​EXCLUSIV. Apogeul imposturii. Gabriel Oprea si-a facut secretara doctor in stiinte militare si informatii. La propunerea ministrului, Traian Basescu a decorat-o de doua ori, Klaus Iohannis i-a dat cea mai inalta distinctie in stat. Este al patrulea doctorat suspect de plagiat coordonat de Oprea

de Emilia Sercan     HotNews.ro
Miercuri, 2 septembrie 2015, 17:33 Actualitate | Esenţial


Adela Popescu Neagu
Foto: Palatul Sutu
Secretara lui Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu, in prezent Adela Loredana Neagu, este suspecta ca si-a plagiat teza de doctorat  pe care a sustinut-o in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazul”, aflata in subordonarea Serviciului Roman de Informatii (SRI). Lucrarea de doctorat a acesteia a fost coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea, el insusi suspect ca si-a plagiat teza de doctorat sustinuta in anul 2001, asa cum Hotnews a scris in exclusivitate inca din data de 1 iulie.
 • Adela Loredana Neagu  nu a putut fi contactata pana la ora publicarii materialului.
 • A fost secretar general la UNPR,  Traian Basescu a decorat-o in 2010 si 2011 iar Klaus Iohannis i-a acordat cea mai inalta distinctie in stat, Steaua Romaniei in ianuarie 2015
Unul dintre cei plagiati de Popescu (Neagu) este Dumitru Virgil Diaconu, acelasi autor pe care l-a copiat masiv si premierul Victor Ponta. Adela Popescu (Neagu) risca sa fie acuzata de fals in acte publice in solidar cu coordonatorul sau de doctorat avand in vedere ca ambii si-au asumat originalitatea tezei, in acord cu Legea Educatiei nr. 1/2011, printr-o declaratie pe propria raspundere ce le poarta semnatura.

Adela Popescu (Neagu) reuseste unica performanta in istoria moderna a Romaniei de a fi secretara decorata de trei ori de doi presedinti ai tarii, Traian Basescu si Klaus Iohannis, una dintre distinctiile primite de aceasta fiind Steaua Romaniei, cea mai inalta medalie pe care o poate oferi statul roman unei persoane. Toate cele trei decoratii au fost acordate la propunerea lui Gabriel Oprea.     

Aceasta este cea de-a patra lucrare de doctorat coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea suspecta a fi fost copiata pe care Hotnews o aduce in atentia opiniei publice. Pana acum a prezentat, in exclusivitate, dovezi care atesta faptul ca si tezele primarului sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Ontanu, a avocatei lui Victor Ponta, Loredana Radu si a prim-adjunctului procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, sunt plagiate.
 • In acelasi an cu Adela Popescu si-au sustinut tezele de doctorat sub coordonarea lui Gabriel Oprea si prim-adjunctul procurorului general al Romaniei Bogdan Licu, judecatoarea Florica Diaconescu, fostul ministru al Apararii Nationale si fost consilier prezidential Mihai Stanisoara, fostul director general al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si fost subsecretar de stat Toma Vasile Rus, fostul deputat si fost presedinte al comisiei parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe Romeo Raicu sau ginerele lui Pantelimon Avram, fost director Romgaz, Ioan Sandru. 
Adela Loredana Popescu se numeste in acest moment Neagu, dupa ce anul trecut s-a casatorit. Aceasta si-a facut un nume in politica, dar mai ales in Ministerul Apararii Nationale si in Ministerul de Interne pe vremea cand inca purta numele de domnisoara. Imediat dupa ce Gabriel Oprea a fost numit Ministrul Apararii Nationale in decembrie 2009, Adela Popescu a devenit consiliera acestuia pe probleme de comunicare, asa cum scria presa la vremea respectiva. Cu multi ani inainte ca titulatura Adelei Popescu (Neagu) sa devina cea de „consiliera”, aceasta fusese secretara lui Gabriel Oprea.

Concomitent cu cariera din administratia publica centrala, Adela si-a inceput si cariera politica. In 2010, aceasta era unul dintre secretarii executivi ai Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), asa cum reiese de pe site-ul partidului, aflandu-se, practic, la varful conducerii formatiunii politice create de Gabriel Oprea.

Dupa castigarea alegerilor parlamentare de catre USL in decembrie 2012, cand Gabriel Oprea a parasit functia de ministru al Apararii Nationale in favoarea celei de vicepremier fara portofoliu, Adela Popescu (Neagu) si-a gasit refugiu la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutia de stat unde se platesc unele dintre cele mai mari salarii din Romania.

Aceasta a lucrat la ASF cel putin pe perioada anului 2013 si in primele doua luni ale lui 2014. Biroul de Presa al ASF a refuzat sa raspunda pe ce post si pentru ce perioada a fost angajata aceasta, insa din declaratia de avere afarenta anului 2014, reiese ca Adela Popescu (Neagu) a incasat in 2013 venituri salariale de 146.727 lei, ceea ce reprezinta 12.227 lei lunar. 

Desemnat Ministru de Interne in martie 2014, Gabriel Oprea a numit-o pe Adela Popescu (Neagu) in pozitia de directoare a cabinetului ministerial, functie pe care o ocupa si in acest moment. Tot in 2014 Adela Popescu si-a schimbat statutul matrimonial, dar si numele, in urma casatoriei cu Robert Neagu.    

Adela Popescu (Neagu) reuseste surprinzatoarea performanta de a fi fost decorata de doi presedinti ai Romaniei. Aceasta a fost decorata de Traian Basescu in 2010 si 2011 cu prilejul Zilei Armatei Romane, la propunerea ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea. Prima data a fost decorata cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili prin Decretul nr. 990 din 21 octombrie 2010, cea de-a doua decoratie fiind Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, acordata prin Decretul nr. 762 din 210 octombrie 2011. Ambele propuneri au fost facute de Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea.
 • Motivarea din cele doua decrete este una standard: „in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute în procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”. Fara sa cunoastem in ce a constat „inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”, este frapant faptul ca o consliera oarecare, fie ea si consiliera personala a lui Gabriel Oprea, a fost decorata in doi ani la rand. In schimb, pe lista persoanelor decorate nu se regaseste numele niciunui simplu soldat, care sa fi meritat obtinerea unei astfel de distinctii in urma misiunilor de pe teatrele de razboi din Irak sau Afganistan.
Ultima decoratie primita de sefa de cabinet a lui Gabriel Oprea a fost in luna ianuarie 2015. Cu prilejul zilei Unirii Principatelor Romane presedintele Klaus Iohannis i-a acordat Adelei Popescu (Neagu) Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, cu insemn pentru civili. In Decretul nr. 32 din 23 ianuarie 2015, pe langa numele acesteia se regaseste si motivatia pentru acordarea distinctiei: „in semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute in activitatea profesionala si inaltul profesionalism dovedit in indeplinirea misiunilor incredintate”.

Steaua Romaniei este cea mai inalta distinctie pe care statul roman o poate acorda unei prsoane. Cea mai recenta propunere de decorare a Adelei Popescu (Neagu) a fost facuta tot de Gabriel Oprea, de aceasta data din pozitia de viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Interne. Intr-un raspuns oferit de Biroul de presa al Administratiei Prezidentiale, ni s-a comunicat ca motivarea acordarii decoratiei a fost una standard pentru toate persoanele care se regasesec in cele trei decrete, insa „autoritatea care formuleaza propuneri de decorare, in conformitate cu prevederile art. 4 din Legea nr. 29/2000, isi asuma responsabilitatea privind integritatea morala si profesionala a persoanelor propuse”.

Prin acelasi decret prin care Adelei Popescu (Neagu) i s-a oferit Steaua Romanei, a fost decorat si chestorul  principal de poliţie Nelu Pop, cel care sase mai tarziu avea sa-i dedice lui Gabriel Oprea un editorial elogios in revista „Migratia si azilul” editata de Ministerul Afacerilor Interne. Nelu Pop a fost decorat „doar” cu  Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer, cu însemn pentru civili.

Apropierea de vicepremier i-a adus Adelei Popescu (Neagu) nu doar trei distinctii, o functie la varful UNPR si un salariu foarte mare, ci si un titlu academic, de doctor in stiinte militare si informatii, obtinut in 2011 la Academia Nationala de Informatii a SRI, sub coordonarea profesorului universitar Gabriel Oprea.

Teza de doctorat a Adelei Popescu (Neagu) are titlulul “Restrangerea drepturilor omului in contextul luptei impotriva terorismului sub impactul accelerarii procesului globalizarii” si este plina de paragrafe plagiate. Un indiciu puternic care arata ca portiuni consistente din lucrarea de doctorat sunt plagiate este faptul ca multi autori pe care ii mentioneaza in notele de subsol nu se regasesc in bibliografie. De exemplu, pana la pagina 100 se regasesc un numar de 41 autori pe care ii trece in note de subsol, dar pe care nu ii mentioneaza si in bibliografie.

Spre deosebire de coordonatorul sau, care a copiat in bloc pagini intregi, Adela Popescu (Neagu) plagiaza cu mai multa grija, intercaland practic bucati de texte preluate din surse multiple, compileaza consistent, si chiar rescrie pasaje.

Lucrarea debuteaza cu o Introducere in care sunt 13 pagini plagiate cuvant cu cuvant.
De la pagina 7 la pagina 20, directoarea de cabinet a lui Oprea copiaza in intregime articolul „Consideratii privind terorismul in contextul procesului de globalizare” semnat de chestorul principal de poliţie dr. Cristian Baci, secretar general al Ministerului Adeministratiei si Internelor, publicat in Revista de Investigare a Criminalitatii nr. 4 din 2010.

Plagiatul este unul atat de fidel, incat Popescu (Neagu) respecta inclusiv alinierea paragrafelor din articolul chestorul principal Baci. Nicaieri in cele 13 pagini copiate cuvant cu cuvant de doctoranda lui Gabriel Oprea nu sunt folosite ghilimele si nici nu se face trimitere catre articolul lui Baci. 

Revista de Investigare a Criminalitatii, care apare cu sprijinul Catedrei de Investigare a Criminalităţii din cadrul Academiei de Poliţie A.I. Cuza si care il are ca director pe prof. univ. dr. Costica Voicu, este una care ridica semne de intrebare asupra textelor pe care le publica, daca luam in considerare faptul ca articolul „Consideratii privind terorismul in contextul procesului de globalizare”, semnat de chestorul principal de poliţie dr. Cristian Baci, apare si in numarul 4 din 2009 al revistei, dar si in numarul 4 din 2010. Textul articolului din 2010 este putin mai lung – daca cel din 2009 avea sase pagini, cel din 2010 are aproape sapte pagini. De altfel, majoritatea articolelor publicate in 2010, cu relativ mici exceptii, sunt aceleasi cu cele din 2009. 
    


Daca introducerea este fotografia perfecta a unui articol plagiat, continutul tezei este o suma de paragrafe insailate, preluate din surse multimple, fara utilizarea ghilimelelor – semnele universale de punctuatie care marcheaza citarea dintr-o alta sursa, si care delimiteaza creatia proprie de creatia unei alte persoane.

La pagina 27 din teza de doctorat a Adelei Popescu (Neagu) se regasesc paragrafe preluate cartea „Aparitia si evolutia terorismului” scrisa de Octavian Pop, aparuta in 2002 la Editura Mirton, din Timisoara. Continutul este preluat fara a fi marchat cu ghilimele, insa in dreptul unui singur paragraf se face trimitere catre cartea lui Pop. Unele paragrafe sufera chiar usoare modificari de continut fata de textul original. Aceeasi maniera de preluare din Octavian Pop se regaseste si in paginile 31 – 33.
La paginile 29 si 30 se regasesc paragrafe consistente plagiate din cartea lui Cristian Barna,  „Terorismul, ultima solutie?”, aparuta in 2005 la Editura Top Form, din Bucuresti. Si aici continutul este preluat fara ghilimele, insa sursa este indicata intr-o nota de subsol. La fel s-a procedat si in cazul paginilor 28, 36, 37 sau 38.


Incepand cu subcapitolul „Clasificarea actiunilor teroriste” din primul capitol, regasim pagini preluate din acelasi autor pe care l-a copiat masiv in teza de doctorat si Victor Ponta, Dumitru Virgil Diaconu. In acest caz este vorba despre lucrarea „Terorismul. Repere juridice si istorice”, aparuta in 2004 la Editura All Beck din Bucuresti. Spre deosebire de Victor Ponta, care l-a plagiat cuvant cu cuvant pe Dumitru Virgil Diaconu, Adela Popescu (Neagu) preia din formularile acestuia, dar inlocuieste anumite cuvinte sau expresii cu unele sinonimice sau rescrie anumite portiuni ale frazelor. Desi face trimitere catre cartea lui Diaconu prin note de subsol, paginile indicata din cartea lui Diaconu nu sunt corecte in multe cazuri,   informatiile regasindu-se la pagini cu totul diferite.
 O alta incercare de inducere in eroare prin citare eronata, pe care specialistii o incadreaza in categoria malpraxisului academic, este evitarea sursei de unde s-a facut preluarea informatiei, prin indicarea directa a sursei originale. Asa se intampla in cazul unui citat din Zbigniew Brzezinski, pe care Dumitru Virgil Diaconu l-a preluat in cartea sa, la pagina 68, din cotidianul Adevarul, dar pe care Popescu (Neagu) sustine printr-o nota de subsol ca l-a preluat direct din cotidianul Adevarul.
Capitolul V din lucrarea Adelei Popescu, „Cooperarea internationala a statelor privind combaterea terorismului” este plagiat dintr-o alta teza de doctorat, intitulata „Dimensiunea criminologica a terorismului”, realizata de Viorel Gheorghe si sustinuta in anul 2007 la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Dascalu. Incepand cu pagina 134 din lucrarea Adelei Popescu (Neagu) si pana la pagina 142, continutul care face referire la rolul Organizatiei Natiunilor Unite, al Uniunii Europene, NATO sau Interpol, este copiat din teza lui Viorel Gheorghe (paginile 247 – 258). Copierea se face fara citarea sursei sau utilizarea ghilimelelor.
Tot din teza de doctorat a lui Viorel Gheorghe sunt preluate si paginile 176 – 178, de asemenea, fara citarea sursei sau utilizarea ghilimelelor.Alte pagini sunt copiate de pe diverse pagini de internet. Adela Popescu (Neagu) nu se sfieste ca intr-o lucrare stiintifica sa citeze surse precum Wikipedia sau scribtube.com.  
 
Inclusiv portiuni din concluziile directoarei de cabinet a lui Gabriel Oprea sunt copiate. Astfel, pagina 45 este o compilatie de paragrafe plagiate de pe pagina de internet a Revistei Fortelor Terestre. Si pagina 246 din concluzii este copiata Revista de Investigare a Criminalitatii.  

La fel ca si coordonatorul sau, Adela Popescu nu citeaza in bibliografie autorii pe care ii trece in notele de subsol, dar pe care ii plagiaza din alte lucrari, precum Bruce Hoffman (cu lucrarea „Inside Terrorism”), Ioan Chis si Cristian Popa („Terorismul contemporan – fenomen si infractiune”), Stern Jessica („The Ultimate Terrorism”), Lucian Stancila („Terorismul provocare a secolului XXI”), Eric David („Le terrorism en droit international”) sunt doar cateva exemple. Nici Octavian Pop, cu lucrarea „Aparitia si evolutia terorismului” (Editura Mirton, Timisoara, 2002) nu este inclus in bibliografia lucrarii de doctorat. In schimb, pot fi regasiti o serie de autori pe care nu ii citeaza in lucrare, precum este Alvin Toffler.

Adela Popescu (Neagu) nu a putut fi contactat pana la ora publicarii anchetei. Desi si ministrului Gabriel Oprea i s-a cerut exprimarea unui punct de vedere prin intermediul Biroului de Presa de la Ministerul de Interne, acesta nu a raspuns.

Atat Adela Popescu (Neagu) cat si  coordonatorul de doctorat Gabriel Licu risca sa fie acuzati de fals in acte publice avand in vedere ca si-au asumat originalitatea tezei, in acord cu Legea educatiei nationale nr. 1/2011 si Codul studiilor universitare de doctorat, printr-o declaratie pe propria raspundere semnata de ambii. Odata cu adoptarea legii educatiei promovate de Daniel Funeriu a fost introdusa obligativitatea semnarii unei „Declaratii pe proprie raspundere privind originalitatea continutului tezei de doctorat si respectarea standardelor de calitate si etica profesionala” atat de catre studentul doctorand, cat si de profesorul coordonator al acestuia.

Orice declaratie pe propria raspundere trebuie sa aiba in abiba in continut urmatoarea formulare: „luand in considerare continutul art. 143 alin (4) si art. 170 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 65 alin. (5)-(7) din Codul studiilor universitare de doctorat, aprobat prin H.G. 681/2011, declar pe proprie raspundere ca: a) aceasta lucrare este rezultatul propriilor activitati si realizari, b) nu contine portiuni plagiate, iar sursele bibliografice sunt indicate in teza si partile preluate din aceste surse sunt semnalate, in concordanta cu legislatia româna si conventiile internationale privind dreptul de autor; c) teza de doctorat respecta standardele de calitate si de etica profesionala”. (Un model de declaratie puteti accesa aici.)

Potrivit art. 143 alin (4) din Legea Educatiei, “indrumatorii lucrarilor de licenta, de diploma, de disertatie si de doctorat raspund in solidar cu autorii acestora de asigurarea originalitatii continutului acestora”.
 • Codul studiilor universitare de doctorat, aprobat prin H.G. 681/2011 prevede la art. 65 alin. (5)-(7):„(5) Teza de doctorat este o lucrare originala, fiind obligatorie mentionarea sursei pentru orice material preluat. (6) Studentul-doctorand este autorul tezei de doctorat si isi asums corectitudinea datelor si informatiilor prezentate in teza, precum si a opiniilor si demonstratiilor exprimate în teza. (7) Conducatorul de doctorat raspunde impreună cu autorul tezei de respectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv de asigurarea originalitatii continutului, potrivit prevederilor art. 170 din Legea nr. 1/2011.” Articolul 170 prevede eventualele sanctiuni care se pot aplica in cazul tezelor plagaite: “(1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan: a) retragerea calitatii de conducator de doctorat; b) retragerea titlului de doctor; c) retragerea acreditarii scolii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi”.
Profesorul universitar Constantin Onisor, seful Scolii Doctorale a Academiei Nationale de Informatii, ne-a transmis la inceputul saptamanii, printr-un mesaj, ca se afla in strainatate si ca revine in tara dupa data de 10 septembrie.

Acum doua saptamani, in cazul suspiciunilor de plagiat din teza lui Neculai Ontanu, profesorul Onisor ne-a declarat: "O lucrare trebuie atent studiata dupa o seama de criterii pentru a se vedea daca este intentie de furt sau s-a dorit sa se dea o coloratura lucrarii. Punctul meu de vedere la modul general este ca trebuie sa vedem cat este intentionalitate si cat este neglijenta". Profesorul Onisor mai spunea la inceputul lunii august ca se va constitui o comisie la nivelul scolii doctorale, care va da un verdict in cazul Ontanu: "Acest verdict va fi trimis spre analiza Senatului ANI, care va da la randul sau un verdict. Lucrurile astea sunt foarte serioase si nu conteaza ca e vorba de nu stiu cine, coordonat de nu stiu cine".

Si aceasta noua lucrare de doctorat, care este suspecta a contine portiuni plagiate, pune in discutie si chestiunea scolarizarii acestor persoane din bugetul statului. In fiecare an, scolile doctorale care functioneaza in cadrul unor facultati sau universitati primesc un numar de locuri la buget, doctoranzii fiind scolarizati gratuit. Acest lucru inseamna ca statul suporta toate cheltuielile timp de minim trei ani cat acestia isi deruleaza activitatea de cercetare care se definitiveaza prin sustinerea tezei de doctorat.  

Cei care s-au inscris la doctorat inainte de 2010 au beneficiat si de burse de studiu din partea statului roman, incasand lunar sume de circa 4.000 de lei. Incepand cu 2010, aceste burse au fost taiate de guvernul Boc, insa ele au fost reluate in 2012. Cum profesorul Constantin Onisor, seful scolii doctorale din cadrul ANI nu a raspuns la telefon, nu stim daca si la Academia SRI s-au aplicat aceste taieri sau daca au fost acordate in continuare.

Sociologul Mircea Kivu sustine ca persoanele publice, care nu au o cariera universitara si nu au nicio legatura cu lumea academica, dar isi doresc sa obtina o teza de doctorat are o explicatie complexa: „Este tentaţia oarecum fireascǎ a semi-doctului sǎ-şi scrie pe cartea de vizitǎ titluri cât mai pompoase (unii ne amintim de tovarǎşa <acad. prof. univ. dr. ing.>). Este cam din acelaşi tablou cu gradul de general deţinut cu unii care n-au comandat niciodatǎ un pluton. Apoi, e vorba de legitimarea ocupǎrii unor funcţii. Chiar dacǎ se ştie (şi e normal) cǎ sunt ocupate pe criterii politice, nu stricǎ sǎ fie şi nişte dovezi de competenţǎ. Nu în ultimul rând, sunt şi nişte interese pecuniare. Sǎ ne gândim la sporul de 15%, care, dacǎ se aplicǎ unui salariu bunicel, rezultǎ cam cât o şpagǎ micǎ. Uneori, oamenii pot ţine, în timpul liber, cursuri la câte o universitate privatǎ (nu-i mare efort), unde salariul poate fi substanţial”.

Mircea Kivu explica si motivul pentru care in multe din lucrarile de doctorat ale politicienilor sunt plagiate: „In perioada in care si-ar fi scris respectivele teze de doctorat au avut o activitate profesional/politica destul de intensa. Ponta era sef al corpului de control al prim-ministrului, Oprea era director adjunct la Colegiul National de Aparare, Onţanu era primarul unui sector bucureştean etc. Cei care am mai avut de-a face cu mediul universitar stim ca pentru a scrie o teza de doctorat, de-adevarat, iti trebuie ani de munca de cercetare susţinuta. Apropos, ar fi interesant de vazut cati din oamenii astia au avut permis la o bibliotecǎ. Deci, cel mai probabil, tezele respective sunt facute de diversi “negrisori”. In cazul cel mai bun, in care le-au scris singuri, au stiut ca pot conta pe “indulgenta” conducǎtorului de doctorat, cu care, de regula, se afla in relatii foarte bune”.

In data de 1 iulie, HotNews.ro a publicat o analiza a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, asupra careia planau suspiciuni de plagiat. Indiciile de plagiat se bazau pe urmatoarele argumente:
 • pagini intregi din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea erau identice cu pasaje din alte lucrari fara utilizarea ghilimelelor
 • paragrafele identice cuvant cu cuvant erau marcate cu note de subsol, insa si acestea erau preluate din alte carti
 • lucrarile din care s-a copiat cel mai frecvent erau ale prof. univ. dr. Ion Neagu, coordonatorul de doctorat a lui Gabriel Oprea si prof. univ. dr. Nicolae Volonciu, membru in comisia de sustinere a doctoratului lui Gabriel Oprea
 • multi autori pe care ii indica in notele de subsol nu au fost inclusi in bibliografia lucrarii, insa acesti autori erau mentionati in textele originale
 • ordinea in care au fost aranjate subcapitolele din lucrarea doctorala a lui Gabriel Oprea este identica cu ordinea subcapitolelor din tratatul coordonatorului sau, prof. univ. Ion Neagu.
In ciuda acestor evidente, Consiliul de Etica din subordinea Ministerului Educatiei a emis intr-un timp record un raport in care se spunea ca "suspiciunea de plagiat nu se confirma". Acelasi organism l-a albit si pe premierul Victor Ponta in 2012 atunci cand acesta a fost acuzat de plagiat de catre revista Nature. De altfel, acest organism are atributii de verificare a tezei de doctorat si in cazul lui Neculai Ontanu, avand in vedere prevederea din art. 28, litera c, potrivit careia Consiliul de Etica este obligat sa se sesizeze in cazul unor persoane cu functii de demnitate publica.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

74850 vizualizari

 • +18 (58 voturi)    
  Claritati . (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:13)

  Moneda [anonim]

  Mai trebuie sa amintim ca toate doctoratele de dupa 1995 au fost copiate ? Toata lumea interesata stie acest lucru . Ar trebui ca toate titlurile de doctor sa fie anulate . Nu s-ar face nicio nedreptate .
  • +38 (46 voturi)    
   Are you sure ? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:52)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Moneda

   De unde stii ca toate sunt copiate ? Esti sigur ca in Romania exista numai impostori, numai demidocti, numai corupti ?

   Punctul doi: domnisoara a muncit din greu pentru gradele, decoratiile, functiile inalte si veniturile substantiale realizate. Merita cu prisosinta sa conduca NATO.

   Punctul trei: mariti poza si uitati-va la figurile acelor oameni. Tara generalului Izmene este pe maini bune, super aparata si sigura.
   • +9 (9 voturi)    
    N-au inteles (Joi, 3 septembrie 2015, 0:53)

    mopsu [utilizator] i-a raspuns lui math_2

    asa ca au dat cu minus intr-o veselie...
   • +4 (4 voturi)    
    ce sa zic (Joi, 3 septembrie 2015, 9:45)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui math_2

    DNA-ul lucreaza.
   • +9 (9 voturi)    
    de fapt (Joi, 3 septembrie 2015, 9:54)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui math_2

    Prosti suntem noi, majoritatea, care acceptam si hotia si impostura in Romania iar hotii si impostorii sunt salutati cu plecaciuni ... oameni care "se descurca "
    • 0 (0 voturi)    
     Oameni care se descurca (Sâmbătă, 5 septembrie 2015, 19:06)

     Mishu59 [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

     OK. Cum propuneti sa procedam de acum inainte, ca sa nu mai fim prosti???
     • +1 (1 vot)    
      proteste de strada...cine sa organizeze si cu cine (Duminică, 6 septembrie 2015, 13:45)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Mishu59

      Daca suntem indignati de ce se intimpla in tara lu' papura voda ar trebui sa mai petrecem cite un weekend la cite un protest in masa.
      Se pare ca nici un partid de 'opozitie' nu se grabeste sa organizeze asa ceva, dar asta si datorita gradului scazut al constiintei omului de pe strada, adica al majoritatii covirsitoare.
      Tara balcanica.. cunoscuta si ca 'Tigania'
   • +4 (4 voturi)    
    studiul figurii (Joi, 3 septembrie 2015, 11:43)

    Vasile Rotaru [anonim] i-a raspuns lui math_2

    Daca va uitati si apoi il ascultati vorbind pe acest OPREA, veti fi in situatia de a reface traseul lui Lombroso-cel care a identificat si impartit pe categorii figurile de criminali, figuri lombrosiene. Acest Oprea e usor de identificat ca -fara creier!!!!
  • +10 (14 voturi)    
   Nu ai dreptate... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:16)

   Gigel [anonim] i-a raspuns lui Moneda

   NU ai dreptate...
   Cred ca ai si tu frustrarile tale, insa asta nu iti da dreptul sa treci cu tancul peste toti!
 • +37 (43 voturi)    
  popor de frustrati.. (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:17)

  exilatul [anonim]

  ca si inainte de 90, romanii se simt frustrati daca nu au diplome si decoratii date de conducerea tarii....cred ca numarul "doctoranzilor, masteranzilor, titularilor de diplome de studii superioare, etc" este mai mare decit al hotilor si al escrocilor de origine romana din tara si strainatate..care sunt foarte multi..
 • +60 (60 voturi)    
  Nasol! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:18)

  Ion_RoaitaDA [utilizator]

  Daca vine vreun razboi in care sa fie nevoie de pregatirea pe care pretind ei c-o au, am pus-o....Siberia II scrie pe noi!
  Mie totusi imi miroase a tradare sau pericol de siguranta nationala, una e sa ia pacaliciul de piedone carnetul pe naspa, cu toate ca si asta e un pericol, sa omoare pe cineva nevinovat pe drum, si alta e sa-i o diploma care tine de siguranta nationala unor cercopiteci si giboni cum sunt astia...Cine a facut asta cred ca ar trebui putin pedepsit.
  • +16 (16 voturi)    
   Aspru pedepsit! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:29)

   Ana [anonim] i-a raspuns lui Ion_RoaitaDA

   Aspru pedepsit impreuna cu toti complicii!!!
   • +3 (3 voturi)    
    Atenție ! (Joi, 3 septembrie 2015, 10:27)

    Aquariuss [utilizator] i-a raspuns lui Ana

    Atenție mare cu pedepsele că ăștia se apucă în pușcărie să scrie nu știu câte cărți și nu cred că vor face detenție ba mai mult v-a trebui statul să le deconteze un sejur la ...Fortalezza !
  • +14 (14 voturi)    
   Vreau si eu Steaua Romaniei (Joi, 3 septembrie 2015, 9:05)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Ion_RoaitaDA

   Pai mi-am analizat calitatile si serviciile pe care le-am facut statului, m-am comparat cu cucoana din imagine si am ajuns la concluzia ca merit un sac de medalii. Cand mi le dai, responsabil general al izmenelor????
   • +3 (3 voturi)    
    He he... (Joi, 3 septembrie 2015, 9:56)

    Ion_RoaitaDA [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    Nu-s Gabriel Oprea,pardon d`expresie !
 • +59 (59 voturi)    
  De ce (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:18)

  gigifisiune [utilizator]

  i-o fi da Klaus Steaua Romaniei? A fost pe front, si-a pierdut un picior? Mie de ce nu-mi da?
  • +47 (47 voturi)    
   matale nu vezi dotarea doamnei??? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:18)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gigifisiune

   Este in standardele de aderare la gasca de Interes National cu tate mai , talie relativ ingusta si solduri de vaca - sa ma ierte bietul animal...

   In ceea ce priveste picioare - sunt urate in draci - dar când iintervine Intereesul National cred ca toate caile - inclusiv toate terminalele doamnei - se deschid, dar mai stii ce alte secrete si minuni mai ascunde haina si obiceiurile casei...Serveste Interesului National, parol!!!!

   Oricum ar fi cred ca am depasit granita si am intrat pe un teren serios minat, cu multe secrete si ascunziri.CLASSIFIED SECRET!

   Numai presa este de vina ca ne arata unele parti nevazute sau mai putin vazute ale scenei - presa e de vina, NU IO!

   Declar, sustin si semnez aceasta declaratie!
   Data in data de 02/09/2015 in prezenta lui gigifisiune!
   • +19 (19 voturi)    
    arata jalnic (Miercuri, 2 septembrie 2015, 21:12)

    mnicku [anonim] i-a raspuns lui ..13

    parca-i cazuta din copac direct la ceremonie. Asta dupa ce ca mai afiseaza un zimbet timp care cere palme .
  • +13 (13 voturi)    
   off mei... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:58)

   Enofereus [utilizator] i-a raspuns lui gigifisiune

   Ce e greu de priceput?
   Nici un membru n-a pierdut
   Nu e mult mai de folos, poate chiar si mai gustos
   Sa insface Loredana, inca un os bun de ros?
  • +2 (2 voturi)    
   Cred ca (Joi, 3 septembrie 2015, 10:04)

   naica [utilizator] i-a raspuns lui gigifisiune

   le-a" intrtinut" bine pe ambele picioare,altfel nu se explica aceasta decoratie.
 • +42 (42 voturi)    
  Mare specialistă este Adela. (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:21)

  vali47 [utilizator]

  Gabi Oprea are mari obligații față de Adela.Știe Adela multe despre Oprea.
  • +10 (24 voturi)    
   Basescu-Udrea? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:58)

   boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   :) ar fi interesant un articol de "relatii" in politica mioritica...

   Femeile din umbra politicienilor ;)
  • +24 (24 voturi)    
   Daaa... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:20)

   Grexit [utilizator] i-a raspuns lui vali47

   O fi dat examen si la oral?
   • +13 (13 voturi)    
    Desigur (Joi, 3 septembrie 2015, 0:39)

    ElHobolan [utilizator] i-a raspuns lui Grexit

    A dat si câteva probe practice.
  • +19 (19 voturi)    
   Oprea este un conducator de doctorate tipic ptr Ro (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:29)

   nick [anonim] i-a raspuns lui vali47

   iar Adela un doctor in stiinte ca mai toti doctorii din Ro!! Industria doctoratelor a functionat si functioneaza perfect in Ro!!

   Mai avem putin si cu o singura teza vor deveni toti romanii doctori in stiinte!!
 • +33 (33 voturi)    
  dintre toate femeile serioase din aceasta tara (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:27)

  gogu [anonim]

  nu stiu cum se face ca in politica reusesc numai cele mai dubioase, ca sa nu folosesc termeni mai duri.
  • 0 (16 voturi)    
   Daaa... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:24)

   Grexit [utilizator] i-a raspuns lui gogu

   Cap de sri e: coana Udrea!
 • +36 (36 voturi)    
  ce? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:29)

  sobolan [anonim]

  "Biroul de Presa al ASF a refuzat sa raspunda pe ce post si pentru ce perioada a fost angajata aceasta" - de ce? nu sunt date care ar trebui să fie publice?
  • +18 (18 voturi)    
   probabil ca... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:20)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui sobolan

   de la un rang nu mai zboara orice pasarica!!!!

   Femeia este o fumeie cu greutate in statul roman!
   3 decoratii - dintre care una este cea mai inalta in grad!
 • +36 (36 voturi)    
  Solutia unica (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:31)

  Mircea Ciobanu [anonim]

  Asa cum am mai scris, este nevoie urgenta de un nou guvern, cu un adevarat ministru al educatiei, format la Universitati serioase, cu o prestanta stiintifica inatacabila si care sa vrea sa rezolve problema imposturii stiintifice in Romania. Fenomenul se manifesta mai ales in domeniile in care nu avem criterii clare de evaluare. S-a ajuns sa se discute necesitatea ghilimelelor sau a citarilor, fara sa se puna problema:
  ei bine, si daca punem ghilimele la ce ati copiat, care mai este contributia originala pentru care vreti sa fiti doctori? Ce mai ramane original din teza?
  E nevoie grabnic de o solutie, altfel astia se fac academicieni si de acolo nu-i mai clinteste nimeni. Excludeti un om politic la educatie, in viitorul guvern.
  • +14 (14 voturi)    
   Da (Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:58)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Mircea Ciobanu

   Dupa ce am citit mizeria asta, cred ca ar trebui sa se schimbe argumentatia pentru care o persoana poate fi distinsa cu medalie in Statul Roman.

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Cavaler_al_Ordinului_Steaua_Rom%C3%A2niei

   Cap de lista
   Abramburica: 2002 - Steaua României în grad de Cavaler :D

   Ordinul național „Steaua României” este cel mai vechi ordin național; a fost creat în 1864 de Cuza Vodă și a fost acordat în acea perioadă într-un număr redus. După proclamarea independenței (1877), Carol I înființează acest ordin prin legea votată în 10 mai 1877. A fost abrogat în 1948 și reînființat în decembrie 1998.[1] Au fost stabilite 5 grade pentru acest ordin: cavaleri, ofițeri, comandanți (comandori), mari ofițeri, mari cruci. Ordinul Steaua României este cea mai înaltă distincție oferită de statul român.

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Ordinul_na%C8%9Bional_%E2%80%9ESteaua_Rom%C3%A2niei%E2%80%9D
 • +27 (27 voturi)    
  masterate la academia de securitate (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:35)

  COSTICA [anonim]

  hotnews sa pui comentariul
  inflatie de masteranzi la tot felul de academii , pe cind una la academia del gusto, del hamburger , del paste fripte , si trestii frectii, la virsata ei frageda este decorata pt "servicii deosebite" este si bugetara " aia grasii care stau pe spatele alora slabi " simt un gezgust total , i-asi asimila cu aia de la stefan gheorghiu ,
 • +16 (18 voturi)    
  punctul meu de vedere la modul general este ca (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:37)

  d [anonim]

  nici vorba de plagiat, pur si simplu s-a dorit sa se dea o coloratura lucrarii. parol!
 • +12 (12 voturi)    
  pai daca-i buna... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:41)

  tontu [anonim]

  "SRI-ul e-n toate
  E-n cele ce sunt
  Si-n cele ce maine vor rade la soare"
 • -16 (18 voturi)    
  Eu cred ca e pe bune (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:43)

  muciflenduri [utilizator]

  Nu cred ca Basescu ar fi decorat de doua ori pe cineva care nu merita. El nu si-ar fi batut joc de decoratiile statului roman, iar daca base a dat doua, mergea una si de la iohannis.
 • -5 (17 voturi)    
  Mdeah... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:47)

  Nea Hoisan [anonim]

  Panarame de panarame! Incepand cu tzatza adela si terminand cu primu marinel al tzarii. Scuze!!! Iera sa-l uit pe primu turist al tzarii.
 • +25 (27 voturi)    
  "academia" aia ar trebui desfiintata (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:48)

  vaidenoi [anonim]

  acolo se produc scursori mafiote pe banda rulanta, in miinile carora se pune soarta acestei tari; e o problema de siguranta nationala sa dispara putregaiul ala de 'academie'.
 • +31 (31 voturi)    
  e mai tare (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:53)

  gopo111 [utilizator]

  decit toata armata romana secretara asta , sa ia ea toate medaliile fara sa se miste din birou, sau de sub birou, inseamna ca suge ca lumea de e apreciata asa, oricum daca vin rusi peste noi ce ne trebuie armata trimitem parasuta si ii face pe toti, chiar o sa se predea cred dupa aia
  • +10 (10 voturi)    
   Secret weapon, sperie inamicul in caz de razboi (Miercuri, 2 septembrie 2015, 21:17)

   mnicku [anonim] i-a raspuns lui gopo111

   daca iasa la inaintare se intoarce inamicul inapoi, nu-i mai nevoie de dotarea armatei cu F 16, nave Mistral samd.
 • +37 (37 voturi)    
  tare gabriel asta (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:53)

  vali dinu [anonim]

  mai fratilor, sunt si eu un om in puterea varstei,am vazut cateva la viata mea, insa nu pot sa nu remarc ca nenea gabi asta e tare frate..... si nu pentru ca a luat-o sub aripa lui pe frumusica asta, nu pentru ca i-a facut o cariera, nu pentru ca a decorat-o sub doi presedinti mediocri pe care ii cunoastem si nu pentru doctorat !!! astea le-au mai facut si altii !!! pentru altceva fratilor !!! pentru faptul ca a reusit sa-i gaseasca si un prost cu care s-o marite fratilor !!! ASTA ESTE MAREA REALIZARE !!! Cine a spus ca prostia este mult mai fascinanta decat inteligenta nu a gresit !!! Robert Neagu, trimite frate o poza cu tine aici la hotnews sa vedem si noi cum mai arata un bou al zilelor noastre, noul bou mioritic !!!
  in rest nimic nou sub soare !!! de mii de ani femeia stie cum sa-l faca pe barbat !!!
  apropo, cica la prima lor intalnire, intre dl. gabi si merituoasa, are loc urmatorul dialog:
  - ati bagat-o dl. gabi ?
  - daaaaaaaaa.....................
  - aoleu ce mare e .........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +10 (10 voturi)    
   vali, (Joi, 3 septembrie 2015, 3:47)

   coseh [anonim] i-a raspuns lui vali dinu

   nu stiam cum sa zic acelasi lucru, insa tu ai zis-o de zece ori mai bine plus banc potrivit. Daca il inlocuiesti pe dl. gabi cu Robi, sigur a crezut ca a luat-o si virgina.
 • +30 (30 voturi)    
  interesul (national) poarta fesul... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 18:54)

  General Izmana [anonim]

  Caprarul Oprea, ca grad mai mare nu merita datorita caracterului infect, este culmea parvenitismului si securismului care caracterizeaza clasa politica romaneasca... in Romania totul e militarizat, si nu vorbim de armata, politie si alte institutii de forta... aici vorbim de viata civila, partidele sunt militarizate, mass media e la fel infiltrata si controlata, justitia e infiltrata si manipulata, autoritatile/ministerele sunt militarizate, infiltrate, in special diplomatia e militarizata, ROMATSA si transporturile sunt militarizate, sistemul de sanatate e militarizat, iar daca nu ai colegiul de aparare in CV sau daca nu esti acoperit de la servicii nu urci in scara ierarhica, biserica e militarizata... Bugetul Romaniei sangereaza, se cheltuie sume uriase cu salarii speciale si privilegii pentru acoperitii in diverse domenii ale vietii civile in timp ce tara nu are profesori si medici suficienti... culmea este ca in ciuda numarului foarte mare de APVisti care ne controleaza, coruptia, care ar trebui sa fie mai redusa, e tot mai mare...
  • +2 (2 voturi)    
   CORECT (Joi, 3 septembrie 2015, 20:17)

   CorneliuBercea [anonim] i-a raspuns lui General Izmana

   Numai Romania poate avea un GENERAL SPECIALIST IN ISMENE!
 • +21 (23 voturi)    
  Ca pe vremuri la CAP (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:06)

  Parzivall [utilizator]

  dar si atunci erai decorat dupa gradul de stahanovism, astazi dupa fusta.
 • +7 (9 voturi)    
  oare... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:23)

  ..13 [utilizator]

  Presu o sa ii retraga decoratia acordata???

  De fostul nu mai are rost sa intreb ca zice o vorba din batrani - mortii cu mortii, dar asta vie ar trebuie sa fie taxata de viu Presu!

  Dar oare poate si vrea sa fie viu si activ Presu?
  Minunata tara Romanica si harnici si curati sunt conducatorii ei!
  AFERIM!
 • +4 (12 voturi)    
  cind barbatii de stat se bat in tiitoare (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:25)

  anaerobik [anonim]

  Elena Udea-Alina Bulina Popescu - scor 0-1
 • +10 (12 voturi)    
  decorata... (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:31)

  ..13 [utilizator]

  a fost in acelasi grup de medaliati cu priveghetoare care canta neincetat si neintrerupt pentru Interesul National, militianul Nelu Popa.

  Mare fraier Presu asta!
  Mare este haita contrabandistilor in gubernul RO!

  Uite cu cine se leaga la siret Presu - cu Interesul National care ii da lui ala cu paltonul inca ceva la salariu sa nu mai fie asa de amarat ca nevasta este acolo si el aici!

  Bravo natiune!
 • +20 (20 voturi)    
  doctorate de vanzare (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:53)

  Si totusi [utilizator]

  In curand se vor vinde doctorate la piata si la supermarket! Nu stim inca daca vor fi la kg sau la litru.
  Cele mai scumpe vor fi ghilimelele caci se gasesc rar.

  Cine a acordat Steaua Romaniei acestei femei, ar trebui sa i-o retraga urgent si sa se gandeasca bine la ce gafa teribila a facut.

  Daca plagiezi primesti cea mai inalta decoratie a tarii?
 • +21 (21 voturi)    
  ? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:55)

  Natasa [utilizator]

  Eu inteleg de ce nulitatile astea vor sa aiba putere si bani, dar de ce isi doresc si diplome??? Inteleg ca sunt frustrati ca erau prostii clasei (sa ne uitam doar la oprea si la ontanu si e foarte limpede), oare se vrea o palma pe obrazul celor care au ras de ei? "Na, ma premiantule, ma-m facut doctor (s-au mam, nu mai stiu ecsat!" De unde dorinta asta de a fi ce nu esti? Daca apropiatii si sustinatorii lor citesc pe aici, spuneti-le ca oamenii nu-i vad altceva decat sunt, niste taranaoi prostovani cocotati in functii prin hotii si aranjamente!
 • +20 (20 voturi)    
  O secretara a ajuns doctor? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 19:57)

  carageamiu [anonim]

  Inca e bine, macar are liceul. Astazi orice sculer-matriter poate fi doctor, daca are bani si public dispus sa-l creada. Eu, unul, nu mai cred in idiotii astia care se tot decoreaza si avanseaza intre ei, ca la nebuni.
  Doamnelor si domnilor, dati-va titluri si decoratii cate vreti, nimeni nu va poate impiedica. Atata doar, nu va mai impopotonati cu ele, nu vi le mai puneti in fata semnaturii sau pe usa apartamentului ori vilei. Produceti doar scarba! Daca nu credeti, doar uitati-va la poza articolului. Nu vedeti nimic?
 • +17 (17 voturi)    
  Caligula a fost un finuţ!!! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 20:21)

  Mariicaialbastri [utilizator]

  faţă de GINO. Incitatus dacă mînca un balot de fân putea să balege o teză mai bună decît ce-a scris panarama asta de secretară a lui Oprea.
  Şi nu numai că-i dai doctorat îi dai şi Steaua României de parcă s-a dus în Afganistan şi a scos de barbă 10 talibani din grotă...

  În războiul de independenţă s-au acordat maximum 1000 de ordine Steaua României...

  Era să uit, atunci cel care le acorda era Carol I nu Ilici, Emil, Băse şi Klaus Iohannis...

  Am ajuns de râsul curcilor...cred că în 10 ani dispărem cu totul...
 • +22 (22 voturi)    
  Felicitari (Miercuri, 2 septembrie 2015, 20:25)

  Marius Ogrean [anonim]

  Felicitari pentru investigatii. Keep up the good work. Parca ati lasat-o mai moale in ultimul timp.
  • +11 (11 voturi)    
   dA (Miercuri, 2 septembrie 2015, 22:07)

   Babilou [utilizator] i-a raspuns lui Marius Ogrean

   Nu a lasat-o mai moale, cred ca are cam mult de lucru. Sunt sigur ca ne (le) pregateste si alte surprize. Asteptam nerabdatori.Felicitari.
 • +22 (22 voturi)    
  cocalari si pitipoance (Miercuri, 2 septembrie 2015, 20:33)

  NoFive [utilizator]

  toti burtosii apevisti si curvele lor sugatoare… oglinda kafkiana a adevaratei Romanii.
 • +13 (13 voturi)    
  Ce apogeu? (Miercuri, 2 septembrie 2015, 20:35)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Apogeu? Toti fura cu nesimtire, copie si obtin diplome reteta Andronescu. Ponta, Oprea sunt doar doua exemple de impostori penali care vor ramine nepedepsiti. ROMANIA E TARA HOTILOR, iar Oprea este doar o jalnica creatura carierista care acum e vicepremier. Asa vice, asa tara. RUSINE. Sa scuipi si sa uiti unde te-ai nascut.
 • +10 (10 voturi)    
  dA (Miercuri, 2 septembrie 2015, 21:06)

  Babilou [utilizator]

  Cautand pe net vad ca deja de prin 2010 se stia de propulsarea anormala a demoazelei.... dar cum Ro este sat fata caini.....: http://sutu.ro/cu-saliva/adela/
 • +15 (15 voturi)    
  CALIGULA IMPERATOR / (Miercuri, 2 septembrie 2015, 21:13)

  pointless man [utilizator]

  Și-a făcut calul senator /
  / Groza (Petru) însă mai sinistru /
  / Și-a făcut boul ministru (Romulus Zăroni) /
  / Ceaușescu mai galant /
  / Și-a făcut vaca savant.

  Probabil că majoritatea înțelegeți ceva abia de la Ceaușescu încoace.
  Ehei ! Greu cu istoria, dacă trăiești cu impresia că lumea începe cu tine - primești o grămadă de șuturi în fund de la niște... fantome.
 • -6 (10 voturi)    
  ok (Miercuri, 2 septembrie 2015, 21:22)

  Adrian_1234 [utilizator]

  am si eu o alta intrebare
  care e a lu ponta si care e a lu iohanis ?
  ma gandesc logic ca trebuie sa fie cate una si la astia ...
 • +13 (13 voturi)    
  ce face justitia? (Joi, 3 septembrie 2015, 0:28)

  un oarecare [anonim]

  Ati vazut un plagiator pedepsit ? In tarile civilizate plagiatul este considerat crima intelectuala si se pedepseste ca atare. Romania se "mandreste" cu justitie performanta, nenumarate institutii si structuri se ocupa de corupti si hoti si de fapt suntem singura tara din UE unde PM, prim plagiatorul national, dovedit, este inca in functie. Unde este eficienta acestor structuri ? Toate sunt bla bla-uri, Romania merge din rau in mai rau. Sa nu-i mai aratam cu degetul pe t i g a n i, ca nu suntem mai buni ca ei.
 • +14 (14 voturi)    
  Ireal (Joi, 3 septembrie 2015, 0:36)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Acesti impostori care-si pun amantele in pozitii cheie ale statului si care falsifica orice realitate, orice urma de decenta, ar trebui trimisi la spitalul de nebuni. Sa-i impartim in doua cete: in sminiti si in misei
  Au intrecut absolut toate limitele inferioare, s-au coborat in troaca plina de gunoaie si grohaie multumiti.
  In timpul asta
  - in Afganistan un soldat moare pentru ca TBA-ul era prea vechi si avea tabla subtire,
  -un medic face trei garzi, salveze cateva vieti si aproape lesina pe holul unui spital, cu un covrig in mana ca atat isi permite
  -un pompier isi risca viata intr-un incediu si o familie ramane pe drumuri
  etc
  Si voi nenorocitilor va scaldati in mocirla asta, a imposturii ridicata la rang de arta. Arta gunoiului.
  Sa va fie rusine.
 • +18 (18 voturi)    
  Incredibil (Joi, 3 septembrie 2015, 1:32)

  JohnnyBoy [utilizator]

  In primul rand felicitari HotNews pentru investigatii si pentru articol. Nu-mi vine sa cred ! Chiar imi este scarba sa le mai vad fetele, cand romani de valoare isi fac veacul prin alte tari neavand loc de toti parvenitii. De la Oprea n-am nici o pretentie, dar Klaus ce spanacul meu pazeste ?
  • +4 (4 voturi)    
   Pentru ca este in functie , dnul.Iohannis ar putea (Joi, 3 septembrie 2015, 11:01)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui JohnnyBoy

   -sa demita consilierul care i-a pus lista sub nas ;
   -sa ceara rapoarte de justificare a tuturor distinctiilor acordate de dansul ;
   -sa retraga distinctiile tuturor celor care nu le justifica prin actiuni, fapte deosebite in domeniul lor de activitate care sa fi fost remarcabile pentru cetateni, pentru Romania.Daca legal nu le poate retrage sa ceara o modificare care sa-i permita sa faca asta !
   Asa ar arata "lucrul bine facut" chiar daca cumva "in reluare"si doar daca are si dansul ceva comun cu sloganul de campanie .
 • +16 (16 voturi)    
  Steaua Romaniei (Joi, 3 septembrie 2015, 5:39)

  KostasP [utilizator]

  O fi adus un tanc de la nemti, cine stie. Sau o are de aur. Nerusinarea nu are limite in Ro.
 • +7 (7 voturi)    
  protest (Joi, 3 septembrie 2015, 8:06)

  ghilotinadiplomata [utilizator]

  este inacceptabil!
  lucrurile sunt foarte grave ...gesturile politice ale acestor indivizi au declansat efecte secundare grave pentru societatea noastra
  oameni astia nu cred ca sunt inconstientii...ci pur si simplu sunt rau intentionati la adresa noastra a tuturor...
  propun sa organizam un miting de protest impotriva vicepremierului ..sa iesim in strada si sa cerem inlaturarea lui de la guvern.. omul asta este atat de prost incat a devenit foarte periculos pentru tara asta ..


  ve rog sa ma intelegeti pentru ce urmeaza sa scriu:

  "daca in scurt timp acest om nu va fi inlaturat din functiile obtinute prin frauda -avand in vedere ca inclusiv mandatul sau de deputat a fost obtinut prin frauda si prin complicitate cu clanurile tiganesti din Ilfov. voi cauta prin orice mijloace sa ma apropii de el si sa procedez la atentarea grava la sanatatea lui. Am sa il lovesc foarte tare ...nu m-ar deranja nici sa ii se sfarseasca existenta fizica ..ma voi apara CU SUCCES - in fata instantei invocand INTERESUL NATIONAL.
 • +8 (8 voturi)    
  "interesul national" scuipat (Joi, 3 septembrie 2015, 8:23)

  yellowdog [utilizator]

  pe obrazul nostru, bataie de joc
 • +6 (8 voturi)    
  Rromania (Joi, 3 septembrie 2015, 8:34)

  Qwertz [utilizator]

  Asta e Rromania, tara in care ati ales sa traiti! Va mananca astia fraierilor.
 • +9 (9 voturi)    
  Nimic nou sub soare (Joi, 3 septembrie 2015, 8:57)

  gigel [anonim]

  E normal. Oamenii cu pregatire putina, inexprimabili, la care nu remarci vreo urma de inteligenta isi doresc CU DISPERARE sa arate lumii o alta fata, de obicei cea pe care o viseaza ei.
  Chestia asta cu doctoratele este in Romania la fel ca o operatie estetica. Femeile isi fac operatii estetice pentru ca sunt convinse ca ce se vede pe afara este tot ce conteaza. Botoxul si silicoanele sunt esentiale in lumea noastra la fel cum sunt tezele de doctorat la unii care nu stiu bine limba romana.
  Ah si sa nu uit. Mai e ceva la moda. Se poarta mult teologia si cu colegiile de aparare sau scoala de informatii. Ne da asa o aura de mister. Toate institutiile statului cu mici exceptii sunt conduse de specimene din astea de carton.
 • +6 (6 voturi)    
  mereu aceeasi poveste (Joi, 3 septembrie 2015, 9:08)

  alup [anonim]

  parca a aterizat de de pe centura
  are o figura foarte inteligenta, demna de toate rahaturile primite de la alti impostori, mafioti , penali si corupti
  cloaca a fost va fi si va ramine
 • +8 (8 voturi)    
  ia doctoratul neamuleee,ia daciiaaa ,ia prazul !!! (Joi, 3 septembrie 2015, 9:26)

  andreesanu [anonim]

  Tarabe ,tarabe ,tarabe cu praz cu doctorate ,cu stele de general cu chinezarii,ia neamuleeee!.
  Ce nu -i trece derbedeului prin cap ?,el poate azi sa se cace-n ea ordine ca asa-i vine !
  Lumea politica romaneasca e un circ continu de 25 de ani iar la alegeri e carnaval cand isi pun si poalele in cap si se scuipa in direct asa de ochii prostilor,ca prin dos se pupa si se ling in toata ziua.
 • +5 (7 voturi)    
  dar si arata inteligent (Joi, 3 septembrie 2015, 9:44)

  doru001 [utilizator]

  in aceeasi categorie cu fascistii si cenzorii de pe site-ul asta. ce altceva sa iasa din tara pilelor si prostiei sanctificate. nu exista cretinism la care sa nu se roage romanii, de la sfintele moaste la vlad tepes si la casa poporului.
 • +8 (8 voturi)    
  ce fapte deosebite de arme a facut pentru tara. (Joi, 3 septembrie 2015, 9:45)

  dezamagitul [utilizator]

  Ma intreb ca bula prin ce s-a remarcat aceasta doamna pentru tara in afara de plagiat , de a fost asa decorata.
 • +4 (4 voturi)    
  Decoratiile demonetizate (Joi, 3 septembrie 2015, 10:09)

  Ionut [anonim]

  Personal, imi vine sa ma ridic in picioare cand aud sintagma ”decoratie din partea statului”. Asa am fost crescut si asta cred (si nu provin dintr-o familie ce a avut sau are vreo treaba cu structurile militare de orice forma).
  Sunt un cetatean oarecare.
  Acum insa, citind grozaviile reprezentantilor vremelnici ai statului, imi pare ca decoratiile sunt cazute in derizoriu, vulgarizate. Similar este cu titlurile (doctoratele) obtinute in ultimii 25 de ani.
  Astept ca sacrificiile celor decorati sa fie evidente, recunoscute de toti si auzite.
  Ma incearca un gust amar, vecin cu starea de sila.
 • +6 (6 voturi)    
  NISTE IMPOSTORI si IMPOSTOARE ... (Joi, 3 septembrie 2015, 10:24)

  One [anonim]

  cocotati pe scanunele Puterii posdecembriste. Sunt profesori ADEVARATI care muncesc pentru lucrarea unui doctorand si isi dau silinta sa iasa o lucrare NORMALA si ORIGINALA. Altii, precum acest ministru, sunt doar niste IMPOSTORI care fura de la altii pentru ca ei insisi NU AR FI IN STARE sa publice o lucrare originala si fara copieze de la altii... Pana la urma sunt niste HOTI . Imaginea lor patata ( ca si a primului ministru ) este imaginea Romaniei, si ei o fac ( acesta imagine ) PROASTA in exteriorul tarii...
 • +8 (8 voturi)    
  Propunere (Joi, 3 septembrie 2015, 10:31)

  Celbland [utilizator]

  Astept nerăbdător momentul in care Gabriel Oprea ii va face doctori in securitate naționala si pe colegii lui, chelnerii de la popota militară, dar nu inainte de menajera casei si coafeza soției.
  Apoi Klaus Iohannis ii va decora pe toti cu Steaua României si titlul onorific de savanți de renume internațional.
  Trăiască alegătorii lui Oprea si ai lui Iohannis !!!
 • +3 (3 voturi)    
  Sf. Ignat (Joi, 3 septembrie 2015, 10:45)

  dan_costea [utilizator]

  Atarna slanina pe ei ca pe porci de Sf. Ignat.
 • +8 (8 voturi)    
  Situatia este mult mai grava (Joi, 3 septembrie 2015, 11:04)

  laborator [anonim]

  decat o percep majoritatea comentatorilor. Ea a penetrat toate nivelurile vietii sociale. Lucrez intr-un institut de cercetari destul de important cu legaturi importantge cu industria si activitatea tehnica in general si va pot spune ca marea majoritate a gradelor stiintifice si doctoratelor sunt de acelasi nivel de scarbosenie ca cel relatat. Cand am comentat asta in Consiliul stiintific mi s-a reprosat ca prea critic mult, ca trebuie sa <vaslim impreuna la aceeasi barca> Care barca ?? Cea a coruptiei si decadentei? A curvasarelii si imposturii ?? Nu cunosc nici o teza de doctorat si nici un profesor universitar care sa fi tratat cu seriozitate si profesionalism aceasta activitate, in ultimii ani. Un exemplu concret:: stiati ca in Romania este perfect legal sa faci facultatea de Chimie (ca exemplu) si sa ai tilul de cercetator sau doctor in Inginerie electrica ?? Mai mult decat atat avem un absolvent de Filozofie care are incadrare de cercetator in Inginerie electrica ...NO COMMENT. Probabil ca exista si exceptii dar eu nu le-am intalnit . Or fi EXCEPTII... EXCEPTIONALE. Sa le fie rusine celor de la UPB, altadata o institutie de prestigiu.. Tot ce nu am inteles (poate ma ajuta cineva) este daca acest CANCER SOCIAL este propriu Romaniei sau are si UE un oarece rol ???
  • +1 (1 vot)    
   Pai, are (Joi, 3 septembrie 2015, 11:40)

   mopsu [utilizator] i-a raspuns lui laborator

   (UE) , deoarece ar fi sarit cu gura ca la copypaste , dar vorba elenel c. "stie ei, colegii mei ". Oamenii de elita din UE ar trebui sa ia atitudine, dar au ajuns la saturatie cu coruptia si hotia din Romania si Bulgaria...
 • -3 (3 voturi)    
  Pacat ca articolul contine informatii false (Joi, 3 septembrie 2015, 11:38)

  Trutherizer [anonim]

  Doamna Adela Loredana Neagu (ex Adela Loredana Popescu) nu se afla pe lista oficiala a detinatorilor Ordinului Steaua Romaniei.

  http://canord.presidency.ro/Ord.St.Rom..xls
  • +3 (3 voturi)    
   Doamna are Steaua Romaniei (Joi, 3 septembrie 2015, 12:46)

   Calm [anonim] i-a raspuns lui Trutherizer

   Lista de pe site-ul presedintiei nu este la zi: Vezi Decretul 32/2015 http://lege5.ro/Gratuit/guzdembygy/decretul-nr-32-2015-privind-conferirea-unor-decoratii
 • +5 (5 voturi)    
  Angajata la ASF!??? (Joi, 3 septembrie 2015, 12:02)

  Taskent [anonim]

  A fost angajata la ASF doar cu numele! Nu a calcat o zi prin Departamentul de comunicare, acolo unde figura pe postul de specialist relatii publice! In schimb, s-a prezentat la asa-zisul examen de ocupare a posturilor, in momentul in care s-a pus problema restructurarii ! Si...ghiciti! A luat concursul!
 • +1 (1 vot)    
  invidiosi (Joi, 3 septembrie 2015, 13:18)

  oparere [utilizator]

  Invidiosilor! Daca voi nu aveti secretare sau daca secretara voastra stie doar sa dactilografieze si sa prepare cafeaua inseamna ca omul e impostor? Pur si simplu, s-a inconjurat de oameni capabili, militareste. Mai conteaza ca ordinul era sa termine lucrarea de doctorat pana la sfarsitul zilei? Daca ai lucrat 3-4 ani ca fraierul sau daca ti s-a-ntamplat ca profesorul sa-ti ceara cateva mii de euro la semnarea referatului si ai luat-o de la capat cu o alta lucrare sperand ca la capatul drumului nu te asteapta o alta spaga, ai fost un fraier. Data viitoare sa-l alegi pe G.O. coordonator ca macar te rezolva repede:(
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 septembrie 2015, 14:42)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  penibil (Joi, 3 septembrie 2015, 15:39)

  taxiarch [utilizator]

  Pana si Kafka ar fi uimit.
 • +1 (1 vot)    
  Normalitatea in fata anormalitatii (Joi, 3 septembrie 2015, 18:21)

  Vlad Avrigeanu [anonim]

  Astept cu maxim interes sa vad daca, in situatia acestei decernari a Ordinului National Steaua Romaniei, vor exista detinatori ai aceluiasi ordin care sa returneze respectiva distinctie unei administratii prezidentiale care a incalcat grav cel putin orice norma morala prin decernarea mentionata mai sus.
 • +1 (1 vot)    
  ASA-I LA NOI! (Joi, 3 septembrie 2015, 20:01)

  CorneliuBercea [anonim]

  mafia italiana am intrecuto!acum suntem campioni,probabil mondiali la doctorarte plagiate.traiasca marele prim plagiator al tarii!
 • +3 (3 voturi)    
  interesant (Joi, 3 septembrie 2015, 20:47)

  Lucian RomulusConstantin [anonim]

  ar fi interesant de aflat ce merite deosebite are doamna in cauza ca sa fie mai decorata decat soldatii nostri care lupta la propriu si isi risca viata pe plaiuri ce nu le apartin. ce a facut ea pentru tara asta obidita si tratata fara nici un respect de niste nevolnici aflati temporar in functii pe care nu le merita. am zis!
 • 0 (0 voturi)    
  Copierea de pe internet (Marţi, 3 noiembrie 2015, 19:30)

  Max Brod [anonim]

  Copierea de pe internet este inevitabila, deoarece el este detinut de arabi; deci orice prost care e sa scrie o lucrare, el neavand nici trei idei, sa le puna le-o foaie, daca ia dupe internet, ia tot in araba, copiat litera cu litera. Mai prostane, citeste o carte, nu da like; Pana si antena 3 s-a plans ca Zuchrberg le-a taiat macaroara, fapt imbucurator, si norocul lor ca nu-s detinuti de sirieni; Mai este si cazul snowden, care e-un capitol aparte; dar am sa scriu dupa ce-i voi citi cartea; iar daca pe proasta aia au mai si pozat-o s-o mai vada arabii, e clar


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by