Ministrul justitiei, Tudorel Toader, aflat in vizita in Malaezia, s-a intalnit duminica cu alti doi romani condamnati la moarte in aceasta tara pentru trafic de droguri.Toader facuse anterior o vizita la penitenciarul Bentong, unde vorbise cu romanul Ionut Alexandru Gologan, in varsta de 25 de ani, arestat din 2012 si condamnat definitiv la pedeapsa cu moartea.

Tudorel Toader, vizita la inchisoarea malaeziana unde sunt doi romani condamnati la moarteFoto: Ministerul Justitiei

Potrivit unui nou comunicat al Ministerului Justitiei, Toader a fost duminica si in inchisoarea Simpang Renggam, unde se afla incarcerati Marian Laurentiu Peity si Ionel Turcan, arestati pentru trafic de droguri, condamnati la moarte de Curtea de Apel, si ale caror procese se afla in faza de judecata pe rolul Curtii Federale a Malaysiei.

"Delegatia romana a purtat discutii cu cetatenii romani, exprimand sustinerea in realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislatiei celor doua state, in cadrul juridic initiat prin semnarea Memorandumului de intelegere dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Malaysiei privind activitati de cooperare juridica", se spune intr-un comunicat MJ.

Potrivit sursei citate, delegatia romana, din care au mai facut parte secretarul de stat stat Marieta Safta si Constantin-Volodea Nistor, ambasadorul roman in Malaezia, s-au intalnit, la Kuala Lumpur, si cu avocatul cetatenilor romani condamnati la moarte pentru trafic de droguri.

"Discutiile au purtat asupra cadrului juridic in materie, cu referire la situatia celor trei cetateni romani si posibilele demersuri legale in ceea ce ii priveste, in mod corespunzator etapelor procesuale in care se afla acestia", se spune in comunicatul MJ.