Studentii Facultatii de Drept a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi se solidarizeaza judecatorilor, procurorilor si auditorilor din justitie care au protestat fara de modificarea Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si a legilor justitiei, manifestand, miercuri, de la ora 13.00, pe scarile din fata amfiteatrului I.1. - Paul Demetrescu, arata Liga Studentilor Iasi, pe Facebook.Un protest similar este programat la aceeasi ora si de catre studentii Facultatii de Drept de la Universitatea Bucuresti.

Ce spun organizatorii evenimentului, Liga Studentilor Iasi:

Invitam studentii sa aduca exemplare din Constitutia Romaniei si din Codul Penal. De asemenea, ii invitam pe reprezentantii alesi ai studentilor si pe reprezentantii asociatiilor din Facultate sa vina alaturi de noi!

Protestul nostru este de asemenea o forma de solidarizare cu prostestele judecatorilor, procurorilor si auditorilor in justitie.

Suntem consternati de faptul ca domnul Ministru al Justitiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, sustine modificarea politicii si legislatiei penale a Statului Roman intr-un sens strain si total contrar principiilor de drept si logicii, precum si a valorilor, notiunilor si cunostintelor transmise de profesorii Facultatii de Drept.

Totodata, tragem un semnal de alarma fata de tacerea suspecta a cadrelor didactice din Facultate si fata de retinerea lor de a comenta si dezbate in spatiul public propunerile de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedura Penala si a legilor justitiei.

Modificarea raporturilor juridice dintre puterile statului pana la alterarea in mod irecuperabil a functiei a cel putin uneia dintre ele, in acest caz a puterii judecatoresti, duce in mod inevitabil la schimbarea propriu-zisa a regimului politic, dintr-unul democratic, intr-unul de tip totalitar, in care drepturile civile sunt suprimate in vederea asigurarii suprematiei politice a grupului aflat la guvernare.