Subiecte Simulari Bacalaureat 2016 Subiectele de la simularea la Limba si literatura romana sustinuta luni de elevii de clasele a XI-a si a XII-a si baremele de notare

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 7 martie 2016, 15:39 Actualitate | Esenţial

Fragment din Subiectul I de la simularea la Limba romana, clasa a XII a, Uman
Foto: edu.ro
Subiectele de la simularea examenului de Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2016 au fost publicate de Ministerul Educatiei. Subiectele de simulare au respectat structura celor de BAC, astfel ca elevii de la Uman au avut subiecte diferite de cele ale liceenilor de la Real. Pentru al treilea an consecutiv, elevii claselor a XI-a au trecut si ei, impreuna cu colegii lor mai mari, prin simulare. Prin aceste simulari de examene, se incearca obisnuirea elevilor cu rigoarea unui examen precum si optimirea rezultatelor copiilor, dupa cum arata ministerul.

Simularile continua maine, marti 8 martie 2016, cu proba scrisa la Limba si literatura materna, atat pentru elevii claselor a XI-a, cat si pentru cei de clasa a XII-a. Miercuri, 9 martie, se va desfasura simularea probei obligatorii a profilului (Matematica sau Istorie).

Descarca de mai jos Subiectele si Baremul de la Simularea la Limba romana - clasa a XI-a

Descarca de mai jos Subiectele si Baremul de la Simularea la Limba romana - clasa a XII-a

Calendar Simulare Bacalaureat 2016

Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a

7 martie 2016     Simulare - Limba si literatura romana - proba scrisa
8 martie 2016     Simulare - Limba si literatura materna - proba scrisa
9 martie 2016     Simulare - Proba obligatorie a profilului - proba scrisa
10 martie 2016   Simulare - Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) - proba scrisa
18 martie 2016   Afisarea rezultatelor

Simulari examenelor de bacalaureat sunt sustinute la nivel national, ceea ce inseamna ca testarile au loc la aceeasi data in toate liceele din tara, iar elevii au de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei.

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii. 
Citeste si:


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

130901 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Inutile (Luni, 7 martie 2016, 17:06)

    dezabuzatul [utilizator]

    Inutile sunt simulările acestea, deoarece procentul de promovabilitate e la fel de scăzut. Și împovărătoare pentru profesorii care trebuie să corecteze sute de pagini, fără vreo plată. Și program școlar dat peste cap. Iar subiectele....Ce mai lipsă de imaginație. Veșnic aceleași cerințe, că se transformă literatura într-un clișeu. Nici măcar nu trebuie ca elevii să înțeleagă textul că pot răspunde și așa. Bine, făără clișeele astea promovabilitatea ar fi și mai mică. E un sistem făcut praf, care scoate idioți culturali pe bandă.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă