Dupa ce Mihai Tudose a avertizat ca “daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag”, premierul a fost criticat dur de autoritatile Ungare, dar primeste si reactii ironice pe Facebook.

Secui fluturand langa steag, raspuns ironic pentru premierul TudoseFoto: Facebook / Richard Kovacs

Printre ele, cea a utilizatorului Richard Kovacs, care publica o imagine sugestiva insotita de mesajul: "Domnului prim-ministru: secuii s-au conformat! Alte directive 'de la centru’?"

Tot Richard Kovacs a distribuit si o caricatura postata de un alt utilizator, dar pe aceeasi tema:

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca "nici nu poate fi vorba" de o autonomie a Tinutului Secuiesc, si a avertizat ca "daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag".

Cei de la UDMR au reactionat joi foarte dur, presedintele executiv solicitandu-i premierului sa isi ceara scuze public si sa isi retraga declaratia, despre care afirma, pe Twitter, ca este una de "ev mediu".

Premierul roman a revenit ulterior cu un mesaj pe Facebook: "Discutiile despre autonomia tinutului Secuiesc sunt in afara legii si nu merita luate in seama, reprezintand doar o incercare de destabilizare a unitatii Romaniei in anul Centenarului."

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vinerila RFI ca a fost socat de declaratia lui Tudose si a spus ca asteapa scuze de la premier.

Ambasadorul roman de la Budapesta, Marius Lazurca, a fost convocat vineri de ministerul de externe ungar, care a apreciat ca declaratiile premierului sunt inacceptabile.