Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) anunta marti intr-un comunicat ca se alatura protestelor fata de modificarile impuse in Parlament la legile justitiei, precum si cele ce se doresc a fi facute in cazul Codurilor penale, si ca vor iesi in strada inclusiv in aceasta seara. "Studentii trebuie sa iasa in strada si sa protesteze impotriva abuzului fara precedent din Parlament. Nu avem cum sa reprezentam viitorul din moment ce acesta este detonat sub privirile noastre", spune presedintele ANOSR.

Studentii ies in stradaFoto: anosr.ro

Comunicatul difuzat de ANOSR:

"In fiecare centru universitar, studentii au fost parte a protestelor impotriva propunerilor de modificare a legilor care afecteaza justitia si vor ramane in strada pana ce majoritatea parlamentara va renunta!

Modificarile impuse in Parlament la Legile justitiei, precum si cele ce se doresc a fi facute in cazul Codul Penal, respectiv a Codului de procedura penala, sunt fara precedent si strigatoare la cer. Se doreste distrugerea completa a tot ceea ce presupune un stat de drept. Practic, prin inconstienta si incompetenta de care au dat dovada parlamentarii, Romania hotilor si nelegiuitilor va deveni Romania noastra. Iar studentii nu accepta o astfel de Romanie!

ANOSR a sesizat in multiple randuri pericolul acestor modificari legislative si, totodata, a avertizat ca studentii vor protesta in cazul in care acest circ legislativ nu se opreste, alaturandu-se miscarilor de protest inclusiv din aceasta seara. Parlamentarii care au initiat aceasta masura au depasit orice limita a bunului simt, trecand peste faptul ca au depasit mandatul popular. Votul din decembrie 2016 nu justifica maltratarea statului de drept prin aducerea la realitate a unor masuri atat de contestate de toate vocile din sistem, atat national, cat si venite din afara statului.

Solicitam ferm renuntarea la acest demers, ce vizeaza schingiuirea legislatiei penale, precum si a legilor justitiei, in cazul in care a mai ramas vreo farama de celeritate si demnitate, parlamentarilor care au initiat si sustin acest lucru si care, pe deasupra, pretind ca ne si reprezinta.

"A sosit momentul in care studentii trebuie sa iasa in strada si sa protesteze impotriva abuzului fara precedent din Parlament. Nu avem cum sa reprezentam viitorul din moment ce acesta este detonat sub privirile noastre. Justitia este cheia de bolta a oricarei societati civilizate. Distrugerea sistemului juridic si a legislatiei in materie conchide cu conturarea unui viitor sumbru pentru acesta tara. Noi vrem insa, sa studiem si sa muncim in Romania!" - declara Marius Deaconu, presedintele ANOSR.

Diseara, ne vedem in strada!"