Klaus Iohannis, despre decizia justitiei prin care familia sa pierde o casa din Sibiu: Solutia ma nemultumeste, cautam cele mai bune cai de contestare
Seful statului a precizat ca se consulta cu avocatii pentru a analiza "cele mai bune cai" de atacare a deciziei Curtii de Apel.
"Aceasta solutie dupa parerea mea nu e buna, ma nemultumeste si impreuna cu avocatii cautam cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie", a spus el, intrebat cum comenteaza decizia.
Reamintim ca, saptamana trecuta, familia lui Klaus Johannis a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu, nr 29, din Sibiu, a decis Curtea de Apel Brasov, dupa un proces care a durat 16 ani, dupa cum a anuntat TurnulSfatului.ro.
Anul trecut, Tribunalului Brasov a anulat contractul de vanzare-cumparare a imobilului din centrul Sibiului, iar recursul formulat de familia primarului si anuntat astazi a mentinut aceasta decizie.
Imobilul din centrul Sibiului, trecut in declaratia de avere a primarului Sibiului ca avand o suprafata de 166 de mp, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, nascuti in comuna Porumbacu de Jos. Dupa decesul acestora, in anii '70, averea le-a trecut in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat cativa ani mai tarziu, fara a avea copii.
Prin urmare, si casa de pe strada Nicolae Balcescu, din Sibiu, a trecut in proprietatea Statului Roman. In 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumparat de chiriasi.
Doi ani mai tarziu, contractele de vanzare-cumparare ale acestor fosti chiriasi au fost anulate de instanta, la cererea lui Ioan Bastea, care a aratat ca este fiul lui Nicolae Bastea, nepot al sotilor Ghenea.
Dupa anularea acestor contracte, casa ajunge in proprietatea familiei Iohannis, care cumpara si partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi, ramasi fara locuinte, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Iohannis: "Primul pas spre altfel de a face politica."
Da, sa ne luam casele inapoi dupa o sentinta definitiva e altfel...de bolsevism! :)))))))))))))))
Să spicuim dezvăluirile din ancheta Rise Project:
„Baștea și Iohannis au avut succes în acțiunea lor de revendicare pretinzând că sunt succesorii celui care le deținuse înainte de naționalizare.
În realitate, nu erau. În baza relației care îi lega de proprietarul istoric al clădirilor, ar fi avut dreptul să revendice maximum o optime din averea lui, nu întregul – așa cum procedaseră.
După ce lipsa lor de legitimitate a fost descoperită, actul care le consifințise dreptul de proprietate asupra imobilelor – un certificat de moștenitor, întocmit în 1999 – a fost anulat în justiție, în 2005.
Mai mult decât atât, la mijlocul anilor 2000, ca beneficiari ilegitimi ai acestei moșteniri, Baștea și Iohannis au fost cercetați penal, fiind acuzați de uz de fals – fără să fie, în cele din urmă, trimiși în judecată.
http://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
Acum intrebarea: cum a castigat procesul cu ANI, de ce SRI l-a lasat sa intre in cursa prezidentialelor, de ce dintre cei 3 corupti Iohannis nu a fost atacat pe perioada alegerilor cu asa ceva?
Concluzia este ca avem un presedinte ostatic. A fost preferat din motiv de imagine (german) si complianta la santaj. Ceilalti doi infractori (Udrea si Ponta) au cam dat cu flit serviciilor si probabil acestea l-au favorizat pe Iohannis.
Mi-e teama ca domnul Presedinte induce, prin comentariul sau public, la acest moment, cand lucrurile sunt inca in derulare, o doza de neincredere in Justitie.
Ar fi trebuit sa se abtina de la comentarii.
gasire a unei cai de contestare a unei solutii "irevocabile si definitive" sunt nedemne pentru un cetatean din "tara lucrului", fie el, temporar, Presedintele tarii.