Magistratii Curtii de Apel Galati au admis, vineri, cererea fostului inspector scolar general din Vrancea, Dorin Cristea, de suspendare a ordinului Ministerului Educatiei Nationale privind demiterea sa din functie, anunta News.ro. Decizia instantei este executorie si poate fi atacata cu apel in termen de cinci zile. Dorin Cristea va fi repus in functie, iar dosarul se va judeca pe fond.

Liviu PopFoto: Agerpres

Profesorul Dorin Cristea a contestat in instanta ordinul de dimitere din functia de inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Vrancea, iar, vineri, magistratii Curtii de Apel Galati au admis cererea sa.

Decizia instantei este executorie si poate fi atacata cu apel in termen de cinci zile. Dorin Cristea va fi repus in functie, iar dosarul se va judeca pe fond.

Dorin Cristea fost demis, la jumatatea lunii august, alaturi de alti 12 inspectori generali din tara, prin ordin al ministrului Educatiei care a invocat mai multe deficiente.

Mai multi sefi de inspectorate au contestat ordinul de demitere si au obtinut in instanta suspendarea acestuia, fiind repusi in functie.

Printre acestia, sunt sefii inspectoratelor din Buzau si Braila.