Asociatia Studentilor in Drept ai Universitatii Bucuresti anunta ca va protesta, miercuri, de la ora 13:00 in fata facultatii - "o manifestare muta de condamnare a initiativelor de modificare a legislatiei penale". Protestul stundetilor de la Drept vine dupa ce si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat marti ca se alatura protestelor de modificarea legilor justitiei.

Facultatea de Drept a Universitatii din BucurestiFoto: unibuc.ro

"Cu totii cunoastem initiativele aflate in Parlament pentru modificarea "legilor justitiei" si a Codurilor Penale. De altfel, credem ca efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbari le-ar produce sunt de netagaduit. Diferite voci din spatiul public asteapta reactia studentilor de la Drept, care ar fi loviti in mod direct de aceste masuri mai mult decat alte categorii sociale", se arata intr-un comunicat al Asociatia Studentilor in Drept publicat pe Facebook.

"Astfel, dupa modelul si in sustinerea actiunilor mute ale judecatorilor, procurorilor si ale auditorilor de justitie, studentii de la Drept sunt chemati maine de la ora 13:00 in fata facultatii la un manifest mut prin care sa demonstram ca nu suntem ignoranti la schimbarile propuse si NU le sustinem. Motivele pentru care criticam schimbarile propuse se pot regasi in comunicatul emis in dimineata aceasta pe pagina ASD", se mai arata in postare.

"Colegi, va propunem sa aduceti cu voi copii ale Constitutiei Romaniei. Ne vedem pe treptele facultatii in fata lui Cicerone, a lui Papinian, a lui Justinian, Solon si Licurg pentru ca stim de peste 2000 de ani ca dreptul nu se construieste arbitrar, pentru diferite interese care nu sunt ale "cetatii".

Intr-un asemenea moment critic credem ca trebuie sa aratam ca studentii, cei care de-a lungul timpului au fost primii care au criticat asemenea masuri, sunt in continuare o voce relevanta in societate", continua comunicatul.

Si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat marti intr-un comunicat ca se alatura protestelor fata de modificarile impuse in Parlament la legile justitiei, precum si cele ce se doresc a fi facute in cazul Codurilor penale, si ca vor iesi in strada.