Marti s-a desfasurat cea de a doua zi a simularilor examenului de Bacalaureat, elevii trecand prin proba de Limba si lieratura materna. Subiectele de la simularea examenului de Limba materna au fost publicate de Ministerul Educatiei. Aceastea au respectat structura celor de BAC.

Subiectul I Simulare BAC 2016, Limba Materna, cls a XII-aFoto: edu.ro

Pentru al treilea an consecutiv, elevii claselor a XI-a au trecut si ei, impreuna cu colegii lor mai mari, prin simulare. Prin aceste simulari de examene, se incearca obisnuirea elevilor cu rigoarea unui examen precum si optimirea rezultatelor copiilor, dupa cum arata ministerul.

Simularile continua maine, miercuri, 9 martie, cu simularea probei obligatorii a profilului (Matematica sau Istorie). Luni s-a desfasurat proba de Limba si literatura romana.

Descarca Subiectele si Baremul de la Simularea la Limba si literatura materna - clasa a XI-a

Descarca Subiectele si Baremul de la Simularea la Limba si literatura materna - clasa a XII-a

Calendar Simulare Bacalaureat 2016

Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a

7 martie 2016 Simulare - Limba si literatura romana - proba scrisa

8 martie 2016Simulare - Limba si literatura materna - proba scrisa

9 martie 2016Simulare - Proba obligatorie a profilului - proba scrisa

10 martie 2016Simulare - Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) - proba scrisa

18 martie 2016Afisarea rezultatelor

Simulari examenelor de bacalaureat sunt sustinute la nivel national, ceea ce inseamna ca testarile au loc la aceeasi data in toate liceele din tara, iar elevii au de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei.

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.

Citeste si: