Justitia nu poate fi partasa la scene de incitare populara pe teme pe care mai apoi trebuie sa le implementeze, afirma judecatoarea Gabriela Baltag, membru CSM, potrivit unei scrisori deschise catre colegii din Consiliu, publicata de luju.ro.

"Astazi, unii spun ca nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar maine daca vom continua in acelasi mod vor striga ca nu mai doresc instante! Spre ce ne indreptam este greu de spus, dar un lucru este sigur: pentru a fi dreapta justitia trebuie sa ramana departe de conflictele pe care mai tarziu este chemata sa le dezlege! Asa consider ca trebuie sa fie justitia: fara prejudecati, fara partinire!”, spune judecatoarea potrivit sursei citate.

Baltag acuza prezenta presedintelui Klaus Iohannis la sedintele CSM, solicitand ca acesta sa nu devina "o scena politica”: "Nu acesta este rolul nostru! Prezenta intempestiva a presedintelui tarii la sedinta de astazi a Consiliului reprezinta o evidenta imixtiune, de netolerat, in activitatea justitiei”.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au votat miercuri, in unanimitate, la vedere, sesizarea CCR cu un conflict de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva, in cazul OUG de modificare a codurilor penale adoptate marti noapte de Guvern, fara avizul CSM.