Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Sibiu sustine, intr-un raspuns la o solicitare Hotnews, ca adresa privind radierea drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra casei pierduta in instanta nu a fost inregistrata in evidentele institutiei. Informatia apare dupa ce luni Adminstratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a transmis intr-un raspuns la o solicitare Hotnews ca institutia a solicitat pe data de 25 martie OCPI radierea drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra imobilului pierdut prin decizia Curtii de Apel Brasov.

  • Hotnews a contactat AJFP Sibiu pentru lamuriri, insa pana la data publicarii acestui articol nu a primit un raspuns oficial din partea institutiei.

"In evidentele OCPI Sibiu nu s-a inregistrat adresa nr. SBG_DEX 6848/25.03.2016 din partea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Sibiu.", precizeaza Oficiul Cadastral din Sibiu inraspunsul transmis HotNews.

Hotnews a solicitat OCPI lamuriri suplimentare in legatura cu inregistrarea adresei privind radierea drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra imobilului de pe strada Balcescu nr. 29 dupa ce Agerpres a publicat informatii care contraziceau spusele AJFP Sibiu.

Hotnews a primit luni ca raspuns din partea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Brasov un document care continea o serie de raspunsuri ale AJFP Brasov si Sibiu. In raspunsul AJFP Sibiu se arata ca institutia "prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al piritilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumparatori". In acelasi raspuns, AJFP Sibiu precizeaza ca, dupa efectuarea procedurilor de radiere si de suplimentare a certificatului de mostenitor, imobilul pierdut in instanta de Iohannis va fi evaluat si valorificat prin vanzare.

In februarie, Rise Project a scris ca presedintele Iohannis incaseaza in continuare bani din inchirierea imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnalistii au publicat atunci un raspuns al bancii Raifeissen in care se arata ca institutia bancara ii plateste in continuare chirie presedintelui. Valoarea anuala a contractului de inchiere dintre Klaus Iohannis si Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, a mai scris Rise Project.

Familia prezidentiala a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29, din Sibiu, in noiembrie 2015 printr-o decizie a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat 16 ani.

In noiembrie anul trecut, Curtea de Apel a respins recursului formulat de sotii Iohannis si mentinut decizia Tribunalului Brasov, din 2014, prin care contractul de vanzare-cumparare a imobilului din Sibiu a fost anulat. Presedintele Iohannis s-a declarat atunci nemultumit de decizia instantei din Brasov si a anuntat ca va apela la o cale extraordinara de atac, contestatia in anulare.

Magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat, pe 25 ianuarie, pentru data de 6 iunie, dezbaterile din dosarul privind contestatia in anulare depusa de familia Iohannis in ceea ce priveste imobilul din Sibiu.

Mai mult, presedintele a facut si o cerere de stramutare a procesului, pentru ca aceasta contestatie sa nu fie judecata de instantele brasovene. Inalta Curte nu a judecat inca aceasta cerere, procesul fiind pe rol.

Judecarea contestatiei in anulare - cale extraordinara de atac prin care se incearca rasturnarea unei sentinte definitive - nu afecteaza insa in nici un fel punerea in aplicare deciziei pronuntate de judecatorii brasoveni.