Imagini cu un jandarm care loveste cu pumnul participanti la protestele de sambata din Piata Universitatii au fost distribuite intens pe retelele sociale provocand reactii vehemente, scrie News.ro. Ulterior, Jandarmeria a rectionat spunand ca imaginile sunt analizate si angajatul MAI si-a pierdut cumpatul sub presiunea multimii care care voia sa rupa cordonul.

Jandarm lovind cu pumnul manifestantiFoto: Captura video

Dupa ce pe site-urile de socializare a inceput sa circule inregistrarea video cu jandarmul care loveste mai multi protestatari care vor sa rupa cordonul,Marian Godina a postat pe Facebook a poza care infatiseaza un jandarm ce-l protejeaza pe Dragnea in drum spre audieri si despre care spune ca e acelasi angajat al MAI care a agresat manifestantii sambata seara.

Barbatul ii loveste puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care incearca sa forteze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment in care s-au produs violente in Piata Universitatii, unii dintre participanti sustinand ca la originea lor s-a aflat un grup de cateva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din randurile protestatarilor.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a spus ca angajatul si-a pierdut cumpatul, dar imaginile sunt analizate.

"Imaginile sunt in atentia Directiei Generale de Jandarmi a Capitalei care va face o analiza serioasa asupra modului in care a actionat", a afirmat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

El a sustinut ca jandarmul "si-a pierdut calmul sub presiunea multimii care incerca cu forta sa desfaca barajul".

Reactiile insa sunt extrem de dure, in special pe pagina "Coruptia ucide", unde unii dintre cei care comenteaza propun identificarea jandarmului sau depunerea unei plangeri pentru vatamare corporala.

O voce critica este si cea a politistului Marian Godina, care distribuie imaginea pe pagina sa de Facebook, insotita de comentariul: "Cand e nevoie de identificarea unui huligan, Jandarmeria Romana cere sprijinul populatiei. Pe al lor il vor identifica oare?".

La protest au fost de altfel mai multe momente tensionate intre manifestanti si jandarmii aflati in numar foarte mare in Piata Universitatii.

Aparitia jandarmilor calare a fost dezaprobata de manifestanti.

Un alt moment tensionat a avut loc in pasajul din Piata Universitatii, cand jandarmii au blocat iesirile, argumentul fiind acela ca trebuia fluidizat accesul in zona de deasupra pasajului, pentru ca demonstrantii sa poata iesi fara sa se produca aglomeratie.

Nemultumiri au provocat si perchezitiile facute de jandarmi. Acestia au explicat ca asupra unora dintre cei care voiau sa ajunga piata au fost gasite o bata, lanturi, un box, un pistol cu electrosocuri, petarde si un cutit. Un barbat asupra caruia a fost gasit un pistol care ulterior s-a dovedit a fi de jucarie a fost dus la sectia de politie. In acest caz argumentul reprezentantilor Jandarmeriei a fost ca, desi era unul de jucarie, intr-o prima faza pistolul putea provoca panica printre manifestanti.