EXCLUSIV A sasea lucrare de doctorat suspectata de plagiat, coordonata de Gabriel Oprea. Chestor-sef de politie Dumitru Parvu si-a obtinut doctoratul la Academia de Politie

de Emilia Sercan     HotNews.ro
Luni, 5 octombrie 2015, 13:15 Actualitate | Esenţial


Dumitru Parvu
Foto: Agerpres
Chestor-sef de politie Dumitru Parvu, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, este suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2007, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea in baza careia a obtinut titlul de doctor in Ordine si siguranta nationala a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspectat ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in 2001, asa cum Hotnews a dezvaluit in exclusivitate in data de 1 iulie.
 • Chestorul-sef de Politie Dumitru Parvu nu a raspuns solicitarilor de a-si exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat.
Aceasta este cea de-a sasea teza de doctorat coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea asupra careia planeaza suspiciuni grave de plagiat pe care Hotnews o aduce in atentia opiniei publice si prima de la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

Reamintim ca, pana acum am prezentat, in exclusivitate, dovezi care atesta faptul ca si tezele primarului sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, a avocatei lui Victor Ponta, Loredana Radu, a prim-adjunctului procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, a secretarei lui Gabriel Oprea, Adela Popescu (Neagu) si a fostului ministru al Apararii si consilier prezidential, Mihai Stanisoara, sunt plagiate.

Dumitru Parvu este chestor-sef de politie si adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), fiind practic numarul doi in Politie la nivelul intregii tari. Din 1981 si pana 1985 a fost ofiter specialist la Serviciul Economic al Politiei Sector 1, iar din 1985 si pana 1998 (13 ani) a fost ofiter specialist la Serviciul Economic din Politia Capitalei. Pentru un an, intre 1998 si 1999, Parvu a fost adjunct al Sefului Politiei Sector 4, dupa care isi incepe ascensiunea in structurile de conducere ale Politiei Romane.

Intre 1999 si 2002, Parvu a ocupat pozitia de adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov,  judet in care este stiut ca Gabriel Oprea si-a derulat afacerile si detine suprafete importante de teren. Coincidenta sau nu, in 2002, anul in care Oprea devine prefect al Capitalei, Parvu este promovat ca sef al Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, functie in care ramane pana in 2005.

Dupa intrarea PSD in opozitie, Parvu este schimbat de la sefia IJP Ilfov, iar pana in 2009 este seful Politiei Sector 6. La inceputul lunii ianuarie 2009, cand Gabriel Oprea a ocupat fotoliul de ministru de Interne pentru doar trei saptamani, Dumitru Parvu a fost numit de acesta adjunct al sefului IGP, pozitie in care a rezistat pana in prezent, cu o intrerupere de cateva luni in 2012, desi la conducerea Ministerului de Interne s-au perindat de atunci nu mai putin de zece ministri.

Sotia lui Dumitru Parvu, Florentina, lucreaza ca agent la secretariatul Sectiei 4 de Politie Bucuresti, iar fiica acestuia, Daniela Parvu, lucreaza tot in IGPR, ca sef birou SIRENE (Supplementary Information Request at National Entities) din cadrul Centrului de Coorperare Politieneasca Internationala. Biroul SIRENE functioneaza ca un oficiu al Politiei Romane de colaborare cu statele Uniunii Europene si asigura schimbul de date si informatii, fiind singurul punct de contact intre autoritatile din tarile membre. Infiintarea acestuia a fost o conditie pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. 

Dumitru Parvu se bucura de doua decoratii primite de la doi sefi de stat, Traian Basescu si Klaus Iohannis. Prima districtie este Ordinul Barbatie si Credinta in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, fiind acordata de presedintele Traian Basescu prin Decretul 1.239 din 20 decembrie 2010, la propunerea ministrului de Interne Traian Igas. Cea de-a doua, a fost primita chiar anul acesta si este vorba tot de Ordinul Barbatie si Credinta, in grad de Ofiter, cu insemn pentru civili.

Aceasta a doua distinctie a fost decernata de presedintele Klaus Iohannis la propunerea ministrului de Interne Gabriel Oprea prin Decretul nr. 271/din 09.02.2015, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Romane, in semn de „apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute in activitatea profesionala”. Tot anul trecut, in luna martie, Dumitru Parvu a fost inaintat in grad de fostul presedinte Traian Basescu, devenind chestor-sef de politie, al doilea cel mai inalt grad din politie (echivalentul gradului de general cu trei stele). Inaintarea in grad s-a facut la propunerea ministrului de Interne Gabriel Oprea.

Dumitru Parvu a devenit doctorand la Academia de Politie in 2004, pe cand era sef al IJP Ilfov, iar coordonatorul sau, Gabriel Oprea, detinea si functia administrativa de ministru delegat pentru Administratie Publica in cadrul Ministerului de Interne, si pe cea politica de presedinte al organizatiei judetene PSD Ilfov.

Teza de doctorat a chestorului-sef de politie Dumitru Parvu se numeste “Modalitati de gestionare a crizelor in domeniul ordinii publice care pot afecta securitatea nationala” si a fost sustinuta in 2007 la Scoala Doctorala a Facultatii de Drept din cadrul Acamediei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea are 317 pagini, dar doar 262 reprezinta continutul propriu-zis, restul fiind anexe.

Cea mai mare parte a tezei de doctorat a lui Dumitru Parvu este copiata din cartea „Securitatea si apararea nationala a Romaniei”, semnata de Tudor Cearapin, aparuta in 2002 la Editura Fundatiei Revista Jandarmeriei. Structura lucrarii se bazeaza pe acest volum, pe care Parvu il completeaza cu multe alte lucrari semnate de ofiteri care au detinut functii importante in structurile de conducere ale Ministerului de Interne. 

Dumitru Parvu incepe sa copieze chiar din introducerea tezei. Astfel, pagina sase este preluata cuvant cu cavant din comunicarea publica facuta de colonelul (r) Gheorghe Harabor, fost sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Constanta, in cadrul simpozionului “Globalizare si identitate nationala”, care a avut loc in mai 2006, intitulata “Impactul globalizarii asupra mentinerii ordinii publice”.  Paginile 7 si 8 din Introducere sunt copiate ad litteram din proiectul Strategiei Militare a Romaniei si din  cartea “Crizele si conflitele contemporane”, semnata de comisarul sef de politie dr. Marian Valentin Grigoroiu si aparuta in 2006 la Editura Ministerului Administratiei si Internelor, din Bucuresti. La pagina 7, in dreptul unui singur paragraf, Dumitru Parvu face trimitere la cartea lui Marian Valentin Grigoroiu, printr-o nota de subsol, insa mentioneaza pagina 175. In realitate el plagiza de la paginile 144 – 145, evident fara a utiliza ghilimele. Mai departe, Introducerea este incheiata cu paginile 10 si 11 copiate din „Carta Alba a Guvernului” din 1999.

Primul capitol al tezei de doctorat a adjunctului sefului IGPR, „Democratia constitutionala publica si securitatea nationala”, este copiat din cartea „Siguranta nationala si Ordinea publica, 1859 – 2000” semnata de Costica Voicu (fost sef al IGPR si fost rector al Academiei de Politie), Anghel Andrescu (fost sef al SPP, al Jandarmeriei si secretar de stat in MAI) si Octavian Burciu, aparuta in 2000 la Editura Tipar Artprint din Bucuresti. Nu mai putin de opt pagini din aceasta lucrare, de la pagina 12 la 20 sunt copiate de Dumitru Parvu fara a utiliza ghilimelele macar intr-un singur loc. 

Urmatoarele pagini, de la 20 la 25 sunt plagiate din cartea „Securitatea si apararea nationala a Romaniei”, semnata de Tudor Cearapin, aparuta in 2002 la Editura Fundatiei Revista Jandarmeriei. Parvu face trimitere catre cartea lui Cearapin intr-un singur paragraf din cele cinci pagini, paragraf care nu este insa marcat cu ghilimele, cum de altfel nu sunt marcate nici cele cinci pagini copiate in bloc.De la pagina 26 la pagina 37, este plagiat ad litteram si fara utilizarea ghilimelelor continutul lucrarii „Ordinea publica – componenta a securitatii nationale”, semnata de generalul de brigada (r) Constantin Sfichi, general Gheorghe Apostol si generalul Anghel Andreescu, aparuta la Editura Ministerului de Interne in 1996.

Prima pagina a Capitolului II, intitulat „Starea de normalitate si crizele de inceput de mileniu”, este copiata fara utilizarea ghilimelelor tot din lucrarea  „Securiatea si apararea nationala a Romaniei”, semnata de Tudor Cearapin.Pagina 41 este plagiata integral din cartea „Terorismul. Analiza psihologica”, scrisa de Anghel Andreescu si Dan Nita si aparuta in 1999 la Editura Timpolis din Timisoara.
Tot din cartea lui Tudor Cearapin sun copiate fara a utiliza ghilimele si paginile 42 si 43 din teza lui Dumitru Parvu.

Incepand cu pagina 44 si pana la 62, continutul este copiat cuvant cu cuvant, fara a fi marcate prin semnele recunoscute la nivel international in cazul citarii – ghilimelele-, din lucrarea “Crizele si conflitele contemporane”, semnata de comisarul sef de politie dr. Marian Valentin Grigoroiu si aparuta in 2006 la Editura Ministerului Administratiei si Internelor Bucuresti.Paginile copiate din Grigoroiu sunt intercalate cu unele preluate din Cearapin. Astfel, continutul paginilor 62, 63 si partial 64 provin din lucrarea lui Cearapin, iar incepand cu 64 si pana la 72, urmeaza continut preluat din Grigoroiu. Nici aceste pagini nu sunt marcate prin ghilimele. 

Inceputul Capitolul III al tezei de doctorat a lui Dumitru Parvu, intitulat „Rolul Ministerului Administratiei si Internelor in asigurarea ordinii publice si prevenirea situatiilor de criza cu impact asupra securitatii nationale”, mai exact paginile 73 – 75, sunt plagiat tot din lucrarea lui Tudor Cearapin fara a fi fost marcate prin ghilimele. Capitolul IV, „Principalii factori de risc pentru ordinea publica si securitatea nationala”, incepe cu plagierea mai multor pagini din cartea „Terorismul international”, scrisa de generalul de divizie (r) Gheorghe Carp, aparuta in 2005 la Editura Ministerului de Interne. Paginile urmatoare sunt formate din pasaje intercalate din mai multe lucrari. De exemplu, pagina 105 este formata din preluari din cartile lui Tudor Cearapin, Anghel Andreescu si Dan Nita. Dumitru Parvu continua seria paginilor plagiate din lucrare lui Tudor Cearapin cu paginile 105 -117. Nici aceste pagini nu sunt marcate conform standaredelor internationale de citare.La pagina 117, Dumitru Parvu greseste titlul cartii pe care o mentioneaza intr-o nota de subsol „Politologia in fata secolului XXI”, aparuta in 1997 la Editura Funadatie „Romania de Maine” din Bucuresti, si scrie „Patologia in fata secolului XXI”. De afltfel, din aceasta lucrare, adjunctul sefului IGPR copiaza de la pagina 117 la 122, fara a respecta normele academice de citare.

De la pagina 123, Dumitru Parvu revine la cartea lui Tudor Cearapin, din care plagiaza pana la pagina 126 si din nou de la pagina 130 la 134, dar si de la pagina 140 la 145 este copiat intreg capitolul intitulat „Migratia de populatie – factor de risc la adresa securitatii nationale”.

Un alt autor plagiat de adjunctul sefului IGPR este Damian Miclea. Mare parte a subcapitolului „Crima organizata – factor de risc pentru ordinea publica si siguranta nationala”, de la pagina 146 la 151, dar si de la 154 la 156, este copiat din cartea „Combaterea crimei organizate”, Vol. I, aparuta la editura Ministerului de Interne in 2004. O alta carte a lui Damian Miclea din care Dumitru Parvu plagiza este „Cunoasterea crimei organizate”, aparuta la Editura Pygmalion din Ploiesti in 2001. Nici in aceste cazuri ghilimelele nu sunt utilizate.Capitolul V, „Elemente de drept comparat privind ordinea publica si gestionarea situatiilor de criza”, de la pagina 171 la 193, incepe cu plagierea fara citare a cartii „Ordinea publica in unele state ale lumii” scrisa de Constantin Sfichi, Anghel Andreescu si Apostol Ion Gheorghe, aparuta la Editura Ministeului de Interne in 1998.
De la pagina 193 la 199, continutul este copiat ad litteram cartea, fara a fi fost marcat corespunzator, “Crizele si conflitele contemporane”, semnata de comisarul sef de politie dr. Marian Valentin Grigoroiu si aparuta in 2006 la Editura Ministerului Administratiei si Internelor, din Bucuresti.De la pagina 208 la 2016 este copiat ultimul capitol din cartea lui Tudor Cearapin, „Gestionarea situatiilor de criza de natura sa provoace tulburari ale ordinii publice”, pe care, de altfel, Parvu il copiaza nu doar ad litteram, ci ii preia intocmai si denumirea de subcapitole, pe care le transforma la randul sau in subcapitole ale propriei teze.  

Chestorul-sef de Politie Dumitru Parvu nu a raspuns solicitarilor transmise prin intermediul Biroului de Presa al IGPR de a-si exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat. Nici rectorul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, chestor de politie prof. univ. dr. Gheorghe Popa, nu a raspuns telefoanelor si mesajelor prin care i-a fost solicit un punct de vedere referitor la un caz de plagiat al unei teze de doctorat sustinuta in institutia pe care o conduce.
 • Gabriel Oprea nu a raspuns solicitarii transmise prin intermediul Biroului de Presa al Ministerului de Interne de a comenta acuzatiile de plagiat in legatura cu teza de doctorat a adjunctului sefului IGPR. De altfel, singura luare publica de pozitie a lui Oprea din ultimele trei luni a avut loc in data de 16 septembrie atunci cand a declarat ca este de acord ca tuturor oamenilor politici sa le fie verificata teza de doctorat. „A mea tocmai a fost verificata. Cand mi-am dat doctoratul nu am fost nici om politic si nici demnitar. De aceea este bine sa fie verificate toate tezele. Eu am înţeles că România este un stat membru NATO, a fost verificata teza mea si, unde-i lege, nu-i tocmeala. Mai mult decât atat, in Comisia care m-a verificat au fost chemati si experti in drept penal, iar a fost o singura concluzie în unanimitate: că nu am plagiat”.
Academia de Politie are un Cod de etica si deontologie profesionala propriu care are drept scop „ghidarea conduitei tuturor membrilor comunitatii universitare” si care interzice in mod explicit plagiatul. In preambulul documentului se precizeaza: „Codul de etica universitara functioneaza ca un contract moral intre persoanele implicate in activitatea Academiei (studenti, personal didactic si de cercetare si personal didactic si de cercetare auxiliar) si instituţie...Codul etic al Academiei are menirea de a contribui la optimizarea continua a procesului de formare profesionala, morala si civica, la punerea in act a unor atitudini si comportamente cat mai aproape de exemplaritate, in temeiul integritatii academice”. 

La art. 10, alin. 2 din Codul de etica al Academiei de Politie se precizeaza ca „Este interzisa insusirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obtinute, prezentandu-le drept creatie personala (plagiatul)...”. Tot in cadrul Academiei de Politie functioneaza in baza unui statut oficial, adoptat de Senatul Academiei, si o Comisie de etica universitara. Potrivit statutului, Comisia de etica are atributii in analizearea si solutionarea abaterilor de la etica universitara “pe baza sesizarilor sau prin autosesizare”.

Potrivit Legii 206/2004 privind buna conduita in cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si inovare,  plagiatul este „expunerea intr-o opera scrisa sau o comunicare orala, inclusiv in format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstratii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode stiintifice extrase din opere scrise, inclusiv in format electronic, ale altor autori, fara a mentiona acest lucru si fara a face trimitere la sursele originale” (art. 4, alin (1), lit. d).

In data de 1 iulie, HotNews.ro a publicat o analiza a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, asupra careia planau suspiciuni de plagiat. Indiciile de plagiat se bazau pe urmatoarele argumente:
 • pagini intregi din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea erau identice cu pasaje din alte lucrari fara utilizarea ghilimelelor
 • paragrafele identice cuvant cu cuvant erau marcate cu note de subsol, insa si acestea erau preluate din alte carti
 • lucrarile din care s-a copiat cel mai frecvent erau ale prof. univ. dr. Ion Neagu, coordonatorul de doctorat a lui Gabriel Oprea si prof. univ. dr. Nicolae Volonciu, membru in comisia de sustinere a doctoratului lui Gabriel Oprea
 • multi autori pe care ii indica in notele de subsol nu au fost inclusi in bibliografia lucrarii, insa acesti autori erau mentionati in textele originale
 • ordinea in care au fost aranjate subcapitolele din lucrarea doctorala a lui Gabriel Oprea este identica cu ordinea subcapitolelor din tratatul coordonatorului sau, prof. univ. Ion Neagu.
In ciuda acestor evidente, Consiliul de Etica din subordinea Ministerului Educatiei a emis intr-un timp record un raport in care se spunea ca "suspiciunea de plagiat nu se confirma". Acelasi organism l-a albit si pe premierul Victor Ponta in 2012 atunci cand acesta a fost acuzat de plagiat de catre revista Nature. De altfel, acest organism are atributii de verificare a tezei de doctorat si in cazul lui Neculai Ontanu, avand in vedere prevederea din art. 28, litera c, potrivit careia Consiliul de Etica este obligat sa se sesizeze in cazul unor persoane cu functii de demnitate publica.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15099 vizualizari

 • +16 (20 voturi)    
  Clar (Luni, 5 octombrie 2015, 15:15)

  Qu [utilizator]

  Ar trebui sa fie clar ca acum totul se ia pe bani.
  Ai bani suficienti, ai si orice hartie. Nu...nu.
  • +20 (22 voturi)    
   La fel a fost mereu ! (Luni, 5 octombrie 2015, 15:32)

   Amad [anonim] i-a raspuns lui Qu

   Si acum 20 sau 40 de ani era la fel. Doar pretul este altul.
   Cum bine spunea cineva pe aici, "o tara care voteaza doar hoti e o tara de hoti". Includ aici ABSOLUT toata clasa politica.
   Timp de 25 ani nu a intrat nimeni la puscarie pt. furt, alti 25 de ani vor intra dar in trecere pt. a scrie cateva carti, averea furata ramanand tot la hoti.
   Ne vedem peste alti 25, cand hotii de acum vor fi prosperi oameni de afaceri si de ale caror hotii alegatorii vor fi uitat deja de ... 25 de ani.
   • +2 (6 voturi)    
    Poftim? (Luni, 5 octombrie 2015, 21:29)

    VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Amad

    Adica vrei sa spui ca nu exista doctoranzi pe bune in Romania?

    Poate in jurul tau nu vezi dar ei (oamenii adevarati/corecti/capabili intelectual) exista si sunt chiar multi.
    Daca incerci insa sa ii vezi la televizor, nu cred ca te uiti unde trebuie, mai bine viziteaza o librarie si mai citeste o carte.

    Mai mult, aici nu e vorba de bani (puteau sa plateasca pe cineva sa le faca o lucrare veritabila) ci de un furt intelectual calificat sub umbrela Academiei de Politie.

    Cum de nu se intampla nimic??? E o mare rusine sa avem cocotati in slujbe acesti oameni. Inteleg ca avem o clasa politica de hoti imbecili (nu e in nici un caz vreun unicat) dar sa fie ministerele pline de incompetenti?

    Asta se pedepseste grav, e fals, abuz, furt, inselatorie...
    Mi-e mie rusine pentru ei...
    • +5 (5 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 6 octombrie 2015, 8:45)

     [anonim] i-a raspuns lui VictorS

     • +1 (1 vot)    
      Probabil (Marţi, 6 octombrie 2015, 11:29)

      VictorS [utilizator] i-a raspuns lui

      ca nu am inteles eu exact ce vroiai sa zici, dar sunt de acord ca sistemul este inundat cu incompetenti, hoti si criminali.

      Solutii?
      Pe aia in care nu mai votam hoti nu o pot accepta cu adevarat, nu am vazut decat rar oameni care puteau fi corecti in politica (Ratiu, Coposu...), probabil si ei paralizati de securei... de aici si incredibilul vot pe care l-am oferit procuroarei comuniste (MM).
      Nu ca as avea 100% incredere in ea, dar am speranta ca poate 'curenta' pe cativa.
   • +5 (5 voturi)    
    Eu as fi curios sa aflu ceva.... (Marţi, 6 octombrie 2015, 4:18)

    gigiN [utilizator] i-a raspuns lui Amad

    ...despre prima teza de doctorat NEPLAGIATA coordonata (
    impropriu-zis !) de semidoctul oprea.
  • +3 (3 voturi)    
   Concluzia? (Marţi, 6 octombrie 2015, 7:49)

   Spiky [anonim] i-a raspuns lui Qu

   Tot PCR conduce tara - Pile Cunostinte Relatii....
 • +19 (19 voturi)    
  Interesu' anti-national (Luni, 5 octombrie 2015, 15:20)

  Trojan.H [utilizator]

  Pff
 • +27 (27 voturi)    
  do'n jeneral (Luni, 5 octombrie 2015, 15:26)

  gogu [anonim]

  partidul lui do'n jeneral va scoate probabil spre 10% in ciuda faptului ca e un agramat necinstit.
  asta e romanica...
 • +18 (18 voturi)    
  Rusine PSD! Furati toate slujbele posibile (Luni, 5 octombrie 2015, 15:34)

  Maniu [utilizator]

  prin maculatura asta! Cati copaci au murit ca sa se murdareasca hartia cu mzieriile astea? Nu v-ar mai rabda pamantul!
 • +23 (23 voturi)    
  Cercetatorii britanici (Luni, 5 octombrie 2015, 15:39)

  liviul2006 [utilizator]

  Cred ca daca cercetatorii britanici ar face un test cu poze cu "moace" de politicieni romani/functionari publici cu doctorate (nu pot sa le zic ca au fetze), si intrebarea ar fi "cine are fata de plagiator", cred ca rata de succes in detectarea lor ar fi undeva la 80-90%. Au astia impreuna cu Oprea niste fetze de doctorate, ca si Ceausescu si Elena...

  Singurii care nu au moaca de doctori dar au doctorat pe bune cred ca sunt Nastase si Hrebenciuc
  • +11 (11 voturi)    
   poate... (Luni, 5 octombrie 2015, 17:14)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui liviul2006

   Ultimii doi nu au fost cautati suficient... Fata lustruita cu multa cheltuiala se tine - poate spune 0049 sigur...
   Hrebe este inca in tatonari dar mari sunt buzunarele sale...

   Aferim - cat te iubesc RO!
  • +11 (11 voturi)    
   Hrebenciuc? (Luni, 5 octombrie 2015, 18:32)

   anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui liviul2006

   La Nastase, nu comentez, dar Hrebenciuc are doctoratul?
   • +1 (3 voturi)    
    avand in (Marţi, 6 octombrie 2015, 11:30)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

    vedere ca a fost coordonatorul de doctorat al tontaliciului si de asemenea, tinand cont de faptul ca acesta a plagiat (nici macar magistral, ca sa zicem asa), in ciuda "avizarilor" abramburite ca nu, se impune totusi intrebarea in privinta corectitudinii doctoratului fostului prim minstru, penal cu executie la beciul domnesc.
   • +1 (1 vot)    
    mea culpa (Marţi, 6 octombrie 2015, 16:39)

    liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

    cred ca am facut o greseala cu doctoratul lui Hrebenciuc... :) scuze ! :)
  • +6 (6 voturi)    
   rusinica,...deci propun (Luni, 5 octombrie 2015, 23:44)

   ciocmic [anonim] i-a raspuns lui liviul2006

   un "Catalog" cu toti acesti absolventi retardati si ratati,
   Cat mai public, cat mai mediatizat, cat mai detaliat si indiferent de culoarea politica (oricum o stim pe cea dominanta).
   NU cred asa cum spunea altcineva ca e vazul ca toti cei ce au obtinut cata de cat cinstit (sic!) o diploma, sa si-o depuna, pentru ca nu-i doare pe agramati nici in cot...

   Hotnews, puneti mana la asa ceva?

   Si n-au decat sa-si faca si bal de cuviinta, sau sa-si aleaga seful clasei/promotiei..
   Daca tot avem Catedrala Manuirii Neamului,
   de ce sa nu fie si Catalogul Rusinii Neamului ...
 • +24 (24 voturi)    
  Ce va mai bateti capul? (Luni, 5 octombrie 2015, 15:46)

  codo [utilizator]

  Lucrarile pastorite de NeaCaisa asta trebuie din start prezumate plagiate. Cine avea chef de cercetare nu isi lua conducator de doctorat un agramat. E la mintea gainii. Masochistii care fac exceptie sa aduca dovada contrara.
 • +16 (18 voturi)    
  "Barbatie si credinta"..... crede si nu cerceta (Luni, 5 octombrie 2015, 15:51)

  mnicku [anonim]

  Ha, Ha .... Plagiatori decorati cu ordinul Barbatie si Credinta. Credinta in furt si barbatie la plagiat....asta da barbat .

  by Professoren Doctor Docente Plenipotentiaren und Extraodinarichen Hochen Enteresse von Avintu Prabusirea

  Hallo... domnu Kiwi cum era azi dimineata cu integritatea si moralitatea??????
 • +23 (23 voturi)    
  :)) (Luni, 5 octombrie 2015, 15:54)

  Natasa [utilizator]

  Observati fetele astora de isi iau doctoratul sub obladuirea lui Oprea? Fete fine, de intelectuali, le sclipesc ochii precum in poezia: "Intr-o balta neagra patru ochi luceste. Ce sa fie oare? CRed ca e doi peste!" Ca e Ontanu, ca e Oprea, ca e asta de azi, parca-s siamezi si fizic, nu numai la prostie!
  • +18 (18 voturi)    
   fețe-fețe (Luni, 5 octombrie 2015, 16:49)

   NoFive [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

   da dom'le, au astia niste fețe… asta se observa de prima data. Ceapiști d-aia care rup creionul cind li se cere sa-si scrie numele. Doctori in stiinte. Neam de traista.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu va mai legati de fetele lor (Luni, 5 octombrie 2015, 21:57)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Natasa

   Pentru astia nu fata e partea caracterizanta
 • +18 (18 voturi)    
  Patologia minciunii si a furtului (Luni, 5 octombrie 2015, 16:11)

  Sorin [anonim]

  Adevarata problema e ca societatea nu percepe furtul intelectual drept ceea ce este, adica furt.

  Mai mult, cei mai multi cetateni nu inteleg legatura intre furtul intelectual si coruptie. Nici pe cea intre coruptie si pauperizare.

  In viitorul previzibil nu exista semne ca cei care inteleg aceste legaturi toxice pot constitui masa critica pentru combaterea acestei veritabile patologii a minciunii si a furtului.
 • +16 (16 voturi)    
  Voi nu vedeti... (Luni, 5 octombrie 2015, 16:16)

  Stef_and [utilizator]

  De la 1 km. Se vede cu ochiul liber ca asta e cu doctoratul... Asa s-a nascut... Ca Ponta, Oprea si ceilalti!!!
 • +12 (12 voturi)    
  asta arata a doctor (Luni, 5 octombrie 2015, 17:01)

  mos ion roata [utilizator]

  precum generalul izmene a profesor universitar.
 • +11 (11 voturi)    
  Adevarul este ca are fata de doctor (Luni, 5 octombrie 2015, 17:09)

  Je2 [utilizator]

  Sunteti doar invidiosi.
 • +13 (13 voturi)    
  zau ca sunteti rai... (Luni, 5 octombrie 2015, 17:18)

  ..13 [utilizator]

  Un asa domn, cu asa studii post-doctorale in management si drept penal...
  De aceea merita sa fie si rasplatiti...

  Imi pot imagina cum arata restul personalul din sistem, daca florile cele mai vestite sunt asa...
 • +11 (11 voturi)    
  Pe Dl. Pârvu... (Luni, 5 octombrie 2015, 17:53)

  costi777 [utilizator]

  Sunt ofiţer de poliţie şi pe acest Dl. Pârvu îl cunosc foarte bine. Este unul din monştrii vechiului regim care efectiv au distrus Poliţia Română. Cum bine îşi aduc aminte colegii lui de pe atunci, când era ofiţer în timpul revoluţiei locul său preferat era sub birou. E foarte interesant că, deşi pe noi nu ne lăsa să plecăm în afara ţării pentru diferite misiuni pe banii Uniunii Europene - ne spunea "Ce atâta cooperare", fiica sa a avut onoarea să fie numită şef birou la CCPI, post special creat pentru ea. Prieten bun cu Năstase, acesta a reparat tot acoperişul IGPR din Ştefan cel Mare, atât de bine că încă plouă prin el, etc...m-am plictisit să scriu despre această nulitate
 • +11 (11 voturi)    
  Clientela securista (Luni, 5 octombrie 2015, 18:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Toata clientela de partid cripto comunista si secirosta si-a dat "doctoratul" plagiind dupa metoda Ponta/Oprea. Exista insa un inger pazitor: complicea la furt cu numele Andronescu Ecaterina, politruca de partid care apara furturie mafiei rosii, de orice fel ar fi ele. Spram sa jie judecata pentru aceasta fapta, ca si pentru subminarea invatamintului romanesc/
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 5 octombrie 2015, 18:23)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   Gresit! (Marţi, 6 octombrie 2015, 11:40)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui

   Nu s-a schimbat nimic. Si inainte de '89, smecherii si trepadusii regimului aveau acces la doctorat. Poate ca erau mai putini dintre cei merituosi care dobandeau titlul. Nu inseamna ca trebuie aruncata anatema asupra tuturor celor care invata si ajung sa urmeze un masterat sau un doctorat in Romania, prin munca si talentul lor. Doar nu vrem sa ne oprim cu totii la nivelul lui Becali, alt model de succes postdecembrist! Trebuie sa facem distinctia intre lichele si cei valorosi in toate domeniile si la orice nivel, liceu, licenta, master, doctorat. Generalizarea, pornind de la astfel de cazuri, reale, nu contest, devine chiar periculoasa pentru noi, ca societate.
 • +9 (9 voturi)    
  Daca are..noroc si ajunge.... (Luni, 5 octombrie 2015, 18:44)

  gigiN [utilizator]

  ..la 10,ii va locul lui ponta ca Prim-Plagiator.
 • +5 (5 voturi)    
  o da (Luni, 5 octombrie 2015, 18:57)

  I [utilizator]

  "Cel mai cinstit guvern!"
  "Revolutia bunului simt!"

  Asa v-au prostit PSD si PNL ca sa ii votati.

  Propun inlocuirea guvernului cu un xerox.
 • +5 (5 voturi)    
  dupa revolutie........ (Luni, 5 octombrie 2015, 19:32)

  Burebista [anonim]

  au esit la iveala toti smecheri si hoti / care au pus mana pe putere si conduc destinele Romaniei.Unul mai hot ca altul ,si pacat ca nu ai pe cine vota .Asta este marea tragedie ,sa alegi intre doi borfasi; care este mai mic .Apoi inca o tragedie foarte ,foarte mare ca poporul tace ,tace si iar tace ,este docil si ingaduitori cu acesti hoti.Suntem slabi si zicem lasal saracul .....ca a fost om cumsecade ;cand este dovedit ca a furat. Avem compasiune pt toti dar pt noi cine are !
 • +1 (3 voturi)    
  dar din dar (Luni, 5 octombrie 2015, 19:38)

  anaerobik [anonim]

  Horribile dictu: Cei plagiati pe cine au plagiat cind si-au "scris" opusurile? Pina unde mergem inapoi cu izvoarele, sursele?
 • +5 (5 voturi)    
  O adevarata rusine nationala ... (Luni, 5 octombrie 2015, 19:44)

  Andrei [anonim]

  O adevarata rusine nationala, care mi se pare cu mult mai apasatoare decat cea despre care a vorbit Presedintele la inceputul anului scolar (20 % din scoli fara aviz sanitar de functionare)!! Acolo era vorba in principal despre saracie, aici este vorba despre necinstea profunda, funciara, a clasei politice care se incapatineaza sa ne conduca si pe mai departe!!!
 • +4 (4 voturi)    
  Eu zic (Luni, 5 octombrie 2015, 22:08)

  ipolitic [utilizator]

  ca sunteti prea carcotasi. Faptul ca au reusit sa copieze, nu inseamna nimic pentru voi?
  Trebuie sa apreciati efortul intelectual urias demonstrat de ei in realizarea acestor colaje.
 • +4 (4 voturi)    
  am postat un comentariu... (Marţi, 6 octombrie 2015, 8:29)

  lili [anonim]

  Am spus ca la fel e si la altii, uitati-va la CVul Ministrului de Finante Orlando Teodorovbici, a fost angajat la stat la Ministerul Transporturilor imediat dupa terminarea liceului si apoi a terminat facultatea desi a lucrat continuu, iar acum face doctoratul, adica a muncit continuu la zi, numai la stat cu norma intreaga si el termina facultati !!!
  Probabil, pe seara, dupa munca la Ministerele patriei..
  La fel CVul Dnei Claudia Boghicevici, tanara speranta scolita, de la "noul" PNL, mentionata chiar de Presedintele Johannis, este de meserie invatatoare, s-a angajat imediat dupa terminarea liceului, la stat bineinteles, la Protectia copilului, dupa care muncind zi de zi la stat, a terminat 2 facultati, 4 Masterate si 1 Doctorat, asta in timp ce zi de zi muncea, in CVul ei nu exista nici o intrerupere a activitatii pentru studii!
  Si toata aceasta ascensiune profesionala a lor doar DUPA ce-au intrat in politica, la fostul PDL!
  Asa arata CVurile tuturor celor aflati azi in politica romaneasca, o adunatura de incompetenti plini de dipome si doctorate!
  Am vazut si CVul acestui Parvu, CV postat pe site-ul ofocial al Politiei, a terminat Scoala de ofiteri in 1981, apoi s-a angajat la MI unde lucreaza continuu din 1981, desi ulterior a facut Facultatea de Drept din Bucuretsi, anul absolvirii NU e mentionat bineinteles in CV, dar nu inteleg cum a terminat Dreptul cand el a muncit continuu cu norma intreaga!! Pe seara, probabil...dupa munca la MI...
  Oricum, are figura de comunist batran, i se "potriveste" doctoratul la scoala luui G Oprea!!

  Hotnews: sper sa dati comentariul...
 • +3 (3 voturi)    
  Pentru aceasta sleahta de infractori noi muncim... (Marţi, 6 octombrie 2015, 8:44)

  yellowdog [utilizator]

  Le platim salariile, le dam pensii grase, li se dau onoruri de stat, le angajam toata familia la stat degeaba...

  Ce darnici suntem cu viata si munca noastra...
 • +3 (3 voturi)    
  Cardasia puslamalelor,dominatia lichelismului (Marţi, 6 octombrie 2015, 9:15)

  andreesanu [utilizator]

  Magafale,derbedei, smecheri ,trepadusi,adusi din intiplare sau din interes in strada au napadit ca lacustele pe ce nu-i al lor sau pe munca altuia.Fratia lichelelor a generat haite ce-si zic partide ,falsele criterii adoptate tot de ei le-a generat asa zise legi pe baza unei democratii prost intelese sau mai bine zis manipulare ,iar pe baza lor haitele de sacali,coioti politici au tabarit pe averea tarii.
  Cum prostul este si fudul fara tichie de margaritare nu-i prost destul ,asa ca si-a tras diplome ,ranguri de care habar nare dar se faleste ca tot prostul.
  Aici e Romania de azi ajunsa pe mana mangafalelor cu pretentii de intelectuali facuti la apelul de seara a bocancilor.
  Impostura,minciuna ,furtul ,incompetenta ,iresponsabilitatea sunt la ele acasa triasca UNPR si gasca bocancilor .
 • +3 (3 voturi)    
  MIZA ESTE DL GENERAL GABI "INTERES NATIONAL" OPREA (Marţi, 6 octombrie 2015, 9:50)

  Susufler0 [utilizator]

  Cine trebuia sa stie de aceasta vulnerabilitate a lui Oprea, o stia de mult. Doar ca nu venise momentul ca ea sa fie dezvaluita publicului larg. Sunt convins, din pacate nu am cum sa dovedesc asta, ca atunci cand s-a hotarat ca e cazul sa-i mai fie taiate din aripioare lui Oprea s-a avut de ales intre mai multe "chestii" si pana la urma s-a optat pentru aceasta cu plagiatele. Cred ca Dl. General nu trebuie sa stea linistit pt. ca e de-abia inceputul ! Pentru a nu afla cum e sfarsitul, in dl general trebuie sa se REDESTEPTE LA TIMP INTERESULUI NATIONAL CONSTAND IN FORMAREA UNEI NOI MAJORITATI ! Restul sunt nimicuri care nu-l intereseaza nici pe PLAGIATORUL DIN PALATUL VICTORIEI PT. CA DACA L-AR FI INTERESAT, AR FI TREBUIT SA RESTITUIE TITLUL DE DOCTOR, GRADUL UNIVERSITAR, CALITATEA DE AVOCAT SI BANII PROVENIND DIN SALARII SI SPORURI SALARIALE. Dar asa , sunt ca intre nas si fin !
 • +1 (1 vot)    
  Suspiciune?? (Marţi, 6 octombrie 2015, 14:15)

  Leon [anonim]

  Nu inteleg unde e suspiciunea cind dovezile sint atit de clare.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by