Juncker a spus miercuri, in conferinta comuna cu Iohannis ca este foarte bine informat in ce priveste deciziile privind statul de drept din Romania, declaratia sa venind dupa ce, saptamana trecuta,Dragnea si Tariceanu si-au exprimat "ingrijorarea"fata de "modul incorect in care a fost informat" executivul european "in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor pe tema justitie in Romania".

JunckerFoto: Hotnews

Intrebat despre conditionarea fondurilor europene de existenta statului de drept, seful Comisiei Europene a spus: "Voi raspunde simplu: statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si e intr-un stadiu acceptabil. Nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi pe acest drum. Trebuie sa fie un proces ireversibil"

"Am luat cunostinta ca am fost 'dezinformat', dar vreau sa va spun ca sunt bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept", a declarat Juncker.

"Sistemul judiciar din Romania functioneaza si nu putem spune acum acelasi lucru despre toate statele membre", a adaugat oficialul european