Consilierul judetean liberal Mihnea Boerescu, 45 de ani, este cercetat in arest la domiciliu de politistii din Giurgiu, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bolintin-Vale, fiind banuit de comiterea infractiunii de camata. Potrivit politiei, el este acuzat ca, incepand cu anul 2009, personal dar si prin interpusi a dat bani cu camata si ca mai multe persoane au ramas fara imobile, terenuri si autoturisme.

Mihnea BoerescuFoto: Facebook / Mihnea Boerescu

In declaratia sa de avere sunt trecute peste 160 de terenuri si patru imobile detinute in Bucuresti, dar nu este mentionat niciun imprumut pe care l-ar fi acordat. Ultima sa declaratie de avere, atasata acestui articol.

Pe contul de Facebook Mihnea Boerescu, la ocupatie, este scris "Consilier Judetean Giurgiu, Developer, Proprietar de terenuri, Investitor, Business Angel".

Comunicatul IPJ Giurgiu:

"Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, efectueaza cercetari, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bolintin - Vale, fata de un barbat, de 45 ani, din comuna Bolintin Deal, judetul Giurgiu, banuit de comiterea infractiunii de camata.

La data de 5 ianuarie a.c., in baza mandatelor emise de Judecatoria Bolintin Vale, politistii Serviciului de Investigatii criminale au efectuat doua perchezitii domiciliare la doua imobile din judetele Giurgiu si Ilfov, in urma carora au fost ridicate mai multe documente.

Fata de persoana in cauza exista suspiciunea ca, in nume propriu, dar si prin intermediul altor persoane, incepand cu anul 2009, a dat bani cu camata, ca indeletnicire, fara a avea o calitate autorizata in acest sens.

Totodata, din cercetari a reiesit ca imprumuturile ar fi fost disimulate in mai multe acte notariale, reusind astfel sa deposedeze persoanele vatamate de mai multe proprietati si bunuri constand in imobile, terenuri si autoturisme.

La data de 12 ianuarie a.c., fata de persoana in cauza a fost luata masura retinerii, iar in ziua de 13 ianuarie a.c. barbatul a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bolintin Vale, care a dispus masura preventiva a arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile."

------------------------

Amintim si ca, saptamana trecuta, liderul PNL Giurgiu,Marin Anton, fost deputat si secretar de stat in Ministerul Transporturilor a fost trimis in judecata de DNApentru ca ar fi luat o mita de aproape 23.000.000 lei de la compania care a realizat noul terminal al Aeroportului Otopeni.