar putea fi valorificata in termenele de promulgare stabilite de Constitutie pentru Presedintele Romaniei".


Ce a raspuns exact Klaus Iohannis cu privire la sesizarea Comisiei de la Venetia pe legile justitiei:

"In prezent, in urma pronuntarii Deciziilor nr. 33/2018, 45/2018 si 61/2018, Curtea Constitutionala a transat unele aspecte legate de constitutionalitatea modificarilor aduse acestor legi prin raportare la motivele invocate in sesizarile primite. In considerentele acestor decizii, Curtea Constitutionala a apreciat ca nu este necesar sa obtina o opinie pe calea unui amicus curiae din partea Comisiei de la Venetia, ceea ce nu exclude solicitarea unei opinii din partea Comisiei de la Venetia de catre alti actori institutionali (Parlament, Guvern sau seful statului).

In conditiile in care Parlamentul Romaniei urmeaza sa puna in acord prevederile declarate neconstitutionale cu dispozitiile legii fundamentale, acesta poate solicita Comisiei de la Venetia o opinie chiar inainte de a demara dezbaterile, cu atat mai mult cu cat legiuitorul nu este tinut de niciun termen pentru a finaliza procesul decizional.

In momentul in care legile vor ajunge la Presedintele Romaniei pentru promulgare, acesta dispune de un termen de 20 de zile calendaristice de la primirea lor in conditiile art. 77 alin. 1 din Constitutia Romaniei, respectiv de un termen de 10 zile calendaristice in conditiile art. 77 alin. 3 din aceeasi lege fundamentala. Presedintele Romaniei nu poate amana promulgarea unei legi dincolo de aceste termene, indiferent de formularea sau nu a unei sesizari catre Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia). Dat fiind procedura pe care Comisia de la Venetia trebuie sa o urmeze in cazul unei astfel de solicitari, nu putem aprecia daca o astfel de sesizare ar putea fi valorificata in termenele de promulgare stabilite de Constitutie pentru Presedintele Romaniei".


 • Citeste integral in documentul atasat raspunsul Presedintiei la solicitarea adresata de Forumul Judecatorilor din Romania


Amintim ca Forumul Judecatorilor din Romania a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a transmis solicitari Presedintelui Romaniei si Parlamentului Romaniei, cerand consultarea Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia) asupra unor "aspecte curente" vizand modificarea in Romania a legilor justitiei.

Forumul Judecatorilor motiveaza ca "dezbaterea parlamentara desfasurata cu privire la proiectele de lege mentionate a ignorat punctul de vedere covarsitor majoritar al magistraturii si avizele consecutive negative emise de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii", in pofida recomandarilor raportului MCV ca Guvernul si Parlamentul "sa tina seama in mod corespunzator de consultarile cu autoritatile relevante si cu partile interesate in cadrul procesului decizional si in activitatea legislativa".

Judecatorii au amintit totodata si de faptul ca secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, i-a trimis o scrisoare presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in care i-a sugerat sa sesizeze Comisia de la Venetia a CoE in privinta reformelor legislative din justitie adoptate de Parlamentul de la Bucuresti, aratand ca "o opinie din partea Comisiei de la Venetia ar aduce claritate in ce priveste compatibilitatea acestor texte cu standardele fundamentale ale statului de drept".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12209 vizualizari

 • +8 (50 voturi)    
  din acelasi cacat (Vineri, 9 martie 2018, 18:43)

  Dan_Nemes [utilizator]

  sunt facut toti

  pana nu aruncam la gunoi tot cacatul din politica nu schimba nimic

  trebuie omorati toti fostii si actualii membrii ai partidelor politice cu exceptia USR-ului
  • +15 (31 voturi)    
   o mizerie (Vineri, 9 martie 2018, 20:15)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Dan_Nemes

   Pentru ca nu exista problema care sa nu aiba o solutie, daca se doreste !
   • +13 (23 voturi)    
    Iohannis isi dezamageste sustinatorii "pas cu pas" (Vineri, 9 martie 2018, 22:14)

    CetateanLogat [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    Iohannis raspunde Forumului Judecatorilor citand din Constitutie?! Nu putem sa il banuim ca nu intelege faptul ca opinia Comisiei de la Venetia este UNA DE PRINCIPIU, adica una care sa ofere argumente PE TERMEN LUNG celor care lupta pentru apararea statului de drept in Romania. Un om de stat adevarat priveste in perspectiva si nu doar la pasul urmator. In prezentarea cartii autobiografice "Pas cu pas", Iohannis spunea ca trebuie sa avem "certitudinea ca ne-am inscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie".

    https://tinyurl.com/yd9gs65a

    Se pare ca (si) de data asta Iohannis a ales un drum care se infunda dupa primul pas. Un razboi se castiga "pas cu pas", pierderea unei lupte nu inseamna pierderea razboiului decat daca acea lupta este pierduta in urma capitularii. Se pare ca filosofia de viata a omului Iohannis ii creaza probleme presedintelui Iohannis, care recurge la sofisme pentru a evita lupta efectiva (si nu doar declarativa) cu sistemul mafiot care incearca sa ne scoata din Europa, "pas cu pas".
    • -3 (21 voturi)    
     Comment sters de user (Sâmbătă, 10 martie 2018, 1:01)

     Un Nene [anonim] i-a raspuns lui CetateanLogat

     • +8 (16 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 10 martie 2018, 11:25)

      [anonim] i-a raspuns lui Un Nene

      • +1 (5 voturi)    
       Comment sters de user (Sâmbătă, 10 martie 2018, 14:56)

       Un Nene [anonim] i-a raspuns lui

  • +4 (12 voturi)    
   Noi trebuie sa rezolvam problema (Sâmbătă, 10 martie 2018, 10:51)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Dan_Nemes

   Noi trebuie sa rezolvam problema, nu Comisia de la Venetia.
   Modificarea legilor, in ansamblu, reprezinta problema, nu anumite articole.
   Luate separat, articolele nu sunt o problema, ci ceea ce ascund ele in spate.
   Daca mafia psd si alde a reusit sa-si infiltreze oameni corupti la CSM, vrea ca CSM-ul sa numeasca procurorii sefi.
   Problema este ca psd si alde si-au infitrat judecatori corupti chiar in CSM. De aceea, vor ca CSM-ul sa numeasca procurorii sefi, ca sa-si puna ei oamenii si sa-i scape pe mafioti de puscarie.
   Daca in CSM erau doar procurori si judecatori integri, cinstiti si competenti, nu era nicio problema ca CSM-ul sa numeasca procurorii sefi.
   Daca mafia psd si alde a numit un ministru corupt si las la Justitie, vrea ca ministrul sa controleze Inspectia Judiciara. Problema este ca psd si alde au pus ministru al justitiei o likea. De aceea, vor ca ministrul justitiei sa controleze Inspectia Judiciara.
   Daca ministru al justitiei era un om integru, un om cinstit si competent, nu era nicio problema ca acesta sa controleze Inspectia Judiciara.
   Forumul Judecatorilor trebuia de mult sa se asigure ca sunt trimisi in CSM, la ICCJ, in CCR doar judecatori cinstiti, incoruptibili si nesantajabili.
   Forumul Judecatorilor trebuia sa ceara revocarea likelelor trimise in CSM chipurile din partea Societatii Civile.
   Forumul Judecatorilor trebuia de mult sa ceara revocarea judecatorilor corupti care tergiverseaza dosarele, ii achita sau ii condamna cu suspendare pe infractori, nu le confisca averile si ii elibereaza anticipat, pe cei arestati de judecatorii cinstiti.
   Forumul Judecatorilor trebuia sa ia atitudine impotriva deciziilor aberante ale CCR in favoarea infractorilor.
   Actiunile masive de protest nu trebuie sa se termine pina la demisia guvernului mafiei, dizolvarea parlamentului borfasilor si organizarea de noi alegeri generale, la care infractorii sa nu aiba dreptul sa participe.
  • -3 (5 voturi)    
   Demisia! (Sâmbătă, 10 martie 2018, 15:49)

   Gray51 [utilizator] i-a raspuns lui Dan_Nemes

   A fost întotdeauna un trădător. Altfel nu ar fi în aceeași gașcă. E responsabil la cel mai înalt nivel. El și Băsescu, în aparenta opoziție față de parlament și guvern de fapt ai făcut un joc subtil de detensionare a situației.
 • +20 (42 voturi)    
  O comisie (Vineri, 9 martie 2018, 19:19)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  ... care de altfel e suspecta dat fiind ca T Toader, un mediocru impostor carierist face parte din ea. Jurist de Bahlui, inhaitat cu toate gastile de mafioti si sluga pesedisto-aldista inrâită cu apucaături de comisar al poporului stalinist,.
 • +10 (44 voturi)    
  nimic surprinzator. (Vineri, 9 martie 2018, 19:22)

  /./ [utilizator]

  da.....nu degeaba ai fost candidatul USL la PM......
  La fel ca si Base iti urmaresti doar interesul...Maine ai matura cu, Kovesi pe jos daca votantii tai ar fi cei care voteaza PSD-ul.Si probabil maine ai candida din partea PSD-ului daca ai stii ca sansele sa fii presedinte din partea lor ar fi maxime.Cum in primul tur am votat cu Macovei in al doilea tur am ales raul cel mai mic, mi-am cam dat seama de ce fel de om esti de mult.....USR-ul sa faca bine sa stea departe de Johanis si PNL... astia demonstreaza ca sunt la fel de toxici ca PSD-ul.
  Pana la urma nu te costa nimic sa sesizezi comisia de la Venetia avand in vedere ca CCR-ul azi e o feuda a PSD-ului.Cand judecatorii spun ca ceva nu e in regula eu m-as mai fi gandit o data .Chiar nu te costa nimic si prin faptul acesta aratai ca si iti pasa de ce gandesc votantii tai.
  • +2 (30 voturi)    
   Chiar nu ai inteles? (Vineri, 9 martie 2018, 21:04)

   sinx [utilizator] i-a raspuns lui /./

   Chiar nu ai inteles ce a zis presedintele? Degeaba sesizeaza comisia de la Venetia, daca legea il obliga sa promulge legile justitiei in maxim 20 de zile. Poate comisia de la Venetia vine cu un raspuns dupa 3 luni, lucru total inutil. Ca sa fac o analogie, e ca si cum ai fi plecat pe vremea lu` impuscatu` de la Constanta la Bucuresti, pe jos, ca ai auzit ca au bagat banane la alimentara... pana ajungi mai gasesti doar rafturile.

   Cateodata ma mir cum unii au supravietuit pana acum.
   • +5 (19 voturi)    
    .. (Vineri, 9 martie 2018, 22:34)

    /./ [utilizator] i-a raspuns lui sinx

    Eu am inteles f bine la fel cum am inteles f bine si cu grabirea numirii Vasilicai pt postul de PM desi avea la dispozitie suficient timp sa o lungeasca.Cand a ajuns presedinte dupa gafele facute si nu putine credeam ca avea sfatuitori prosti.Azi imi dau seama ca nu sfatuitorii erau de vina ci de fapt asta e Johanis.

    Sa zicem ca legile trec si comisia de la Venetia spune peste 3 luni ca nu sunt ok si trebuie schimbate.In momentul acela obligatia parlamentului este sa le aduca la forma initiala pentru ca noi cand am intrat in UE am semnat niste documente.Ca multi nu stiu ce am semnat asta e alta poveste.UE poate sa zica simplu, aveti o luna sa duceti legile inapoi la forma initiala sau puteti iesi din UE.
   • 0 (10 voturi)    
    Poate comisia (Sâmbătă, 10 martie 2018, 9:45)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui sinx

    vine cu un raspuns dupa 3 luni. Dar poate vine dupa trei zile ! Ca sa iei o decizie , punand inainte "poate ca " e cam ciudat.
 • +28 (48 voturi)    
  sesizarea Comisiei de la Venetia pe legile justiti (Vineri, 9 martie 2018, 19:36)

  truiad [utilizator]

  Legile se modifica dupa deciziile Curtii Constitutionale, dupa promulgare.
  La fel se poate face si dupa primirea constatarilor Comisiei de la Venetia.
  Chiar este mare nevoie de avizul acesteia - e gresita motivatia prezidentiala.
  • +1 (23 voturi)    
   e gresit si ocupantul scaunului de la Cotroceni (Vineri, 9 martie 2018, 20:53)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui truiad

   ....pardon patului de la Cotroceni

   la ce filozofie are , nu-i de mirare ca face jocurile psd si din cind in cind mai face impresie artistica...un om de paie
 • +8 (30 voturi)    
  “Nu poate aprecia”? (Vineri, 9 martie 2018, 20:01)

  V. Istina [utilizator]

  Cum vine asta? Adica are alte mecanisme la dispozitie sau nu stie daca va reusi in timp util sa primeasca un raspuns de la Comisie? In ambele cazuri, comunicatul nu il ajuta deloc, ba foarte dimpotriva. De ce ar da de stire hotilor ca nu va folosi o arma impotriva lor? Nu are sens. E prostie, e comoditate a juristilor de la Cotroceni ori ... altceva care mie imi scapa.

  Comunicatul asta cred ca e doar pentru Dragnea, dar eu sper ca nu inteleg ce spune, pentru ca daca Johannis tradeaza... ne ia dracul!
  • -5 (9 voturi)    
   apare si scaraoschi (Vineri, 9 martie 2018, 21:57)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   E mereu pe aci scaraoschi, stay tuned

   Drace, unde esti ?
 • -6 (30 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 9 martie 2018, 20:21)

  [anonim]

  • +7 (23 voturi)    
   USR (Vineri, 9 martie 2018, 21:01)

   /./ [utilizator] i-a raspuns lui

   USR-ul a demonstrat pana acum ca se poate si altfel...mai sunt si la ei exceptii dar alea sunt exceptii.Sa vedem cum o sa se prezinte pe viitor
  • -7 (19 voturi)    
   Aiurea... (Vineri, 9 martie 2018, 21:36)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui

   ...se face ca nu vede cum fura cu ambele mâini cei care iti dau tie solda ca sa postezi
 • +3 (17 voturi)    
  nu e nicio surpriza (Vineri, 9 martie 2018, 20:47)

  buha [utilizator]

  mesajul e din categoria "le mai dau o sansa" si "urmaresc cu ingrijorare".

  probabil ca are ceva calcule sa nu vrea sa ii supere pe cei de la PSD
  • +2 (4 voturi)    
   da, (Sâmbătă, 10 martie 2018, 20:27)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui buha

   asa este, acum cateva luni urmarea cu atentie; zicea ca nu poate face nimic pana nu-i vin legile pe masa; azi, cand ii vin legile pe masa, dupa ce 3/4 din magistrati au protestat in scris, dupa ce asociatia magistratilor ii cere sprijinul, declara senin ca e musai sa le PROMULGE IN 20 DE ZILE!
   Nici macar nu se mai preface, sa fi zis macar ca le va studia si daca e cazul va anunta Comisa. Nu, scurt si la obiect, anunta ca are 20 de zile sa le semneze, ca primarul. E destul de greu sa-si faca timp, pt. ca tot timpul lui este ocupat cu selectia partiilor pe care sa schieze in week end, cu facutul si desfacutul bagajelor, in fine, treburi serioase.
   Da, sunt perfect de acord cu tine ca "le mai da o sansa", de fapt este un cec in alb pentru Dragnea Sultan I-ul.

   Ma surprinde cat de putine comentarii sunt pe site, la asa o stire demoralizatoare. Asa de putin interes mai prezinta stalpul democratiei, ultima speranta pe care o mai aveam? Forta pentru care oamenii au stat si 24 de ore la coada, pentru care au condus in nestire sa ajunga la o sectie, pentru care si-au carat copiii mici cu ei la sectia de votare? Inseamna ca multi s-au desteptat. Cred ca data viitoare va fi chiar inutil sa se mai cheltuie vreun leu cu alegerile, nu va mai iesi chiar nimeni.

   Sper ca PSD sa schimbe urgent Constitutia si sa se renunte la farsa cu alegerea presedintelui, este o minciuna. Sa se aleaga dintre cei care intra in Parlament. Daca se va face un referendum, eu voi vota cu siguranta "pentru".
 • +5 (21 voturi)    
  mda... (Vineri, 9 martie 2018, 21:09)

  liviu_ [utilizator]

  l-am aparat pe Iohannis cu orice ocazie... dar cred ca vremurile alea s-au terminat...

  nu sunt adeptul teoriilor conspiratiei da parca incep sa ii cred pe aia care spun ca de fapt e tot psd undercover...
 • +4 (18 voturi)    
  io inteleg asa din comunicat (Vineri, 9 martie 2018, 21:19)

  decretelu [utilizator]

  nu poti sesiza ceva ce nu exista. faptul ca ele sunt intoarse in parlament pot duce la modificari (sau nu) substantiale. abia cand le va avea pe masa, in forma fibnala, ar putea cere opinia comisiei de la venetia. dar va fi degeaba caci are doar 20 de zile la dispozitie pana la intrarea legilor in vigoare. deci, degeaba.
  ca sa o scurtez, data viitoare trebuie sa avem grija ce votam si, mai ales, sa votam. macar sa stim cum stam.
  • +1 (7 voturi)    
   si eu cred ca sasul asta vrea sa spuna (Sâmbătă, 10 martie 2018, 16:43)

   Sasul70 [utilizator] i-a raspuns lui decretelu

   lumii, de mai mult de un an: nu a ajuns sa ma votati pe mine. Data viitoare mergeti la alegeri, nu aveti pe cine alege? implicati-va, uitati-va la USR, se poate si in Romania, inscrieti-va in partide de bun simt, nu exista, formati astfel de partide nu stati numai pe net si facebook, ca pe urma sa fie nevoie de 500.000 in strada... vreti o viata mai buna intr-un stat acaparat de o hidra mafiota atunci trebuie eforturi mult mai mari decat pasivitate la alegeri si injuraturi la adresa presedintelui ca nu "s-a luptat destul".... el arata destul de clar ca nu sterge pe nimeni la fund...
 • -4 (14 voturi)    
  Ciudat ! (Vineri, 9 martie 2018, 21:27)

  adrian88000 [utilizator]

  O decizie cel putin bizara. Are argumente pe care nu le-a spus. Care or fi aceste argumente ? Si de ce nu a spus adevarul ?
  • +5 (17 voturi)    
   Păi dacă nu citiți decât din 2 în 2 (Vineri, 9 martie 2018, 22:40)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

   Presedintele dorește să fie sesizată Comisia de la Veneția, dar nu de el, că ar fi inutil, că în 20 de zile e obligat să promulge. Legiuitorul ( prin opoziție ) trebuie să sesizeze pt că ar avea mai mult timp, ca să vină și răspunsul:

   "Presedintele explica mai departe ca, intrucat Parlamentul urmeaza sa puna in acord modificarile la legile justitiei cu deciziile CCR, acesta "poate solicita Comisiei de la Venetia o opinie chiar inainte de a demara dezbaterile, cu atat mai mult cu cat legiuitorul nu este tinut de niciun termen pentru a finaliza procesul decizional".
   • +3 (7 voturi)    
    Din 1 in 1 (Sâmbătă, 10 martie 2018, 12:29)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    Parlamentul ? Cine e parlamentul ? Nicolicea, Nicolae & Co ? Ei vor sesiza Comisia de la Venetia ??
 • -1 (17 voturi)    
  bai KWI... (Vineri, 9 martie 2018, 22:06)

  Foxcrawl.com [utilizator]

  tare fraier ai fost de data asta. Si ce daca sa intorcea raspunsul Comisiei de la Venetia prea tarziu (dupa termenul de 20 zile)? In primul rand demonstrai ca ai vointa si in al doilea rand, cine stie, poate juristii europeni le-o tragea peste bot lui Iordache si CCR-ului. Chiar daca raspunsul venea cu intarziere, dar macar era posibil sa-i faca de rahat. :)
 • -5 (19 voturi)    
  ceva imi spune... (Vineri, 9 martie 2018, 22:07)

  liviu_ [utilizator]

  ca pnl si usr efectiv vor ca psd sa ramana la guvernare...

  cum incepe psd sa scada... cum usr da legi aberante cu 35 db... Isi Iohannis face asta!

  Comisia de la Venetia TREBUIE sesizata! chiar daca raspunsul lor o sa vina foarte tarziu pt legi.... o sa vina suficient de devreme ca sa vada toti ce face psd, ca sa faca psd de kkt, si mai ales sa impiedice derapaje ulterioare si sa rezovle legile ... Da daca legea intarzie vor beneficia multi de legea cea mai favorabila, dar independenta justitiei se paote repara etc...
  este ABERANT ce face Iohannis!
  • -4 (10 voturi)    
   si eu cred la fel (Sâmbătă, 10 martie 2018, 9:04)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   scrisorica asta otravita este de fapt un manifest clar de sustinere a lui Dragnea. A venit exact la timp, pentru a-i consolida pozitia la adunarea de azi. Este declaratia fatisa a lui iohannis ca Dragnea este seful suprem al Mafiei care stapaneste statul, ca el ii/ le recunoaste pozitia si o accepta.
  • -5 (7 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 10 martie 2018, 11:53)

   /./ [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Tocmai am facut un experiment cu muzica vecinului care desi nu depaseste 35 db este foarte deranjanta.De obicei il tine doar o ora doua dar sa ne imaginam daca l-ar tine toata ziua ??Sau toata noaptea ??? Si 35 db mie mi se f mult daca acesta dureaza mult.Eu zic ca fiecare sa faca un experiment ca e simplu de descarcat o aplicatia pe mobil si sa masoare db care ii emite vecinul si apoi sa mai vorbeasca.Noi vrem civilizatie dar specifica balcanilor.
 • -5 (11 voturi)    
  ,,, (Vineri, 9 martie 2018, 23:32)

  erevan [utilizator]

  bai, asta-i tolomac??????????
  ce puii mei, daca nici asta nu mai e cu noi...
 • -1 (15 voturi)    
  Unde ne sunt visatorii? (Sâmbătă, 10 martie 2018, 0:22)

  CuNume [utilizator]

  Pai domnu presedinte, toata problema este cusuta cu ata alba. Sau as spune raspunsul este cusut cu ata alba. Nu am inteles, de ce nu puteti sesiza Comisa de la Venetia??? Nu aveti timp? Vi s-a rupt schiura la munte si nu mai puteti veni la birou? Va costa prea mult? Este transaltorul bolnav si nu este altul ca el? A fos Venetia inundata? Barcagiul este in concediu? Nu aveti bani de timbru sa le trimiteti? Spuneti domnule presedinte care este problema si gasim o solutie. Nu faceti ce a facut regele Mihai, (Dumnezeu sa-l odihneasca) nu faceti ce a facut Emil Constantinescu si mai ales nu faceti jocul comunistilor!!!
 • +3 (19 voturi)    
  nu va inteleg dezamagirea (Sâmbătă, 10 martie 2018, 0:43)

  decretelu [utilizator]

  In ceea ce ma priveste, am votat mereu impotriva psd (orice nume ar fi purtat). O singura data m-am tinut de nas si l-am votat pe iliescu in 2000. In 2014, cu retinere, dar si fara alternativa, l-am votat pe actualul presedinte. De atunci am considerat ca nu are cu ce sa ma dezamageasca. Mai degraba, as spune, in unele momente (putine) m-a surprins placut. Deci ce asteptari aveti, fratii mei? Omul asta respecta legea lui iorgovan, este tern, nu starneste nici o pasiune, nu are carisma, este, as putea spune, un presedinte ca la carte. Si la carte spune ca partidul (coalitia) ce detine majoritatea face legea. Singura entitate ce poate ridica obiectii este Curtea Constitutionala. Orice altceva este consultativ. Intelegeti cum sta treaba in Romania? Intelegeti de ce "dictatorul" Basescu e preferabil celui mai "democrat pesedist"?
  Serios, la alegerile parlamentare, ati avut ce alege. Un pnl compromis, un pmp ipocrit, un usr fara directie. Orice, dar nu psd. Cand oamenii vor intelege ca "ciuma rosie" nu-s doar cuvinte alese de soros, ci chiar o realitate, vom putea merge mai departe. Sa curatam celelalte partide de mizerie. psd trebuie sa dispara, nu sa se curete. Cine vrea sa faca un partid de stanga, nu are decat (succes cu asta!) dar, gata! psd trebuie sa dispara.
  Revenind la subiect, cine l-a votat pe Iohannis din convingere? Vreau sa vad sustinatorii... Deci omul va demonstreaza, cu argumente, cu nu are motive (chef) sa ceara opinia Comisiei, iar voi, va dati ochii peste cap intr-o ridicola dezamagire...
  • -1 (9 voturi)    
   presedinte la ca carte? (Sâmbătă, 10 martie 2018, 9:15)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui decretelu

   Romania este republica semiprezidentiala. Presedentia a fost investita de Iorgovan cu puteri mari. Acum, te rog sa te gandesti bine, ca a devenit un tipar deja: iohannis (cu i mic) latra din cand in cand, ca sa-si aduca aminte lumea ca exista un catel la Cotroceni, si se retrage rapid in cotet cand e vorba de decizii!
   • 0 (2 voturi)    
    asa si? (Sâmbătă, 10 martie 2018, 16:15)

    decretelu [utilizator] i-a raspuns lui revo

    paranteza: deci iorgovan se scrie cu i mare, si iohannis cu i mic... pot sa ma amuz, nu?
    nu inteleg raspunsul dvs. latra si se baga in cotet. da, si? de ce trebuie sa ma gandesc bine?
    si nu cred ca puterile prezidentiale sunt chiar atat de mari pe cat le vedeti dvs. dar, ma rog, e chestie de interpretare.
 • -1 (11 voturi)    
  DEZAMAGIRE (Sâmbătă, 10 martie 2018, 3:27)

  Caragiale2.0 [utilizator]

  Bazat pe toate ce auzisem (de la localnici) despre Sibiul lui Johannis, in 2014 pe zapada si ger ne-am dus la ambasada (la 30 Km) ca sa-l votam pe KJ.
  Domnule Presedinte, ne-ati inselat asteptarile.
  O spun cu mult regret, dar dupa toate ezitarile si tacerile dumneavoastra, asta este concluzia la care am ajuns!
 • -4 (12 voturi)    
  sforile mulustei sunt trase din afara (Sâmbătă, 10 martie 2018, 8:49)

  ww [utilizator]

  Veti vedea ca dupa ce pune tara pe butuci impreuna cu psd si pnl, mulusca rautacioasa va fi rasplatita cu o functie babana prin vest. Poporul va privi flamand si prostit in urma lui si va zice "vai, ce presedinte destept si competent am avut! Pe drept cuvant nu am meritat un astfel de geniu nemtesc sa ne conduca! Uite ca altii stiu sa-i recunoasca meritele si valoarea!"
 • +1 (9 voturi)    
  Va rugam sa sezizati Comisia de la Venetia, (Sâmbătă, 10 martie 2018, 10:19)

  URD [utilizator]

  ce ne costa, chiar daca raspunsul vine mai tarziu de intrarea in vigoare a legilor, daca doriti prosperitatea in democratie acestui popor. Prin aceasta sesizare aratati UE-ului si poporului cine ne conduce, interesele pe care le au cei de la putere si legile adoptate pentru asi realiza aceste interese. Orice lege se poate modifica ulterior pentru a se pune de acord, daca se doreste.
 • -3 (9 voturi)    
  Aiurea! (Sâmbătă, 10 martie 2018, 11:39)

  MateiCraciun [utilizator]

  Daca eram presedinte, faceam tot, absolut tot ce se putea pentru a ataca aceste legi ale infractorilor! Si ce daca nu avea timp, etc, doar simplul fapt ca sesiza comisia era o discutie care ducea la faptul ca nu sunt ok aceste legi. As ataca pe absolut toate canalele aceste legi impertinente!

  Nu face nimic din alte motive. Nu vrea sa sesizeze!

  Dar ce face mai exact, el? Daca stau sa ma gandesc la rece, de cand este presedinte, lucrurile merg tot mai prost. Adica vorbeste sa se afle in treaba si atat! Nu actioneaza, nu activeaza parghiile legale, nu face mare lucru concret! Doar teorie, practica mai putin!
  • -3 (7 voturi)    
   te rog (Sâmbătă, 10 martie 2018, 12:19)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui MateiCraciun

   foarte mult sa candidezi la presedintie in 2019, sa nu mai citesc/aud expresia "Daca eram eu presedinte, faceam tot,..."
   Sigur vei castiga.
   • 0 (4 voturi)    
    Uite (Sâmbătă, 10 martie 2018, 14:11)

    MateiCraciun [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    ca nu am sa candidez, doar sa-ti fac in ciuda, nu de altceva!

    Pana atunci, asteapta ca presedintele republicii sa se trezeasca! Va doresc, somn usor, tuturor! Pacat ca veti avea cosmaruri...
  • -2 (6 voturi)    
   aliatul de nadejde al Restauratiei (Sâmbătă, 10 martie 2018, 12:39)

   ww [utilizator] i-a raspuns lui MateiCraciun

   si descantatorul electoratului reformist din Romania, asta e molusca nemteasca, nimic altceva. Din pacate pt noi, acest individ, indracit in inertia sa, impreuna cu intreaga clasa politica si cu putregaiul din servicii si magistratura, nu sunt altceva decat ciomagul cu care Oculta internationala face tandari statul de drept in Romania, asigurandu-si un teritoriu bun de muls pe multi ani de acum incolo.
   Desigur, legea flasca si coruptia atotputernica vor avea efecte mortale doar pt sarmanii oameni de rand, robii sistemelor internationale de jecmanit natiuni. In schimb, conturile cozilor de topor autohtone si ale stapanilor lor din afara, se vor ingrasa frumos de acum inainte.
 • +1 (7 voturi)    
  Eh da... (Sâmbătă, 10 martie 2018, 14:17)

  kthor7 [utilizator]

  Klaus a facut blat cu pesedeii de cand a acceptat ca tudose sa fie prim ministru, blatul a fost clar la dancila. Sa nu uitam cine era propus cu ceva timp in urma sa fie prim ministru usl. Tot de pesedei. Klaus.
 • -1 (3 voturi)    
  nici Basescu nu ar fi raspuns mai bine (Duminică, 11 martie 2018, 2:48)

  Coco Whistle [utilizator]

  nota 10 dl. pres. eu cred ca in Ro normal ar fi o guvernare tip SUA. seful tarii e si seful guvernului cu mandat de la popor nu de la o clasa politica. ne-ar scuti de o gramada de probleme. clasa politica s-ar steriliza significant. as adauga aici punctul 8 de la TM extins.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by