Cursa TAROM Bucuresti - Iasi, programata sa decoleze vineri la ora 17:20 de pe aeroportul Otopeni a fost anulata. Incidentul vine dupa ce vineri o alta cursa interna a Tarom, catre Timisoara, a fost amanata doua ore din cauza unei defectiuni. Joi, alte doua curse interne, operate cu acelasi tip de aeronava - ATR 42/72 - au fost anulate sau intoarse din drum din cauza unor probleme. Cursa de joi, tot spre spre Iasi, a ratat decolarea de pe pista aeroportului Otopeni, iar o cursa spre Satu Mare a fost intoarsa din drum pentru ca nu a putut fi retras trenul de aterizare dupa ce a decolat.

Avion ATR al companiei TAROMFoto: Hotnews

17:15 - O noua cursa TAROM spre Iasi, anulata

Cursa Tarom Bucuresti - Iasi, programata sa decoleze vineri la ora 17:20 de pe aeroportul Otopeni a fost anulata. Informatia ne-a fost comunicata de un pasager de pe aeroport, cititor HotNews.ro, iar informatiile cursei anulate apar astfel si in raportarea in timp real al Aeroportului Henri Coanda.

Incidentul vine dupa ce in ultimele 24 de ore trei curse Tarom, toate interne si operate cu acelasi tip de avion - ATR 42/72 - au fost anulate sau intarziate. Joi seara cursa Bucuresti - Iasi a ratat decolarea de pe aeroportul Otopeni, iar in acest caz a fost demarata o ancheta.

"Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiatiei Civile (CIAS) a inceput o investigatie dupa ce aeronava Tarom, de tip ATR, care trebuia sa ajunga la Iasi, a ratat joi seara decolarea de pe Aeroportul "Henri Coanda" din Capitala", a declarat vineri pentru News.ro Nicolae Stoica, directorul general al CIAS.

---

Vineri un zbor TAROM cu destinatia Timisoara a fost amanata timp de doua ore

Avionul Tarom, de tip ATR 72, nu a decolat la ora prevazuta (12.40), catre Timisoara, ci cu circa doua ore intarziere.

Potrivit Digi24.ro, un difuzor de la bordul aeronavei s-a defectat si a trebuit sa fie inlocuit. La bordul cursei se aflau 57 de pasageri.

Doua incidente inregistrate joi - o decolare ratata si o defectiune la trenul de aterizare

Joi seara, un avion al companiei Tarom care trebuia sa ajunga la Iasi a ratat decolarea de pe Aeroportul "Henri Coanda" din cauza unei probleme tehnice. Aparatul a fost intors de la capatul pistei si readus in zona terminalului, in timp ce pasagerii au fost invitati sa coboare din aeronava.

Conform companiei aeriene, in timpul procedurilor de rulare "pilotul comandat a simtit vibratii la jamba de bot si a decis intreruperea decolarii si intoarcerea in pozitia de parcare, pentru verificari".

Cu putin timp inainte, un alt avion ATR al companiei TAROM a fost intors din drumul spre Satu Mare la circa 15 minute dupa decolarea de pe Otopeni pentru ca trenul de aterizare nu a putut fi retras.

"Din cauza unei disfunctionalitati la retragerea trenului de aterizare, echipajul a luat decizia sa se intoarca la sol, punand pe primul loc siguranta pasagerilor", anunta TAROM.

In 3 octombrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, declara ca flota companiei aeriene de stat Tarom nu este utilizata la standardele practicate de alte linii aeriene, gradul de ocupare nefiind la pragul de rentabilitate, iar unele aeronave trebuie inlocuite. El a precizat ca, pana la finalul acestei luni, trebuie ales un consultant care sa asiste Tarom in alegerea unor noi aeronave.