Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala cu legea educatiei pe care o retrimisese Parlamentului in vara, presedintele spunand ca modul cum a fost aprobata de legislativ incalca doua articole din legea suprema, iar legea in sine incalca alt articol din Constitutie.

Iohannis ceruse Parlamentului in iulie sa reexamineze legea, apreciind ca "modifica substantial Legea educatiei nationale" iar unele prevederi sunt "de natura sa creeze probleme in aplicare si sa afecteze calitatea invatamantului".

Legea a venit din nou la Cotroceni, pentru promulgare, pe 27 decembrie.

Potrivit sesizarii la Curtea Constitutionala, presedintia apreciaza ca, "atat in cadrul dezbaterii initiale, cat si in cadrul reexaminarii, Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniile educatiei, cercetarii, formarii profesionale si sanatatii a fost adoptata cu incalcarea dispozitiilor art. 75 si ale art. 77 alin. (2) din Constitutie. De asemenea, prin continutul normativ, legea mentionata incalca si dispozitiile art. 1 alin. (5) din Constitutie".

Argumentele lui Klaus Iohannis pentru sesizarea Curtii Constitutionale,aici.