Premierul Dacian Ciolos a publicat luni "Platforma Romania 100", care contine un set de zece principii "ale unei guvernari pentru cetateni" si un "portofoliu de proiecte nationale" care "ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor". Seful guvernului afirma insa ca isi va respecta promisiunea de a nu candida la alegerile parlamentare din aceasta toamna."Am promis ca nu voi candida in aceste alegeri si ca nu ma voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea ramane ferma, iar Guvernul pe care il conduc ramane unul independent", afirma primul ministru, intr-o postare publicata pe Facebook si pe site-ul ro100.ro.
Siteul include si o trimitere catre
o petitie de sustinere a platformei,unde se adunasera, pana marti dimineata, circa 24.000 de semnaturi.
Dacian Ciolos afirma ca mandatul sau a avut si rostul de a "da partidelor politice ragazul necesar sa se reformeze, sa recastige increderea oamenilor, sa se deschida mai mult spre societate", dar "unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale".
"Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de #Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori, a ramas acelasi", acuza premierul.
Dacian Ciolos afirma ca a dorit sa arate ca "Romania se poate guverna si altfel - cu onestitate, corectitudine, integritate" si poate exista si "un alt mod de a administra interesul public, deschis, in dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administratie profesionista si nu politizata".
In opinia sa, "un proiect de guvernare dupa alegerile din 11 Decembrie 2016, ar trebui dezvoltat in baza unor principii asumate public, sustinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizatiile societatii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem ca aceasta schimbare e necesara".
"Daca vrem ca Romania sa creasca, avem nevoie de o reforma profunda a statului. Avem nevoie de o reimprospatare profunda a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, sa ni le asumam dincolo de angajamente politice si cicluri electorale.
De aceea, va propun Platforma #Romania100 - Romania la 100 de ani - 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, insotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga increderea in Romania si in noi insine", adauga primul ministru.
Care sunt cele 10 principii enuntate de premierul Dacian Ciolos, pe site-ul
ro100.ro.
- Sustin o Romanie fara coruptie
Nicio forta politica din Romania nu trebuie sa puna oprelisti luptei impotriva coruptiei, sa slabeasca justitia si statul de drept. Coruptia inseamna saracie, coruptia ne condamna la subdezvoltare. De aceea, lupta impotriva coruptiei trebuie asumata de fiecare dintre noi, la nivel individual, cu constiinta ca, in momentul in care unul dintre noi da sau primeste mita, cere sau ofera un drept necuvenit, devine parte a sistemului care corupe si ucide Romania. La 100 de ani, Romania are nevoie de o justitie puternica, independenta.
- Sustin o Romanie cu o clasa politica responsabila
Dupa alegerile din 11 Decembrie 2016, Romania risca sa aiba in prima linie, sa fie condusa de oameni politici cercetati penal, cu condamnari penale, oameni care nu mai pot reprezenta viitorul. La 100 de ani de la Marea Unire, Romania merita o clasa politica cinstita, care sa devina un model de etica si onestitate, nu de populism si demagogie. Merita un Parlament ai carui membri respecta justitia, care tin cont de nevoile si de asteptarile societatii, care lucreaza pentru tara, nu pentru interese private. Romania are nevoie de oameni politici, demnitari si oameni de stat vizionari, in serviciul cetatenilor.
- Sustin o Romanie guvernata cu bun simt
Mandatul scurt al actualului guvern a demonstrat limitele schimbarii in conditiile unui aparat administrativ opac, nereformat si puternic politizat. Ne-am aliat cu cetatenii pentru a le simplifica interactiunea cu institutiile statului. La 100 de ani, romanii merita un stat puternic, reformat, cu o administratie competitiva, profesionista, deschisa, pentru oameni. Este nevoie de o reforma profunda a administratiei si de crearea unui corp administrativ competent, integru. Respectul pentru cetateni trebuie scris in ADN-ul administratiei. Doar in felul acesta administratia va inspira incredere si respect.
- Sustin o Romanie in care fiecare munceste si este platit cinstit
Cresterea economica sanatoasa si nivelul de trai vor putea fi mentinute numai daca vom crea mai multe locuri de munca. Cresterile de salarii, de pensii sunt posibile numai daca exista suficienti oameni care muncesc, care aduc valoare in economie. Crearea de noi locuri de munca trebuie sa fie obiectivul principal al guvernului, preocuparea permanenta a decidentilor politici. Pentru aceasta avem nevoie de investitori, de capital autohton consolidat dar si de capital de peste hotare. Oamenii trebuie sa-si gaseasca de munca nu numai la Bucuresti, in Cluj sau in Timis, dar si in Botosani, Vaslui sau Dolj.
- Sustin o Romanie fara saracie
Aproape jumatate din populatia tarii traieste in saracie. Un copil din trei abandoneaza scoala. Avem unul dintre cele mai ineficiente sisteme de asistenta sociala din Europa. In loc sa fie sprijiniti, cei mai saraci dintre noi sunt pusi pe drumuri, sunt folositi ca masa de manevra electorala. Romania are nevoie de un nou concept de incluziune sociala, bazat pe activarea economica a celor in nevoie. Trebuie sa continuam reforma asistentei sociale, sa promovam pachete de sprijin integrat pentru oamenii saraci si pentru familiile lor, care sa duca la o reala integrare in societate: locuri de munca, sanatate, scoala pentru toti.
- Sustin o Romanie cu o economie competitiva
La aproape 100 de ani de la Marea Unire, Romania nu are o autostrada care sa treaca muntii. Polul saraciei din Europa este la noi si exista dezechilibre majore de dezvoltare intre regiuni. La asta ne-au adus inconsecventa, incapacitatea de a duce pana la capat proiecte si de a avea abordari strategice, sistemele arbitrare de a distribui banii cu scopul de a 'cumpara' primari pentru campania electorala. La 100 de ani, Romania are nevoie de o viziune de dezvoltare multianuala, care unifica resursele bugetare nationale cu fondurile europene, care incurajeaza investitiile private si eficientizeaza investitiile publice. Debirocratizarea trebuie sa continue, in relatia cu cetatenii, in interactiunea statului cu mediul de afaceri, in interiorul institutiilor publice. Mediul de achizitii publice trebuie gestionat mai eficient, mai transparent, astfel incat sa maximizam investitiile din bugetul tarii.
- Sustin o Romanie cu adevarat educata
In Romania de azi avem un sistem de educatie in mare parte decredibilizat de interese partinice si de non-valori, subfinantat, un sistem in care dascalii onesti sunt sufocati de hatisuri de interese. Avem un sistem care ii exclude pe cei saraci sau pe cei din zonele rurale, in care liceele tehnice si agricole au fost neglijate, in care multe universitati au devenit fabrici de diplome. La 100 de ani, Romania merita altceva, romanii merita mai mult. Avem nevoie sa continuam asanarea si repunerea pe fundamente etice a sistemului universitar, sa scoatem politica din scoli. Trebuie sa dam o sansa egala elevilor si profesorilor din mediul rural, sa recuperam si sa dezvoltam invatamantul tehnic, agricol si invatamantul dual astfel incat scoala sa inteleaga realitatile pietei, sa lucreze direct cu intreprinderile si sa fie direct cuplata la economie.
- Sustin o Romanie sanatoasa
Prea multi medici pleaca din tara. In Romania nu s-au mai construit spitale noi, Romania nu a avut in ultimii 26 de ani un plan de dezvoltare, de modernizare a infrastructurii spitalicesti. Odata cu alocarea unui buget suficient, este nevoie de o reforma profunda a sistemului de sanatate, care sa elimine coruptia, politicul si conflictele de interese din managementul spitalelor, care sa ofere conditii de munca si de dezvoltare decente, astfel incat medicii nostri sa ramana in tara. Este nevoie de un program de modernizare a infrastructurii spitalicesti, de un plan national de resurse umane pentru reprofesionalizarea administratiei si a managementului in sistemul medical din Romania, de un sistem transparent, meritocratic, etic, care sa puna pacientul in centrul sau. Trebuie sa crestem accesul si calitatea serviciilor medicale la sate si in orasele mici si mijlocii. Romania la 100 de ani are nevoie de spitale noi, are nevoie de performanta, nu numai in clinicile de varf, ci in fiecare spital obisnuit.
- Sustin o Romanie care conteaza in Uniunea Europeana si in NATO
Urmeaza vremuri tulburi pentru Europa. Uniunea Europeana este in criza. Romania trebuie sa decida daca vrea sa fie parte din problema sau parte din solutie. Trebuie sa decidem daca preferam o Europa a populismului, etnocentrismului si demagogiei sau o Europa a democratiei, tolerantei si prosperitatii. In 2019, Romania centenara va prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Avem forta si oportunitatea sa aratam ca Romania este un stat membru puternic si sa construim Uniunea Europeana alaturi de nucleul dur al celor care doresc sa tina impreuna Europa. Avem forta de a deveni ancora din Est a Europei unite. Avem forta sa ramanem cel mai de incredere partener din Europa de Est al Statelor Unite ale Americii. Totodata, avem datoria istorica si morala de a-i tine langa noi, pe o cale europeana, pe romanii din Republica Moldova, de a pregati regasirea neamului nostru in orice forma vor dori generatiile care vin, de aici si de dincolo de Prut.
- Sustin o Romanie a tuturor romanilor
Cei mai multi dintre romanii plecati sa munceasca in strainatate fac asta pentru ca si-au pierdut increderea ca acasa se poate mai bine. Avem datoria de a le respecta decizia, de a-i proteja si sprijini acolo unde au ales sa traiasca, dar si obligatia de a nu-i instraina de tara si de a-i incuraja sa se intoarca acasa. Romania este a fiecaruia dintre noi, cetatenii ei, in masura in care ne-o asumam, indiferent de etnia noastra, de credintele noastre, de locul unde traim sau muncim. La 100 de ani de la Marea Unire, o Romanie puternica are nevoie mai mult ca oricand de un spirit de neam puternic, de un tesut social solid, bazat pe valori, bazat pe ceea ce ne defineste si ne uneste. Pentru aceasta, avem nevoie sa regasim increderea in noi, unii in ceilalti si in noi insine. O natie puternica, increzatoare, isi sustine si promoveaza valorile pe care se construieste.
Printre proiectele propuse de primul ministru figureaza si "reorganizarea Agentiei Domeniilor Statului intr-o structura care sa permita achizitionarea de terenuri agricole, comasarea si revanzarea acestora catre tineri agricultori".
Ce portofoliu de proiecte nationale propune Dacian Ciolos:- Reforma administratiei publice: modificarea Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici pentru introducerea unor criterii noi de recrutare, evaluare si stimulare a acestora. Obiectivul este de a crea o administratie publica profesionista, competenta, integra, transparenta, atat la nivel central cat si la nivel local.
- Modificarea Legii-cadru 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice pentru eliminarea discrepantelor si discriminarilor intre diferitele sectoare ale sectorului public.
- Operationalizarea Strategiei Nationale Anticoruptie, intarirea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), Pact multianual pentru finantarea si intarirea sistemului judiciar.
- Asumarea si operationalizarea celor 17 capitole ale Strategiei Romania Competitiva.
- Crearea unui Program national pentru sprijinirea antreprenorialului ca motor al economiei romanesti. Fiecare leu investit din fonduri publice trebuie sa sustina o crestere economica durabila, de calitate, crearea de locuri de munca si atragerea capitalului privat.
- Continuarea Pachetului anti-saracie, cu alocare bugetara, schimbari legislative, termene concrete de indeplinire asumate anual.
- Propunere legislativa pentru stabilirea unui cadru financiar multianual, care sa asigure continuitatea investitiilor majore in economie, prin angajarea multianuala a resurselor bugetare. Bugetul Romaniei va fi elaborat astfel incat sa urmeze programe si obiective, nu nevoia unor institutii de a-si justifica existenta.
- Stabilirea unui portofoliu de proiecte de investitii de interes national, care sa beneficieze de fonduri europene si buget national in domeniile sanatate, educatie, infrastructura mare.
- Prioritizarea cercetarii aplicate, dezvoltarii si inovarii ca element de crestere a valorii adaugate in economie.
- Incurajarea participarii Diasporei in economie prin abordari de tipul "RePatriot" si continuarea programelor Diaspora Start-Up.
- Revizuirea legislatiei si crearea unui Program national pentru paduri care sa permita conservarea si exploatarea durabila a acestora.
- Reorganizarea Agentiei Domeniilor Statului intr-o structura care sa permita achizitionarea de terenuri agricole, comasarea si revanzarea acestora catre tineri agricultori, astfel incat sa sprijine dezvoltarea agriculturii locale, intarirea fermei de familie, a formelor asociative si a clasei de mijloc la sate.
- Un pachet legislativ pentru incurajarea in agricultura a productiei si comercializarii (inclusiv la export) de valoare adaugata, asocierii si organizarii pe filiera in agricultura si infiintarea Camerelor Agricole ca structuri independente de consultanta agricola si sprijin pentru fermieri, coordonate de acestia.
- Continuarea investitiilor in cadastrarea teritoriului tarii, cu precadere pentru terenurile agricole.
- Continuarea si imbunatatirea programului de prevenire si gestionare a riscurilor de cutremur si alte catastrofe naturale.
- Continuarea schimbarii de perspectiva in implementarea programelor europene, cu accent pe simplificare, cresterea calitatii proiectelor si a impactului pe care programele finantate il au in economie. Dezvoltarea instrumentelor financiare inovatoare demarate cu ajutorul fondurilor europene.
- Implementarea strategiilor de Investitii Teritoriale Integrate din fonduri europene si buget national in Delta Dunarii, Valea Jiului, zona Moldovei, Rosia Montana-Apuseni si identificarea altor zone care necesita pachete de interventie integrate din fonduri publice si private.
- Pregatirea in conditii optime a Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene in 2019.
- Dezvoltarea gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BRUA) si continuarea eforturilor de interconectare energetica si consolidare a independentei si securitatii energetice a tarii.
- Abordare multianuala a punerii in valoare a patrimoniului istoric si cultural national.
- Sprijinirea sportului de performanta si dezvoltarea unui program national de promovare a sportului de masa.
Am avut cativa politicieni onesti, cativa inteligenti si cativa capabili in Romania ultimilor ani, dar nu unul care sa fie toate 3 ... pana acum.
Luati-va 2 min si semnati petitia atasata acestei platforme, aratati ca majoritatea tacuta chiar exista in Romania:
http://www.petitieonline.com/signatures/sutin_platforma_romania_100/
De ce există alegeri?
De ce există partide politice?
De ce mergem la vot?
Așa, spuneți-mi ce om deosebit e, ce minunat e tot ce face! Mulțumesc, dar ce rahat facem cu democrația, voturi, partide? Îl ungem împărat e Cioloș, da? gata, ni s-a luat de prea multă democrație???
se cheama minciuna.
Daca Ciolos va fi premier iarasi va fi tot pentru ca a fost pus de parlament... Intelegi? Cam asta e democratia... Ce ti se pare nedemocratic tie?
Mda, e Pokemon. Eu o spun demult ! Pesedoii, "Nu si Nu"
Intrebarea este: vor reusi sustinatorii programului Ciolos sa convinga acest public sa mearga la vot ? Iata miza care va hotari soarta alegerilor!
O va face din nou si in decembrie 2016.
se prezinta 30% la vot din care se alege psd-ul cu 60%. nici nu mai conteaza pentru ei altceva decat ca au castigat alegerile cu 60%. asa va aparea peste tot.
ca la orice examen, ca sa-l iei trebuie sa te prezinti, inb primul rand. asa si la alegerile din decembrie. ca sa existe o sansa de schimbare, trebuie sa se prezinte cati mai multi la vot. peste 50% ar fi ideal.
Daca vine la vot lumea care vrea schimbare se poate. O sa vedem in decembrie.
cu exceptia amanarii cresterii salariului minim, iar asta sigur nu a dus la cresterea economica.
ca sa ai bani in continuare de cheltuit, ti-ar trebui o economie producatoare. ce mai producem noi, cand a disparut 80% din economia pe care o avea Romania in '90?
statul are suma X
pe care o poate folosi in scopul a,b si c
daca acea suma X scade... , statul o sa fie nevoit sa dea mai putini bani pentru a, b si c!
cu alte cuvinte investitii din parti... pentru ca de acolo scad cel mai repede pentru ca e mai putin vizibil!
Mda, nu se mai fac teleskiuri de 2 milioane de euro cu 16 utilizatori pe sezon.
"Investitii", nene, "investitii" ... poti sa zici altfel cand asa iti zice "IT-istu' " care, din salariul lui fara impozite, tine in carca juma' de Romanie?
Si da, comentez! Suparat?
Matale ai reusit vreo postare in care sa spui ceva? Vad ca te invarti printre picioarele oamenilor; la postari de 10 cuvinte nu mai pui virgula intre subiect si predicat....ai invatat cate ceva, apreciez efortul.
Dar de spus, ai spus ceva vreodata?
ITstii nu platesc 16% impozit pe salariu... toate celelalte impozite le platesc...
a fost o masura ca sa nu plecam toti din romania desteptule!
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/industria-itc-a-ajuns-la-56-din-pib-519750
deviezi rau de la subiect... nu toate invenstitiile sunt in "teleskiuri" , mai sunt autostrazi, mai sunt multe...
care... repet nu o sa se faca!
si iti garantez ca investitiile utile nu o sa se faca, alea de care zici tu o sa se faca in continuare ca e o forma de furt si nu o sa renunte la asta!
o sperietoare pentru fraieri ca sa faca ce le spun al de psd....
la fel cum e si termenul de "basist", mai nou (romaniatv parca)"iohannit" urmeaza probabil "ciolist" sau "ciolosit"
acest "program" nu ar trece pragul de 5% la testul electoral ptr a intra in Parlament.
Julien stie insa ca va uns direct prim de KWJ
daca se implementeaza 100% programul psd pana la sfarsitul lui 2017 MAXIM jumatatea lui 2018 Romania intra in faliment!
=================
Eu ti-am spus ca nu-i indeajuns sa nu musti din Mouse ca sa fii "IT-ist" . Da si matale cu niste praf de virgule, ceva !
Nu de alta, dar din salariul matale de IT-ist pentru care nu platesti impozite, tii in carca juma' de Romanie. Aia nu poate sa intre in faliment, ca o tii matale in carca ! Logic, nu?
PS: Cica nu s-a dezvoltat Romania. Au cablat pana si Balaceanca !
1 - raspunzi la cu TOTUL altceva decat am scris eu in comentariu....
2 - la stat se da cam 50% din ce castigi, scutirile de impozit sunt pentru 16%... te rog sa faci mataluta calculele cat mai ramane...
iti garantez ca 34% din 1000 euro sa zicem... e mult mai mult decat 50% din 1000 RON
3 - scutirile de impozit au fost facute ca sa nu mai plece ITstii, ca sa vina firmele sa investeasca in Romania etc....
4 - veniturile sunt fixe... cand scazi veniturile, sau cresti cheltuielile ai mai putini bani... simplu, nu?! sistemu de pensii deja e in pragul colapsului.... ce crezi ca se va intampla daca se vor mari pensiile fara sustinere?!
5 - eu ala care sunt prost im meseria mea si sunt nebun, cum pretinzi, sunt in stare sa aduc niste argumente fara sa te jignesc... dragutz...
PS. Deie Domnul sa fie asa !
Restul vine de la sine. Desigur, tot ce spuneti dumneavoastra e veridic, e clar ca lumina zilei ca asa este.
Din pacate la butoane vor reveni politicienii, acele animale politice care mint, fura, distrug, ascund. Acest an va ramane in istorie ca 'anul luminat', anul in care au fost posibile unele mici miracole.
Totul a plecat de la cinste.
Ciorbea si Boc au fost semi-acceptabili.
Acest taran gospodar si priceput,Ciolos, a facut pentru prima data dupa revolutie sa mearga economia Romaniei cu adevarat.
Un om patriot. Un om care vorbeste putin si clar si face,nu care sa vorbeasca vorbe goale si pe de alta parte sa fure din banul public si sa nu faca nimic.
O platforma foarte clara,foarte pe intelesul oricui, de mult bun simt.
Ciolos imi amintesti de taranistii dinainte de venirea ciumei rosii adusa cu forta de tancurile sovietice pe capul nostru.
Asa erau taranii romani,oameni dintr-o bucata,nu sa umble cu ascunzisuri,cu vorbe mestesugite si pe de alta parte sa fure si sa nu faca nimic.
Erau,ca nu prea mai sunt asa multi....i-a distrus bolsevismul.
Cand il vad pe Ciolos imi aduc aminte de doua vorbe din Transilvania:
"vorba multa, saracia omului" - apropos de Ponta&Co si de multa lor vorbarie.
Si "cine promite si nu face e om neserios" - Ciolos nu vine cu promisiuni aberante ci zice,direct,pe sleau,ce are de gand sa faca.
Bine e sa fie bine!
("Gospodarul adevarat", Ciolos: "Program de guvernare" in interviul de jumatate de ora)
======================
Fiu-fiu-fiu-fi-fifi.
Haha-haha-haha
si inainte sa-mi zici drum bun... din saalriu meu (asa fara impozit ca-s ITst d-ala nenorocit) intretin vreo 5 pensionari si 3 asistati social
Vad ca in Romania e o moda: toti aia care reusesc sa nu muste din mouse sunt "IT-isti"
TU, in special, TU si nu altii, NU vei pleca nicaieri. Nu te ia nici dracu in afara; mori de foame. Aici trebuie sa stii SA FACI ceva, nu sa "fii IT-ist".
NU platesti impozite, dar "tii in carca juma' de Romanie." hehehe....
Koo-koo
In strainatate platesti DHL-ul in lei. Hahahaha, alt "IT-ist"
Koo-koo
PS: M-am enervat de nu-mi mai pot opri rasul Baga mare !
Stai jos in mizeria ta dintotdeauna!
Matale ma alergi prin toate postarile, tot lipesti etichete samd ....si eu sunt ala frustratul.
Ma rog, oi fi ... dar crede-ma ca nu in directia matale sau astora ca matale. Astia ca matale nu-mi inspira decat mila, din toate pdv, intelectual, material, al realizarii in viata, inclusiv tara in care traiesc si al carei cetatean sunt. Cum as putea fi frustrat pe niste bieti viermi?
yoy chiar tu ai replica asta?!
sa iti amintesc ca exact asta ai facut cu mine?!?!?!?!?!
"viermi" mai da cine esti tu?! vorbim cu o zeitate si nu stim noi?!
pleaslavite nu ne pedepsi pe noi "viermii"!
si nici macar nu caut si nu am CVul updatat...
dar na... tu esti destept, stii mai bine decat cei care m-au angajat si decat mine ce stiu si ce nu stiu...
nu serios... inventeaza alte argumente te rog...
pentru cei care nu sunt in stare sa citeasca un fluturas de salariu... scutirea de impozit e de 16% din cam 50% cat se plateste la stat!
eu in special o sa plec daca am chef...
oamenii ca tine nu fac decat sa ma incurajeze
nu mai pretinde ca stii ceva despre mine ca habar nu ai. esti doar un postac care este incapabil sa aduca argumente si din aceasta cauza jigneste lumea!
asta dupa ce au dat lege cu alegeri intr-un singur tur, lucru care i-a avantajat CLAR si care a facut in principiu ca psd sa castige primaria din Bucuresti si nu numai
Koooo-koooo !
trebuie doar sa intelegi putina statistica...
intamplator BEC a refuzat cererile USB (pe vremea aia) de renumarare a voturilor, dar inainte cu 2-3 ani, au aprobab fara probleme cererile psd... mai sa fie!
dar nu am pretentii de la cineva cu useru tau...
vezi ca badea si gadea fac emisiune si nu are cine sa se ocupe de voiculescu... hai fugutza fugutza
hai lasa-ne te rog
respiri aerul degeaba!
de lozinci sunt satul, doar robotel corporatel pare ca mai vrea lozinci, ca e obisnuit de la munca :))
Ciolos a facut mutle (inclusiv diminuarea b irocratiei) dar masurile reale economice nu se vad imediat si nu includ cresteri salariale!
Plus ca "uiti" ca psd ii critica si le pune bete in roate de fiecare data... de frica probabil!
o crestere de salarii fara sustinere economica face mai mult rau decat bine!
ai gresit flagrant... nu lucrez intr-o corporatie... nu mai incerca sa discreditezi oamenii in felu asta ca nu-ti iese!
salariul de 2 lei ca in tarile brics ne scapa de saracie?
"Programul" tehnocratilor in trei cuvinte.
tu esti motivul pentru care tara asta e in evu mediu!
vinovat esti dupa ce s-a pronuntat (Definitiv) o instanta competenta pe problemele de care esti acuzat si NU inainte.
deci stau si ma intreb.... cine e din "epoca de piatra (sau de aur)"?!
Omul a inchiriat un site de 10 usd cu 20.000 euro pe luna si noi ne facem ca asta nu a fost spaga?
Nu lasati un asemenea personaj, crescut de mafia PSD, sa strice imaginea si munca acestui guvern.
Basescu ar fi probabil si mai bun dar nu prea are sanse pana in 2020 sau cand se desteapta poporul. Desi are dreptate, si-a stricat imaginea cu critica impotriva lui Kovesi inainte sa teoretizeze mai bine problema prin prisma standardelor europene de justitie. Lumea il confunda cu ticalosii care doresc intoarcerea la lipsa justitiei in locul avansului spre normalitate.
Fara o justitie normala toti mosii vor vota corupti ca sa nu-i ia DNA ca au pus si ei odata pastarnac in spatiul verde din curtea intreprinderii, fapta pasibila de inchisoare pana la 7 ani pentru abuz in serviciu conform codului penal ramas de pe vremuri.
Un c***t de declaratie.
daca iese psd... o sa distruga justitia (deja a inceput)
o sa distruga tot in tara asta! o sa ne intoarcem in anii 90!
Da, e mai bine fara coruptie, dar cu cine? Cand 80% dintre romani sunt hoti si nesimtiti.
Da, e mai bine sa nu fi sarac, dar de unde cand toti fura de unde apuca.
Oricat am veni cu programe, cu proiecte cu de toate avem o MARE problema: populatia romaniei care prefera sa fure decat sa faca
Optiunea politica e clara in alegeri: vrei premier Ciolos? Votezi PNL sau USR. Il vrei premier pe Dragnea? Votezi PSD sau ALDE sau PMP.
E democratic si clar, optiunea Ciolos e publica, iar acum Ciolos a si aratat care sunt principiile pe baza carora ar vrea sa functioneze guvernul. Daca poporului nu ii place persoana si programul, optiunea Dragnea e alaturi si se poate vota, fara nicio problema.
P.S. Asa cu "guvernul nu a facut nimic" e o exagere rostogolita de trusturile "prietene". O sa avem crestere economica de 5% in anul asta in care guvernul Ciolos nu a "facut nimic". Proiectele de infrastructura au fost deblocate, s-a reparat bucata surpata de autostrada (a fost deschisa fara tam-tam acum o saptamana), aia inaugurate de Ponta in mare viteza inainte de alegeri, se lucreaza la metrou, la soseaua de centura nord (termen decembrie 2016 pe tronsonul Chitila-Militari, Ponta nu a reusit sa o termine in 3 ani). Au fost luate masuri de debirocratizare: au fost eliminate copiile legalizate, cazierul judiciar, doar ce a fost data ordonanata care oblige orice institutie publica sa puna pe net orice model de cerere sau formular.
Au intrat in tara 3,2 miliarde de euro, fonduri europene in doar primele 9 luni (asta aprope de propaganda aia cu fonduri zero)
Dar deja ma lungesc si nici nu cred ca e cazul. O sa faca Ciolos bilantul la finalul mandatului, ca mai sunt nici doua luni.
Si nici nu stiu daca te intereseaza in mod real ;)
3,2 miliarde, zici? Se vor întoarce înapoi de unde au venit, fii fără grijă; în lumea asta nimic nu e gratis.
Si un copil de scoala generala putea sa adune la un loc generalitatile "platformei". Zero metrou, zero sosele, zero autostrazi, zero IMM, zero spitale noi: cumintenia pamantului. O fumigena...
Dl. prim ori este mai presus de candidatura ori o fi vazut cum bate vantul...
- stie sa gandeasca
- stie sa faca
- stie sa comunice
- stie sa invete din experiente / greseli
Problema PSD:
- Nu stie NIMIC din toate astea
...dar...
- Stie sa URLE (vezi postacii de mai sus)
Cum le dai in bot nulitatilor PSD-iste?
MERGI LA VOT, NU FI FRAIER!
Aproape jumatate din populatia tarii traieste in saracie.”
Serios?
Dar atunci de ce Guvernul Cioloș plătește 10 MILIOANE DE EURO din banii publici pntru o sculptură?
Asta când:
”Aproape jumatate din populatia tarii traieste in saracie.”
Pe o sculptură care oricum nu putea fi scoasă din țară?
În plus inițial era vorba că se va achiziționa doar dacă se strâng 5 milioane de euro din donații.
Și nu s-au strâns!
Avocatul vânzătorilor s-a dat de gol demult că ORICUM SE CUMPĂRĂ, CHIAR DACĂ NU SE STRÂNG 5 MILIOANE DE EURO DIN DONAȚII.
Treaba era stabilită demult.
Oare cât a fost paraîndărătul la 11 milioane de euro?
Să fi fost oare fără paraîndărăt?
astia care vor sa muncim pe 2 lei ca in tarile brics vor sa ne scape de saracie? pai acolo e saracie sau bogatie?
Reforma in administratia publica e vitala!
Ps. Ai venit sau ai fost trimisă? Te întreb pentru ca ştiu personal un fost patron de SRL, actualmente funcţionar la primarie. :D
Se cunoaşte ca Cioloş e ardelean, din economie a omis "deadline"-ul. Era o vorba, România incremenită în tranziţie. A, nu, era vorba de buffering; merge netul cam naşpa. :)))))