Politistul acuzat ca ar fi agresat doi copii intr-un lift din Capitala a fost retinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Bucuresti, pentru doua infractiuni de agresiune sexuala asupra unor minori.

Barbatul care a agresat sexual doi copii in liftFoto: Politia Romana

Potrivit Articolului 219 din Codul Penal, agresiunea sexuala se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani, insa pedeapsa este de inchisoare de la 3 la 10 ani daca victima nu a implinit 16 ani.

Ce spune Parchetul Bucuresti:

"La data de 08.01.2018, procurori criminalisti din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru o perioada de 24 de ore fata de inculpatul S.E. sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de agresiune sexuala.

Din actele de urmarire penala efectuate pana in prezent de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din Politia Capitalei, au rezultat urmatoarele: In ziua de 05.01.2018, in intervalul orar 10:10-10:55, in incinta unui bloc din sectorul 6 - in lift si pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gura si in zona abdominala si i-a pus mana in zonele intime persoanei vatamate, minora, in varsta de 5 ani si l-a pupat pe obraji pe minorul in varsta de 9 ani.

In cauza urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Sectorului 6 in vederea luarii masurii arestarii preventive a inculpatului pe o durata de 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a persoanei in cauza in fapte similare."

Barbatula fost prins de politisti luni dimineata. Cel acuzat de agresiune este politist in cadrul Brigazii Rutiere a Capitalei, iar la audieri ar fi recunoscut faptele.

Agresiunea a avut loc vineri, cand doi copii in varsta de cinci si noua ani au fost agresati sexual in liftul unui bloc.