Peste 300 de studenti ai Facultatii de Drept de la Universitatea Bucuresti protesteaza, miercuri, de la ora 13.00, in fata facultatii, printr-o manifestare muta de condamnare a initiativelor de modificare a legislatiei penale. Protestatarii au tinut in maini textele Constitutiei Romaniei si Codului penal si au subliniat caca modificarile la Legile Justitiei si a Codului Penal vor slabi sistemul, iar modul in care aceste modificari sunt facute in Parlament ignora proceduri si schimba regulamente, nebagand in seama opinia magistratilor si avizele negative de la CSM.

Protest al studentilor la DreptFoto: Hotnews

Vezi VIDEO de pe privesc.eupe mobil

Ora 13.39: Protestul s-a incheiat. Pe durata protestului mai multe masini care au trecut pe Bulevardul din fata facultatii au claxonat in semn de sustinere

Ora 13.28: Reprezentantii studentilor sustin ca protestul este indreptat atat pe fond - modificarile la Legile Justitiei si a Codului Penal care vor slabi sistemul - dar si pe forma, impotriva modului in care aceste modificari sunt facute in parlament, ignorand proceduri, schimband regulamente si nebagand in seama opinia magistratilor si avizele negative de la CSM.

Ora 13.25: Numarul protestatarilor a crescut la 300.

Ora 13.08: Peste 200 de studenti participa timp de jumatate de ora la un protest mut fata de modificarea legilor justitiei. (Video pentru mobil)

13.01: Cateva zeci de studenti ai Facultatii de Drept din Bucuresti sunt acum pe scarile facultatii protestand fata de modificarea legilor justitiei.

"Cu totii cunoastem initiativele aflate in Parlament pentru modificarea "legilor justitiei" si a Codurilor Penale. De altfel, credem ca efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbari le-ar produce sunt de netagaduit. Diferite voci din spatiul public asteapta reactia studentilor de la Drept, care ar fi loviti in mod direct de aceste masuri mai mult decat alte categorii sociale", se arata intr-un comunicat al Asociatia Studentilor in Drept publicat peFacebook.

"Astfel, dupa modelul si in sustinerea actiunilor mute ale judecatorilor, procurorilor si ale auditorilor de justitie, studentii de la Drept sunt chemati maine de la ora 13:00 in fata facultatii la un manifest mut prin care sa demonstram ca nu suntem ignoranti la schimbarile propuse si NU le sustinem. Motivele pentru care criticam schimbarile propuse se pot regasi in comunicatul emis in dimineata aceasta pe pagina ASD.

Colegi, va propunem sa aduceti cu voi copii ale Constitutiei Romaniei. Ne vedem pe treptele facultatii in fata lui Cicerone, a lui Papinian, a lui Justinian, Solon si Licurg pentru ca stim de peste 2000 de ani ca dreptul nu se construieste arbitrar, pentru diferite interese care nu sunt ale "cetatii".

Intr-un asemenea moment critic credem ca trebuie sa aratam ca studentii, cei care de-a lungul timpului au fost primii care au criticat asemenea masuri, sunt in continuare o voce relevanta in societate", continua comunicatul.

Si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat marti intr-un comunicat ca se alatura protestelor fata de modificarile impuse in Parlament la legile justitiei, precum si cele ce se doresc a fi facute in cazul Codurilor penale, si ca vor iesi in strada.