EXCLUSIV Gabriel Oprea, primul autor de plagiat muncit cu "copy paste", "cut" si alte metode

de Emilia Sercan     HotNews.ro
Miercuri, 1 iulie 2015, 12:46 Actualitate | Esenţial


Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea si cartea coordonatorului sau, Ion Neagu - fragment
Foto: Hotnews
Teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea, sustinuta in anul 2000 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, contine o serie de elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului. Calupuri intregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori, lucrarea fiind in esenta un mixt de paragrafe amalgamate, fara a contine o introducere sau concluzii proprii. De altfel, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a primit inca din data de 26 iunie 2015 o sesizare cu privire la teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, care "nu este legata numai de plagiat, ci sunt sesizate si alte aspecte", potrivit surselor HotNews.ro. 
 • Gabriel Oprea n-a putut fi contactat, insa un purtator de cuvant de la ministerul de interne ne-a transmis ca acesta nu mai are nimic de adaugat fata de cele spuse in comunicatul dat publicitatii ieri. Dupa ce HotNews.ro a scris ca exista o sesizare de plagiat pe numele sau la Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, Oprea a transmis, printr-un comunicat, ca "este un om corect", ca "respecta si a respectat legile tarii", si ca primit de la Ministerul Educatiei in urma cu o saptamana atestarea fiecarei etape din parcursul sau academic, dar nu a raspuns punctual acuzatiilor de plagiat.
Gabriel Oprea
Foto: Agerpres
Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat cu titlul "Procedura plangerii prealabile" sub coordonarea profesorului universitar dr. Ion Neagu. Atipic pentru o cercetare stiintifica de largi dimensiuni, cum este o lucrare de doctorat, studiul semnat de Oprea are doar 24 de lucrari incluse in bibliografie, multe dintre ele fiind citate cel mult o data. Potrivit normelor academice, citarea unui autor se face prin utilizarea ghilimelelor, insotite de trimiteri catre referintele bibliografice de unde s-a facut preluarea. In teza lui Gabriel Oprea, care are 247 de pagini, ghilimelele nu sunt folosite nici macar o singura data.

Chiar primul paragraf al lucrarii ridica suspiciunea de plagiat. Fara a fi marcat cu ghilimele, acesta este identic cu un paragraf de la pagina 417 din cartea "Tratat de procedura penala", aparut in anul 1997 la Editura Pro, semnata de coordonatorul de doctorat al lui Gabriel Oprea, profesorul Ion Neagu.
 • "Declansarea activitatii de urmarire penala este conditioanata, in toate cazurile, de incunostiintarea acestora despre savarsirea unei infractiuni. Mijlocul prin intermediul caruia este informat organul judiciar despre savarsirea unei infractiuni poarta denumirea de act de sesizare. Pentru declansarea mecanismului procesual se impune ca actul de sesizare sa fie intocmit potrivit legii."
La fel cum in "Tratatul de procedura penala" al lui Ion Neagu sintagma act de sesizare apare scrisa cu bold si italice, la fel apare si in teza lui Gabriel Oprea.

Ion Neagu
Foto: Agerpres
Si cel de-al doilea paragraf din lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea ridica suspiciuni cu privire la provenienta, insa de aceasta data cartea din care se preia fara a fi utilizate ghilimelele este "Tratat de procedura Penala, Partea Speciala", Volumul II, semnata de Nicolae Volonciu si aparuta la Editura Paideea din Bucuresti, in 1994. Aici, autorul are si o contributie personala prin inserarea unor mici consideratii precum "putem defini sesizarea ca fiind" sau "deci, pe de-o parte".
 • "Putem defini sesizarea ca fiind actul procesual prin care subiectul indreptatit se adreseaza organului judiciar cu solicitarea desfasurarii activitatilor pe care legea i le confera ca atributii functionale. Sesizarea presupune, deci, pe de-o parte, incunostiintarea mai mult sau mai putin completa, a organului de urmarire penala despre savarsirea unei infractiuni si obligarea lui de a efectua..."  
La finalul paragrafului este indicata o nota de subsol care face trimitere la tratatul lui Nicolae Volonciu, insa acesta este citat in formula "N. Volonciu, op. cit.", care conform "Normelor de redactare ale Bibliotecii Nationale a Romaniei, recomandate autorilor" se foloseste pentru a cita o singura lucrare a unui autor, la care prima oara trimiterea se face in intregime, iar abia a doua oara se foloseste "op. cit."

Avand in vedere ca este vorba despre chiar prima pagina a lucrarii de doctorat a lui Gabriel Oprea, dar si despre prima mentiune a lucrarii lui Nicolae Volonciu, aceasta nu trebuia marcata cu "op. cit" daca autorul ar fi respectat normele de citare. Insa acest lucru iese din discutie avand in vedere ca pasajul este, de fapt, preluat din cartea lui Ion Neagu inclusiv cu indicii de subsol nemodificati. 

Cea mai importanta sursa de inspiratie pentru doctorandul Gabriel Oprea a fost, fara indoiala, "Tratatul de procedura penala" semnat de coordonatorul sau, profesorul Ion Neagu.


Stanga: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, cu titlul "Procedura plangerii prealabile" / Dreapta: Cartea coordonatorului sau de doctorat, Ion Neagu: "Tratat de procedura penala"

Spre exemplu, paginile 17 - 18 din lucrarea lui Oprea sunt identice cu paginile 418 - 419 din cartea lui Ion Neagu. Copierea celor doua pagini din Neagu, fara utilizarea ghilimelelor,  este facuta atat de fidel incat au fost preluate inclusiv notele de subsol din lucrarea originala. Desi pune note de subsol din loc in loc, facand trimitere catre tratatul lui Ion Neagu, acestea nu par facute cu buna-credinta, prin folosirea formularii "I. Neagu, Tratat de procedura penala, Editura Pro, Bucuresti, 1997, pg. 418", ci este preferata varianta "A se vedea I. Neagu, Tratat de procedura penala, Editura Pro, Bucuresti, 1997, pg. 418", care lasa senzatia cititorului ca lucrarea lui Neagu a fost doar consultata si a ajutat, eventual, la clarificarea unor aspecte. In realitate, Gabriel Oprea copiaza cuvant cu cuvant, in bloc, portiuni intregi din lucrarea profesorului sau coordonator. Daca ar fi pus ghilimele, s-ar fi vazut ca teza sa de doctorat nu este altceva decat o insailare de citate din alte lucrari.


Stanga: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, cu titlul "Procedura plangerii prealabile" / Dreapta: Cartea coordonatorului sau de doctorat, Ion Neagu: "Tratat de procedura penala"

Aceeasi maniera de copiere continua si in paginile 19 - 22 ale tezei de doctorat, la Capitolul II,  Sectiunea 2, subcapitolul "Plangerea", care este format din bucati preluate din subcapitolul "Plangerea" din tratatul lui Ion Neagu, de la paginile 419 - 420. Singura deosebire intre cele doua texte este aranjarea ordinii paragrafelor, pe care Gabriel Oprea nu o respecta, ci prefera o intercalare si rearanjarea a succesiunii acestora.Stanga: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, cu titlul "Procedura plangerii prealabile" / Dreapta: Cartea coordonatorului sau de doctorat, Ion Neagu: "Tratat de procedura penala"

La subcapitolul "Denuntul", Oprea nu il mai citeaza pe Ion Neagu, desi copiaza aproape integral subcapitolul omonim scris de acesta, ci ii mentioneaza doar pe autorii la care coordonatorul sau a facut referire in "Tratat de procedura penala", desi unii dintre acestia nu se regasesc in bibliografia tezei premierului interimar. Un astfel de exemplu este V. Ramureanu, citat la pagina 22, care nu se regaseste in bibliografia tezei de doctorat, dar care este citat de Ion Neagu la pagina 420.

Si urmatorul subcapitol din teza lui Oprea, "Sesizarea din oficiu", este copiat din lucrarea lui Neagu. Un alt aspect care atrage atentia asupra studiului doctorandului Gabriel Oprea este faptul ca ordinea de aranjarea a subcapitolelor mentionate mai sus in structura lucrarii sale este identica cu ordinea in care sunt prezentate in cartea coordonatorului sau.


Stanga: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, cu titlul "Procedura plangerii prealabile" / Dreapta: Cartea coordonatorului sau de doctorat, Ion Neagu: "Tratat de procedura penala"

Identice cu lucrarea coordonatorului sunt si celelalte subcapitole din Capitolul II, referitoare la "Moduri speciale de sesizare", "Plangerea prealabila depusa la organul de urmarire penala", "Rechizitoriul",  "Plangerea prealabila depusa la instanta de judecata".

Aceeasi maniera de copiere este utilizata si in Capitolul III, intitulat "Plangerea prealabila ca modalitate de sesizare a organelor judiciare". 

Intrebat cum poate fi incadrata situatia in care intr-o lucrare de doctorat exista pasaje copiate dintr-o alta lucrare, care nu sunt marcate cu ghilimele, dar care la finalul lor au note de subsol, care fac trimitere catre operele din care au fost copiate, profesorul universitar dr. Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, ne-a declarat:

"Este o speta de plagiat. E vorba de un malpraxis academic. Atribuirea pasajelor respective este corecta atunci cand acestea sunt puse intre ghilimele. O nota de subsol nu arata cat din text este al tau si cat este al altcuiva mai ales daca pasajele sunt identice".


Profesorul Marian Popescu sustine ca literatura de specialitate consacrata plagiatului considera ca "nu conteaza marimea  fragmentelor copiate illicit din alte lucrari, ci intentia  de copiere ilicita, de fraudare (facuta constient, intentionat)". Acesta mai sustine si ca dimensiunea se poate pune in discutie pentru ca "o propozitie intr-un articol e una, intr-o carte e alta; daca propozitia e o idee principala etc."
 
Virgil Ramureanu nu este singurul autor citat in teza lui Gabriel Oprea care nu se afla inclus in bibliografia lucrarii. La pagina 18 este citat, de exmplu, E.V. Ionaseanu, pe care il regasim in tratatul lui Neagu de la Editura Pro. Nici Gheorghita Mateut, Ulpian, D. Ciuncan, M. Constantinescu, I. Muraru, Mihai Popovici sau Eugen Heroveanu nu sunt inclusi in bibliografie, insa se regasesc citati cu nota de subsolul, fiind preluati, de fapt, din Ion Neagu. 

Despre situatia in care la notele de subsol sunt indicate lucrari care nu se afla trecute in bibliografie, ele fiind de fapt referinte existente in paragrafele copiate din alte lucrari, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti sustine ca "este o consecinta a plagiatului comun, tip copy-paste, combinata cu o neglijenta atat din partea coordonatorului stiintific, cat si din aceea a autorului tezei. Situatia demonstreaza fara dubiu realizarea efectiva a plagierii."

Daca in cazul tratatului lui Ion Neagu Gabriel Oprea copiaza ad litteram fara nicio retinere, cand vine vorba despre lucrare lui Nicolae Volonciu, de exemplu, pasajele sunt rescriese.
 • In cartea lui Nicolae Volonciu apare: "Denuntul poate fi facut si de cel care a savarsit infractiunea. In asemenea situatii, multe legislatii asigura pentru anumite infractiuni o scuza absolutorie sau atenuanta in beneficiul infractorului, pentru a-l determina sa aduca la cunostinta fapta sa".
 • In teza lui Gabriel Oprea, informatia este comprimata astfel: "Denuntul poate fi facut chiar de catre faptuitor. Multe legislatii asigura pentru anumite infractiuni o scuza absolutorie sau atenuanta in beneficiul infractorului pentru autodenuntare".  
Profesorul Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, sustine ca situatia in care se preiau paragrafe din alte lucrari care sunt reformulate sau la care contributia  unui doctorand este minima este "o alta speta de plagiat, realizat prin <<tesutul>> bucatilor, un plagiat de tip patchwork sau patchwriting. E o <ruda> mai stilata a plagiatului grosolan de tip copy-paste, dar la fel de injositor pentru cel/cea care practica acest lucru".

Ion Neagu, coordonatorul de doctorat al lui Gabriel Oprea, fost senator FSN si fost deputat PSD, este avocat si profesor de drept, in prezent fiind presedintele Universitatii "Nicolae Titulescu". Neagu s-a remarcat de-a lungul anilor prin dosarele in care a fost aparatorul  unor personaje controversate precum Miron Cozma, Gabriel Bivolaru, Zaher Iskandarani sau Victor Atanasie Stanculescu. Prietenia cu Adrian Nastase i-a adus in perioada in care acesta era prim-ministru o finantare de 30 de miliarde de lei vechi (aprox 700.000 de euro), bani cu care a fost construit caminul studentesc privat al universitatii, asta in conditiile in care caminele aparinand statului erau nerenovate de ani de zile.

Nota: Emilia Sercan este jurnalist de investigatie, freelancer.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

32901 vizualizari

 • +27 (31 voturi)    
  premier (Miercuri, 1 iulie 2015, 13:55)

  dum_i [utilizator]

  Premier in Romania este sinonim cu plagiator aka hot.
  • +3 (3 voturi)    
   intrebare (Miercuri, 1 iulie 2015, 19:22)

   paraschiv [anonim] i-a raspuns lui dum_i

   Su profesorul dr. Neagu Ion, ce zicea ?
   • +2 (2 voturi)    
    "profu' " (Joi, 2 iulie 2015, 11:14)

    titiacs [utilizator] i-a raspuns lui paraschiv

    a fost rasplatit cu o pensie babaroasa...si neaparat speciala. deh, asa a cerut "interesul national" !
 • +6 (22 voturi)    
  Ai vazut domn jeneral, (Miercuri, 1 iulie 2015, 13:58)

  xrogo [utilizator]

  daca ai tinut cu ursu,pardon,neamtu,ti se cauta bube-n cap,nu mai bine stateai linistit in banca ta?
 • +38 (42 voturi)    
  vai...nu pot să cred (Miercuri, 1 iulie 2015, 13:59)

  mendebilul [anonim]

  :) am fost totdeauna convins că domnul Oprea este un cercetător deosebit și că rezultatele cercetărilor sale sunt de mare valoare pentru ”interesul național”... :)... acum, pe bune, voi chiar vedeți posibil ca un politician să stea să facă o lucrare de cercetare doctorală autentică? nici profesorii, care au această cercetare ca obiect principal al muncii, nu o fac întotdeauna darmite un politician care face acest lucru doar ca să mai aibă o tichie de mărgăritar...
  • +8 (8 voturi)    
   plagiatu' lu' oprea (Miercuri, 1 iulie 2015, 21:23)

   Nistorescu [anonim] i-a raspuns lui mendebilul

   asa, si? acum sa inghitim plagiatul pe principiul enuntat de tine? toti coate goale au azi doctorate. eu, unul, ma simt umilit in fiecare clipa a vietii mele in aceasta tara de toata jena.
   • -2 (2 voturi)    
    De ce tara este de vina pentru alegerile domnului (Joi, 2 iulie 2015, 8:29)

    Charles-Louis-de-Secondat [utilizator] i-a raspuns lui Nistorescu

    Nu inteleg de ce trebuie sa te simti tu intr-un fel sau altul pentru alegerile lui? Daca vrei o tara sau o lume mai buna poti incepe sa incurajezi copii si oameni din jurul tau sa se ghideze dupa valori mai "demne". A te plange e degeaba!
 • -13 (27 voturi)    
  De ce acum? (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:00)

  Sthelian [utilizator]

  De ce acum, cind a ajuns premier interimar?
  • +30 (32 voturi)    
   De ce nu? (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:13)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

   De ce nu? Poate vrei sa stii cine te conduce, nu?
   • -4 (8 voturi)    
    Poate vorbim de principii! (Miercuri, 1 iulie 2015, 17:22)

    Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Omul asta e in politica de muuuuuuult. Si in ultimii ani a fost ministru si vicepremier, deci tot conducator.
    Pina azi nu s-a pus problema CV-ului oarecum ciudat si ciuntit din care lipsesc/ lipseau date concrete, de genul cind si-a luat doctoratul si cu cine ca indrumator.
    Apare direct profesor, fara a se mentiona cind a fost asistent, lector, conferentiar.
    Doctorat in 2000 si indrumator de doctorate dupa 2 sau 3 ani... Si nici asta n-a intrebat nimeni.
    E foarte bine ca se discuta, dar sa se fi discutat de cind a avut prima stea de general...
    Si daca cineva citeste si mai atent CV-ul, ca document oficial, mai descopera...
    • +2 (2 voturi)    
     Ce cred eu (Joi, 2 iulie 2015, 11:59)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

     Este ca in mom de fata Romania a intrat pe o alta axa decat cea dorita de Moscova, motiv pentru care fiecare om cu putere de decizie este purecat mai atent, ceea ce pe mine, ca cetatean simplu - ca sa folosesc o expresie incetatenita a anilor '90 - nu poate decat sa ma bucure, sa ma faca sa ma simt mai protejat de lichele in pozitiile cheie ale statului.
    • +4 (4 voturi)    
     cere ar fi principiul? (Joi, 2 iulie 2015, 12:20)

     zambara [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

     Stimate domn, s-a mai discutat si cu alte ocazii despre biografia dubioasa a acestui individ. Insa pana acum subiectul n-a fost de interes pentru publicul larg ci doar pentru unul mai restrans. Doar acum a ajuns in lumina reflectoarelor. Si evident "doar" acum toata lumea isi da cu parerea si vorbeste de deontologie.
     E ca si cum ai spune ca de ce se discuta de halep doar acum, ca doar joaca tenis de 20 de ani.
  • +13 (15 voturi)    
   Ca sa intrebe... (Miercuri, 1 iulie 2015, 16:07)

   math [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

   ...omenii inteligenti si educati, fanii lui Gadea si Ciuvica !
   • -3 (7 voturi)    
    Da! (Miercuri, 1 iulie 2015, 17:23)

    Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui math

    Ma consider si inteligent, si educat.
    Dar Gidea si restul i-am inmultit cu ZERO.
    • +8 (10 voturi)    
     Intrebarea in sine este o manipulare (Miercuri, 1 iulie 2015, 17:53)

     math [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

     Am auzit-o la Nastase, la Udrea, la Becali, la Ponta, la Oprea, la Voiculescu, la Ghita.
     De oricine se ating "organele" incepem sa jelim, de ce tocmai cu asta pentru toata lumea e corupta, toata lumea plagiaza.... Penibil si jenant.
     • -3 (5 voturi)    
      Mai repet o data! (Miercuri, 1 iulie 2015, 18:39)

      Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui math

      Intrebarea era DE CE ACUM SI NU CIND A INTRAT IN POLITICA?
      Nu-l pling si nici nu-l jelesc nici pe el nici pe cei enumerati de domnia ta mai sus si nici pe altii de pe la alte partide.
      Asa cum cred ca legile inainte de a fi promulgate trebuie sa treaca pe la CCR, la fel si doctoratele trebuie verificate, desi se considera ca ele sunt verificate de indrumator si de comisie...
      Dar cum bine zicea demult, Romania are nevoie de caractere.
      Nici domnii de la comisie nu-s prea departe de cel verificat.
      • +3 (3 voturi)    
       e foarte simplu raspunsul... (Joi, 2 iulie 2015, 2:57)

       fox [anonim] i-a raspuns lui Sthelian

       pentru ca lucrurile incep sa se mai normalizeze si la noi. Pana acum, era o rutina sa faci o teza copiind de fapt alte lucrari. Toti au facut asa in Romania in ultimii 25 de ani, poate si inainte. Dar odata cu timpul, standardele internationale incep sa-si faca impactul si la noi. Oprea nu e singurul.,iti dai seama cate plagiate exista in Parlamentul nostru unde numerosi alesi au doctorate. Bine, acum am putea lua la purificat politicienii dar parca mai exista si alte probleme mai importante decat futuicile lor necitite de nimeni.
       • 0 (0 voturi)    
        Domnule, eu n-am plagiat (Joi, 2 iulie 2015, 17:54)

        Maniu [utilizator] i-a raspuns lui fox

        ca n-am avut de la cine.
  • +7 (9 voturi)    
   tocmai pentru ca a ajuns premier.. (Miercuri, 1 iulie 2015, 17:15)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

   pana acum nu i-a citit nimeni lucrarea. de ce ar fi citit-o? un nimeni scrie un nimic...
   astazi nu mai este un nimeni, are pe mana o tara intreaga, jurnalistii vor sa stie ce a facut in viata, daca este bine sa i se acorde o responsabilitate atat de mare.
   sau poate te intrebi de ce nu s-a autosesizat pana acum universitatea la care si-a obtinut doctoratul? pai daca indrumator i-a fost tocmai avocatul platit sa-i apere pe miron cozma si bivolaru? la ce sa ne mai asteptam..
   • -5 (5 voturi)    
    Cum adica un nimeni? (Miercuri, 1 iulie 2015, 18:58)

    Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    A fost deputat, e senator, a fost si este ministru, a fost prefect.
    In plus a avea doctorat inseamna un plus de salariu de 25%....
    Asa cum cartile scrise de membrii uniunii scriitorilor filiala - inchisori nu sunt verificate de nimeni, asa nici doctoratele astea care nu servesc nicaieri in lume ci numai in Romania pentru a mai fura de data asta cu acte teoretic in regula de la buget.
    Oprea e ofiter de intendenta. O chestie tare importanta in timp de razboi. Personal l-as fi verificat la o aplicatie militara sau cind cu misiunile romanesti in Afganistan sau Kosovo...
    Inca o data, hai sa vorbim de principii. Hai sa-i verificam de cind apar pe scena politica. Cind a ajuns ministru deja e tirziu. Se pun in functiune rotitele sistemului lor de aparare.
    Ca sa fac o paralela poate nelalocul ei, la americani s-a declansat cursa pentru nominalizarea la prezidentiale. La republicani sunt deja inscrisi 14 pina acum. Pina in ianuarie viitor cind incep alegerile in partid mai apar unii, dar sigur vor renunta multi din diverse motive (fie schelete in dulap, fie declaratii nesabuite, fie mai stiu eu ce). Ziaristii deja au inceput sa sape in biografiile lor adinc.
    S-a plimbat pe la televiziuni. L-a intrebat cineva cum e cu cariera? Dar cu cartile? A avut vreun asa zis ziarist curiozitatea sa fi rasfoit vreuna din lucrarile scrise de Oprea? Sau cei din echipa de realizare? Gluma buna!!!
    • +6 (6 voturi)    
     ce propui? (Miercuri, 1 iulie 2015, 19:46)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

     ziaristii sa verifice toate lucrarile de doctorat? sau doar ale parlamentarilor? avem institutii care se ocupa cu asta. institutii care par sa nu functioneze asa cum ar trebui, dar solutia este sa punem presiune pe ele, nu sa ne apucam sa rasfoim noi tot ce apare prin edituri.
     • -3 (3 voturi)    
      Nimic mai simplu! (Miercuri, 1 iulie 2015, 21:34)

      Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Ziaristul sa fie ZIARIST!
      Nu scriitor la ordin!
      • +3 (3 voturi)    
       Plagiatul e tot plagiat (Joi, 2 iulie 2015, 4:15)

       Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

       Te agiti inutil. Plagiatul ramane, chiar daca cineva stia mai demult despre plagiat si a ales abia acum sa-si fructifice santajul. Ce mai conteaza un plagiator desconspirat??!! Nu merita mila. Cat despre santajist, poate ca va fi si el desconspirat. Multe polite se vor plati.
  • -1 (1 vot)    
   Pentru ca a miscat in front! (Joi, 2 iulie 2015, 14:23)

   PostolacheNicolae [anonim] i-a raspuns lui Sthelian

   Pentru ca mafiotii politici din asa zisa clasa politica stiu totul unii despre altii si folosesc ceea ce stiu atunci cand le-o cere "interesul persona...pardon, am vrut sa spun national"! Ca sa va fie clar care este baza morala a politicii(din tote timpurile si din toate regimurile) va reamintesc "zicerea" presedintelui Rpnald Reagan, un fin cunoscator al moravurilor si naravurilor politicienilor: "S-a spus ca politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am observat o izbitoare asemanare cu prima!" Si va mai spun o axioma cunoscuta de toti, dar ignorata de majoritatea cetatenilor votanti: "Parlamentarii nu pot fi mai inteligenti, morali si patrioti decat votantii lor! Parlamentul este oglinda in care alegatorii isi vad propria imagine, nu sun multumiti, se inerveaza si se comporta ca maimutele, care privindu-se in oglinda, nu se recunosc si se reped sa muste si sa zgarie imaginea reflectata! CONCLUZIA: - trebuie sa stam cu ochii deschisi, sa analizam temeinic, sa nu ne lasam facuti din vorbe si sa nu dam "cheile" vietilor noastre in mana unor mitomani, plagiatori si gargaragii penali!
   • 0 (0 voturi)    
    Raspunsul e mai simplu! (Vineri, 3 iulie 2015, 3:43)

    Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui PostolacheNicolae

    Si e coroborat cu ce am scris mai sus!
    S-a dat O.Z.U. ca acum trebuie atatcat si Oprea. Ca sa nu creada ca e mare si tare. Are si el "borcanele lui de muraturi" puse pe raft de "baietii cu ochi albastri"...
    Ziaristii nu-s ziaristi, ci scriitori la ordin.
    Dupa 25 de ani sa te uiti tot dupa ce scrie cind scrie N.C. Munteanu????
    Mai avui o contra cu un ziarist de pe aci ce arunca cu vorbele si cind ii pui intrebari concrete te plimba si-ti spune ca nu stie prea multe despre problema...
    Ca am mai intrebat, "marele" Ion Neagu mare avocat de hoti celebri cum ajunse profesor si conducator de doctorate?
    Dar e vorba de aceeasi filiera cu Mang, "Standford", Beuran...
    N-a cautat-o nimeni nici pe Abramburica la doctorat ca cine stie ce se afla si nici pe Nastase.
    Va astept baieti la dat minusuri!
 • +21 (23 voturi)    
  Ce iese din pisica soareci prinde !!! (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:04)

  SRA [anonim]

  Personal am comunicat cu echipa apropiata a lui OPREA ! Am spus ca se verfica teza de doctorat a lui si sa - mi confirme o serie de intrebari / raspunsuri la declratia sa de avere, parcursul sau in liceul militar si ce grad a avut tatal sau ! tatal au a fost facut ofiter prin rei luni de scolariare dupa deblocarea fostilor gradat si batjocoriti ! Tatal lui ca si celorlanti OPRSCU si GEOANA au fost facuti ofiteri luati de la sapa !!!

  Acesti in prostia lor au macelarit intelectualitatea romaneasca !!!

  I-am spus sa se retraga ca vor veni si alte beleli, mediocritatea sa profesionala si de gandire nu poate sa-l puna in posesia doctoratului, de unde studiul pe softa dotoratului sau a venit imperatif necesar !!

  Iata avem de a face cu un alt parvenit, nu i sa solicitat absout nimic de presedintele KLAUS IOHANNIS deci el incearca sa castige teren de apreciere este un personage periculos, are orientari pro ruse si o educatie bolsevica de pe urma tatalui sau !!!
 • -19 (23 voturi)    
  Tare as vrea (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:05)

  Cheie primara [utilizator]

  Tare as vrea ca hotnews sa comenteze o teza de doctorat in domeniul tehnic. S-o vad acolo pe doamna Emilia cum se pricepe la diferentiale!
  • +10 (12 voturi)    
   Ca sa observi .. (Miercuri, 1 iulie 2015, 16:10)

   math [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   .. ca doua texte sunt identice nu trebuie sa fii sef de promotie la MIT nici membru PCR/PSD din 1956.
   Este un comentariu tipic Ciuvica/Ponta/Antena3.
 • -19 (23 voturi)    
  plagiat (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:15)

  sampras [anonim]

  Sunt convins ca 90% din licentele, dizertatiile sau tezele de doctorat din Romania sunt plagiate. Asta pt ca avem un invatamant care permite asa ceva. E vreunul dintre voi care n-a plagiat nimic in licenta lui?
  • +12 (14 voturi)    
   Corect! (Miercuri, 1 iulie 2015, 16:13)

   math [utilizator] i-a raspuns lui sampras

   sa nu mai pedepsim nici furtul, nici coruptia, nici copiatul, nici plagiatul. Daca "sistemul" asa functioneaza trebuie sa ne adaptam inca de din ciclul primar. Copiati, faceti meditatii cu profesorii de la clasa, (cu directorii scolii e un bonus) duceti cadouri cu nemiluita si aveti un viitor garantat. tara si Partidul au nevoie de cadre de nadejde, semidocti fideli si incompetenti.
  • +1 (5 voturi)    
   tu ai plagiat in licenta ta? (Miercuri, 1 iulie 2015, 16:57)

   eGerula [utilizator] i-a raspuns lui sampras

   ... hai sa te vad acum ...
  • +7 (7 voturi)    
   Ai perfecta dreptate (Miercuri, 1 iulie 2015, 19:40)

   Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui sampras

   Nu ca Oprea e mai destept, dar asa e ! Garantat! Unele lucrati de licenta sunt copiate ad literam, unele s-au vandut si s-au revandut.
   Cred ca si Oprea l-a platit pe Neagu cu ceva sa nu zica nimic,
   Cred ca si proful asta sau care a permis o asemenea teza de doctorat este vinovat, nu are ce cauta in lumea academica...
   Si inca o chestie de intrebat si de reglementat, oare lucrarea profului este originala sau copiata!
  • 0 (0 voturi)    
   Da, nici in licente nici in PhD (Joi, 2 iulie 2015, 17:56)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui sampras

   ca nu mi-a placut sa n-arat sursa de unde am citat. Trebuie sa arati ca ai citit si daca nu pui ghilimele si note e clar ca e plagiat, vezi si fara soft.
 • -15 (17 voturi)    
  atentie (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:15)

  Vlad [anonim]

  Asta cu tezele de doctorat sau cartile plagiate e doar o metoda subtila prin care se deturneaza atentia de la problemele grave, cum ar fi: "boicotarea" numirii lui Ungureanu la SIE, increngatura intre "opozitie", "putere", nasi, aliante, servicii, ofiteri acoperiti (apropos cati ofiteri acoperiti au votat, la ordin, numirea lui Ungureanu ?), modificarea Codului Penal, "credibilizarea democratiei" si a "presedintelui marioneta".
 • +20 (22 voturi)    
  Ma intreb (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:17)

  George Carlin [anonim]

  Nu ma pricep la subiect, mi se pare ca el s-a straduit sa citeze inspiratia, fara prea mare succes. Insa ce ma intreb eu este urmatorul lucru: daca eu (habarnist in drept fiind) as lua cartea lui Ion Neagu, si m-as apuca sa fac un doctorat, mi-ar iesi mai bun sau mai rau ca a lui Oprea?

  Intreb, nu de alta, dar ma gandesc ca n-ar fi normal ca un om fara pregatire sa poata produce un doctorat, adica, isi cam pierde valoarea daca oricine poate sa-l faca, nu?

  Ma intreb de-asemenea de ce eminenta sa Ion Neagu a permis ca munca lui sa fie preluata de un doctorand care nu stie pune ghilimele?
  • 0 (0 voturi)    
   Domnule Neagu acesta arata a securist batran (Joi, 2 iulie 2015, 17:59)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui George Carlin

   si imbatranit in rele. Oamenii astia n-au nici cea mai mica chemare intelectuala si chiar ii urasc de moarte pe intelectuali (ce mai savurau cand ii bateau la beci pe un Ursu si pe cei dinaintea lui, elita distrusa a Romaniei). In schimb, vor sa-si puna pene de paun... sa folosim prepozitia pe ... fund.
 • +12 (14 voturi)    
  Plagiatul ca stare de normalitate (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:23)

  George Faur [anonim]

  Stimati cititori, stimata redactie,

  Plagiatul in lucrarile de diploma si se pare si in doctorate era o stare de normalitate in Romania.

  In 2005 absolveam studiile SNSPA - "Resurse Umane si Comunicare Manageriala".
  Am ales sa merg pentru indrumare lucrare de diploma la un domn astazi "conferentiar universitar la Faculty of Communication and Public Relations (SNSPA), Romania" - conform profilului de linkedin.
  I-am propus sa fac o lucrarea despre gestiunea crizelor organizationale; lucram in Rompetrol si aveam ceva material in acest sens;

  Raspunsul indrumatorului: Da, e ok sa faci asta ca studiu de caz. Dar pentru lucrarea in sine, vei conspecta din urmatoarele carti - si mi-a disctat 18 titluri.

  Mi s-a parut complicat si am renuntat la diploma; nu intelegeam scopul acelui colaj.
  Am renuntat pentru ca mai aveam o diploma si pentru ca nu intentionam sa gasesc un job la stat unde diplomele conteaza; facusem scoala din pura pasiune.

  Si asa nu m-am mai intors niciodata la domnul profesor si nici la SNSPA.
 • +18 (20 voturi)    
  Stau si ma intreb (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:23)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  ca un platitor de taxe si impozite: in cazuri din acestea Comisia nu pateste nimic ? OK, papagalul a plagiat. E greu de cercetat de catre Comisie. Nu imposibil. Dar, sa zicem ca. Insa ei nu au vazut ca:

  "lucrarea fiind in esenta un mixt de paragrafe amalgamate, fara a contine o introducere sau concluzii proprii"

  "Atipic pentru o cercetare stiintifica de largi dimensiuni, cum este o lucrare de doctorat, studiul semnat de Oprea are doar 24 de lucrari incluse in bibliografie, multe dintre ele fiind citate cel mult o data. Potrivit normelor academice, citarea unui autor se face prin utilizarea ghilimelelor, insotite de trimiteri catre referintele bibliografice de unde s-a facut preluarea. In teza lui Gabriel Oprea, care are 247 de pagini, ghilimelele nu sunt folosite nici macar o singura data."

  "Avand in vedere ca este vorba despre chiar prima pagina a lucrarii de doctorat a lui Gabriel Oprea, dar si despre prima mentiune a lucrarii lui Nicolae Volonciu, aceasta nu trebuia marcata cu "op. cit" daca autorul ar fi respectat normele de citare. Insa acest lucru iese din discutie avand in vedere ca pasajul este, de fapt, preluat din cartea lui Ion Neagu inclusiv cu indicii de subsol nemodificati."

  Adica papagalii din Comisie n-au citit nici macar prima pagina, dar au dat cu subsemnatul ca Oprea e mare specialist in domeniu.
 • +13 (17 voturi)    
  Cine se aseaman se aduna (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:29)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Si ca Pontacu si generalul izmana sunt zeci de titluri de doctorat date pentru teze plagiat. Ativista propagandis de partid Andronescu sa traiasca pentru ca ea este complice la acest furt ODIOS. In fine, pesedista fiind, nu poate fi decit o incompetenta corupta care, mai devreme sau mai tarziu, va ajunge la Bulâu. A distrus tot ce era de distrus in invatamintul romanesc.
 • -7 (11 voturi)    
  deci se lucreaza la santaj (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:31)

  io [anonim]

  la santajat cu plagiatul acesta si osa o tina tot asa pana cedeaza si la vot de cenzura la toamna!
 • +8 (10 voturi)    
  industria plagiatului (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:46)

  cristian82 [utilizator]

  a existat si sigur mai exista o industrie oribila de la vinzarea unor lucrari de diyertatie, licenta direct de catre profesorul coorodnator, la realizarea de doctorate de catre oamenii care nu au nici timp nici stofa de cercetator.
  in aceasta categorie intra oameni importanti cu functii peste medie in sistemul public centralizat/descentralizat si evident membrii intr-un partid. practica asta a inceput cu academiciana elena doar ca atunci ea era singura tufa de venetia din tara care a primit aceasta distinctie. dupa revolutie a aparut aceasta piata virtuala care desi nu aduce mare lucru daca nu esti cercetator sau universitar a avut un rol informal deosebit pt plagiator si evident pt complicele sau, coordonatorul:
  - rating profesional la ambii, unul ca are doctoranzi multi si cu "greutate" altul ca acuma nu mai e prostul satului ca doar si ala si ala are doctoratul
  - iluzia stabilitatii pe functie. cand sistemul politic te-a suit, pana iti vine randul la debarcare trebuie sa-ti fabrici rapid un cv solid care sa dea impresia meritocratiei
  - asta le-a adus personal posibilitatea fie sa fie avocati mai rapid, fie culmea sa fie ei insisi universitari sau lectori pe la diferite institutii private de invatamant, pe motivul ca e om cu experienta in minister si are si doctorat. asa cariera nimicului uman si intelectual permite o vesnica reciclare profesionala si politica. vi se pare cunoscut?

  evident ca astfel de personaje nu au agenda libera pt doctorat dar cunosc oamenii care le fabrica si incet incet viata merge inainte. evident ca in domeniul tehnic este mai greu plagiatul asa ca stiintele sociale alea unde chipurile "dai din gura" sunt cele mai asaltate: dreptul, stiintele politice, stiintele comunicarii, sociologia toate puse in contextul fisei postului: drepturile omului, geostrategie, terorism, saracie, combaterea ingractionalitatii bla bla.
 • +10 (12 voturi)    
  Ion neagu (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:46)

  Conu Alecu [anonim]

  este un avocat, profesor de drept și fost senator român în legislatura 1990-1992 ales în județul Călărași pe listele partidului FSN
  Debutul în avocatură l-a facut în 1996, când a fost angajat de Zaher Iskandarani, arestat preventiv pentru contrabandă[2].

  De-a lungul timpului a pledat în dosarele inculpaților Gabriel Bivolaru (fost deputat PSD, acuzat de fraudarea BRD cu circa 2.000 de miliarde de lei vechi, sumă actualizată), Vladimir Dragoman (fost director la Petrotel, acuzat de afaceri ilegale cu petrol), Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru al apărării și apoi al industriilor[2], Liviu Valentin Viclea, închis pentru devalizarea BTT, omul de afaceri Dan Tartaga - dispărut după ce a fost condamnat pentru ucidere din culpă, sau cetățeanul turc Kesser Fatih, care a adus bugetului statului un prejudiciu de 87 de miliarde de lei.

  Cel mai controversat caz a fost cel al turcului Husayn Saral, acuzat în țara natală de crime, sechestrări de persoane, trafic de droguri[2]. În acest dosar, Neagu a reușit să-l scoată din arest preventiv pe inculpatul Saral, pe care poliția s-a chinuit mult timp să-l captureze[2][4]. Ion Neagu a fost și avocatul lui Miron Cozma, fostul lider al ortacilor din Valea Jiului condamnat pentru celebrele mineriade. de aicihttps://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Neagu_%28avocat%29
  • +11 (13 voturi)    
   PSD-ist ? (Miercuri, 1 iulie 2015, 14:59)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Conu Alecu

   Adica si asta e un mafiot. Mira-m-as ca si cartea lui sa nu fie plagiat. Tot ce pute a FSN inseamna coruptie, hotie, secutisti, jaf, Cei care au avut cid de cit onoare, s-au retras din aceasta ordura numita FSN condusa de criminalul Iliescu. Cei care au ramas sunt neosecuristi si neocomunsti, cei care fura tara de 25 de ani.
  • 0 (0 voturi)    
   Bravo coane Alecule, (Joi, 2 iulie 2015, 18:01)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Conu Alecu

   il mirosisem eu cumva...cred ca dreptul l-a facut precum miile de militieni, la FF.
 • +10 (14 voturi)    
  Dottore (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:14)

  cbarladeanu [anonim]

  Se impune o ancheta asupra conducatorului de doctorate prof. Ion Neagu. Se vor vedea surprize MAJORE>
  • +6 (8 voturi)    
   neagu (Miercuri, 1 iulie 2015, 18:43)

   eu [anonim] i-a raspuns lui cbarladeanu

   Da, intr-adevar. Daca l-ar lua cineva la puricat pe acest domn (si nu din punctul de vedere al activitatii profesorale) e posibil sa se afle chestiuni extraordinare!
 • +3 (7 voturi)    
  Trimiteri (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:16)

  Andrei [anonim]

  Poti fi citati autori care nu apar la blbliografie din alte surse, cu mentiunea Apud., iar trimiterea se face catre opera din care se citeaza efectiv. La fel, pot fi parafrazate afirmatii fara ghilimele atata timp cat se fac trimiterile la note, cu mentionarea autorului si a sursei. Sau cel putin asa stiam eu.
  • 0 (0 voturi)    
   Stii gresit! (Joi, 2 iulie 2015, 18:02)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   foarte gresit. Nu pui ghilimele nu e citat si nu pui niciun apud. Lasa ca am gasit chiar in cartea lui madam Tabirca citat nedat din Stoenescu Zilberstein, ca, vorba aia, cui ii mai pasa de astia morti?
   • 0 (0 voturi)    
    Citeste (Miercuri, 8 iulie 2015, 18:35)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui Maniu

    definitia cuvantului "apud" din DEX (chiar si online), precum si ce inseamna in normele de redactare ale Bibliotecii Nationale, de exemplu: "Apud – se foloseşte atunci când se citează un autor, deşi nu a fost studiat în mod direct şi s-a preluat o idee sau un citat din articolul respectiv, citind-o sau citindu-l în lucrarea altui autor. În această situaţie, lucrarea din poziţia 1 va fi cea a autorului la care s-a avut acces prin studierea lucrării care este menţionată după Apud = citat după sau prin intermediul... (ordinea cronologică)." Sunt autor de lucrari stiintifice publicate, asa ca stiu, intr-adevar, ce spun - mai ales ca pana acum nu m-a acuzat nimeni de plagiat, desi am folosit Apud. Sa te mai intreb de Idem, Ibidem etc. sau esti la fel de categoric si aici?
 • +1 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:16)

  [anonim]

 • +11 (15 voturi)    
  Roadele minciunii (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:18)

  Niceta [anonim]

  Nu e Gabriel de vina, fratilor. Isi imagineaza cineva ca a stat vreo zi sa lucreze pe teza, ca si-a tocit coatele vreun minut macar ca sa dea macar copy-paste? Sa fim seriosi. In ziua de azi lucrurile astea is pentru prosti. Acesti bolovani, aparuti peste noapte datorita unui sistem defect de evaluare, lucreaza prin subordonati. El saracu, daca-l iei rapid din pat, nu-ti poate spune nici macar titlul lucrarii. S-au obisnuit, cocotati pe functii mult mai inalte decat mormanul de carti citite, sa fie periati de toti cei din jur, asa incat au ajuns sa creada ca-si merita locul in elita. Adevaratii vinovati sunt insa intelectualii care au acceptat aceasta stare de fapt, care si-au dat girul pentru astfel de lucrari si care prin tacerea lor au incurajat parvenitismul intelectual.
  • 0 (0 voturi)    
   Pai Neagu nu e 'telectual (Joi, 2 iulie 2015, 18:03)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Niceta

   dimpotriva, daca i-ai spune ca e, te-ar da in judecata pentru insulta (ca...hm...calomnia nu mai e infractiune).
 • +8 (10 voturi)    
  Lt Teaca care va sa zica e doftor mare bre !!! (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:26)

  andreesanu [utilizator]

  Sa vezi si sa nu crezi !!!,pai cum le zici matale bibicule ca la carte ,te crucesti ce mai plastografie !!!,mai sa fie !!,sa nu fie !!!,dar eu zic ca prea ,prea se potriveste.
  Lasa tato ca lumea-i rea, clevetitoare s-o scoate cumva dom locotinent ca e baiat cu staif !!!vazusi ce bine-i sta stelile de generar ?
 • +14 (16 voturi)    
  plagiatul este furt, Furt (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:28)

  hopa [anonim]

  Plagiatorul ponta PSD, a siut pe cine lasa in loc.

  Problema este si mai mare pentru facultatea de drept. Acum avem DOI DOCTORI CU DIPLOMA, PLAGIATORI. Banuiesc ca acolo la facultate nu mai sunt specialisti care sa gaseasca o solutie pentru retragerea diplomelor.
 • +13 (15 voturi)    
  Dupa vorba romaneasca (Miercuri, 1 iulie 2015, 15:33)

  KostasP [utilizator]

  Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Asa si cu doftoratele astea. Ei nu stiu sa lege doua cuvinte decente dar vor sa aiba patalama de doctor...in ceva. Javre penale!
 • +13 (15 voturi)    
  sa fim sinceri... (Miercuri, 1 iulie 2015, 16:27)

  lili [anonim]

  La cat de analfabet e saracu', eu m-as fi mirat sa termine o facultate pe bune, nu fabricile de diplome Titu Maiorescu sau Spiru Haret sau Dimitrie Cantemir!
  Daca ar fi luate la puricat TOATE lucrarile de doctorat ale tuturor politicienilor(doctorate si masterate cu care si-au umplu CVurile care altfel NU contin nimic altceva, pentru ca ca majoritatea politicienilor NU au facut NIMIC la viata lor in afara de politica!!) eu cred ca TOATE sunt plagiate, TOATE!
  Cred si ca acum aceasta sesizare a plagiatului in cazul Gabriel Oprea are legatura cu apropierea lui de Presedintele Johannis, careva apropiat de PSD i-a "facut-O" !
  Dar e de bine, asa aflam de plagiatele si de matrapazlacurile incompetentilor si hotilor ajunsi sa ne conduca!
 • +2 (4 voturi)    
  desteaptate romane (Miercuri, 1 iulie 2015, 16:40)

  ion [anonim]

  Lepadati-va de demagogi,populisti,bolsevici,,agenti de influenta,tradatorii interesului national,ipocriti si bine va va fi.
  Nu fi ignorant cu mediul in care traiesti si bine iti va fi.
 • +6 (8 voturi)    
  Nu intelegeti nimic ! (Miercuri, 1 iulie 2015, 17:09)

  mercedes [utilizator]

  A plagiat in numele interesului national!
 • +7 (9 voturi)    
  doctoratele politicienilor (Miercuri, 1 iulie 2015, 18:43)

  Politica "doctorilor" [anonim]

  Daca exista(si exista) un soft care sa controleze toate tezele de doctorat ale politicienilor romani, inclusiv cele ale ambasadorilor, se va descoperi ca marea majoriate sunt plagiate, compilari de texte din carti. De ce credeti ca cei mai multi isi dau doctoratele la SNSPA? Acolo exista o banda rulanta de doctorate. Credeti ca le vor doar pentru ca suna bine titlul? Cei mai multi le vor pentru sporul la salariu. Pe care il plateste poporul roman.

  Luati lista "doctorilor" politicieni si a ambasadorilor si faceti un test al lucrarilor.
  • 0 (0 voturi)    
   Daniel Funeriu a scos "sporul de doctorat" (Joi, 2 iulie 2015, 18:05)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Politica "doctorilor"

   daca n-a fost reintrodus de gasca lui Ecaterina cum o cheama, Andronescu, daca se acorda e ilegal acordat.
 • +6 (8 voturi)    
  Mda... Nimic surprinzator. (Miercuri, 1 iulie 2015, 19:06)

  George [anonim]

  Cum e finul asa e sin nasul... De subliniat ca "interesul national", care defapt n-are absolut nici o legatura cu intereseul national, a facut parte din comisia care a dat ok pe doctoratul PLAGIAT al urmaritului penal ascuns intre cearceafurile clinicii lui Erdogan. Rusine! Pe tara asta au pus stapanire niste impostori nerusinati. Niste mafioti ordinari. Ce face societatea civila? Doarme.
  • +2 (2 voturi)    
   Dar noi , cetatenii , ce facem ? (Joi, 2 iulie 2015, 8:43)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui George

   Sunt deacord ca n-as iesi in strada pentru niciunul dintre partidele parlamentare dar sunt subiecte care nu ar fi trebuit sa nu fie insotite de proteste ! Votul si manifestatia din noiembrie 2014 au fost admirabile dar dupa asta am obosit ,,,,Dintre cele mai recente subiecte care tin de principii si au legatura cu democratia pe care nu trebuie sa asteptam sa ne-o ofere infractorii ci trebuie sa ne-o luam prin presiune publica mentionez : modificarile la Codul penal in sustinerea coruptiei (in locul sporirii masurilor anticoruptie), pensiile speciale (in locul majorarii punctului de pensie), acuzatiile aduse DNA si nominal procurorului care il ancheteza pe fonta, ASF, Loteria Romana, votul in parlament pentru apararea parlamentarilor suspecti de coruptie ...
 • +4 (6 voturi)    
  Ce mai vaiet, ce mai zbucium...! (Miercuri, 1 iulie 2015, 19:16)

  Radu I [utilizator]

  Vă dau o veste proastă, dragi comentatori! România e plină de politicieni -„doctori”. De la prim-ministrul guvernului până la ultimul baron din cel mai sărăcăcios colț de țară. Timp 25 de ani de așa-zisă democrație, bravii noștri politicienii n-au avut timp, și nici bani (!) să investească în crearea unor condiții minime (elementare!) de trai pentru amărâții cu toaletele în fundul curții (ca să dau doar un exemplu). Aici suntem. În România secolului XXI, pentru mai mult de 40% din populație o rețea de canalizare rămâne un vis frumos și tot mai îndepărtat. În timp ce milioanele de euro din afaceri cu statul „umflă” conturile politicienilor-„doctori”. Vai de noi. Și vai de școala românească...
 • +6 (8 voturi)    
  Cu cat e mai prost, un politician cu atat e mai (Miercuri, 1 iulie 2015, 20:00)

  deval [utilizator]

  disperat sa obtina un doctorat !
  As vrea sa-i spun plagiatorului NR 2 al Romaniei ca sigurannta nationala a ROMANIEI e amenintata grav de CORUPTIE ! Inaintea Rusiei, teroristilor si martienilor! Sa citeasca ce a semnat in CSAT acum 7-8 ani si anul asta ! In interes national trebuia sa-l abandoneze pe fonta din prima. Nefacand-o a devinit nefrecventabil .
  Plagiatul la doctorat era evident la fiecare discurs . Oprea nu numai ca nu intelege nimic dar mai si pune umarul la urmatoarea criza economica luptand eroic pentru pomana speciala sub forma de pensie su de coliva a armatei/politiei/demnitarilor/parlamentarilor producand un cataclism in sistemul de pensii (si asa in colaps) in viitor , pe umerii copiilor nostrii daca nu cumva mai curand caci detinatorii interesului national ies la pensie la 45 de ani si iau pensioara asta 40-50 de ani ...
 • 0 (4 voturi)    
  acum nu stiu daca asta e manipulare ... (Miercuri, 1 iulie 2015, 20:42)

  dnicu [utilizator]

  "Desi pune note de subsol din loc in loc, facand trimitere catre tratatul lui Ion Neagu, acestea nu par facute cu buna-credinta, prin folosirea formularii "I. Neagu, Tratat de procedura penala, Editura Pro, Bucuresti, 1997, pg. 418", ci este preferata varianta "A se vedea I. Neagu, Tratat de procedura penala, Editura Pro, Bucuresti, 1997, pg. 418", care lasa senzatia cititorului ca lucrarea lui Neagu a fost doar consultata si a ajutat, eventual, la clarificarea unor aspecte."

  "nu par facute cu buna-credinta" ... nu par daca vrei sa fi rautacios? ... sau e vreun standard ... respectat de toti ... iar domnul Oprea nu la ignorat?
 • -1 (3 voturi)    
  "secretul" lui Gabriel Oprea...Un DOSAR la DNA!!! (Miercuri, 1 iulie 2015, 21:07)

  lili [anonim]

  "Toată lumea s-a întrebat ce l-a făcut pe Gabriel Oprea să rişte înlăturarea UNPR de la guvernare prin votul în favoarea numirii lui MRU la şefia SIE. În arhiva noastră am descoperit acest secret, pe care Laura Codruţa Kovesi îl păstrează în safe-ul său: DOSARUL 293/P/2014, în care Oprea joacă rolul principal.

  Ceea ce surprinde este faptul că, în plin spectacol al cătuşelor şi al chemării VIP-urilor politice la DNA, vicepremierul Gabriel Oprea n-a fost deranjat de nimeni, nici măcar atunci cînd a fost desemnat ca Prim-ministru interimar în locul îngenunchiatului Victor Ponta. Spre deosebire de Oprea, nume grele, precum Elena Udrea, Sebastian Ghiţă, Dan Şova, Dorin Cocoş, Adriean Videanu, Mariean Vanghelie şi chiar Victor Ponta au intrat pe uşiţa DNA-ului, unii dintre ei ieşind cu brăţări la mîini.

  Gabriel Oprea, VIP de prim rang, nici măcar n-a fost deranjat. Ne întrebăm dacă nu cumva tocmai această vulnerabilitate l-a „recomandat” ca fiind persoana ideală în vederea unei manipulări care să determine schimbarea majorităţii parlamentare!

  Dosarul 293/P/2014 a fost întocmit cu puţin timp înainte de campania prezidenţială de anul trecut

  În toamna anului trecut, cu puţin înainte de campania electorală, DNA a deschis acest dosar cu nr. 293/P/2014, iar apariţia primelor informaţii despre existenţa lui a trecut aproape neobservată, căci întreaga opinie publică şi-a canalizat atenţia către persoanele ce urmau să-l înlocuiască pe Traian Băsscu la Cotroceni!"

  http://www.cotidianul.ro/secretul-lui-gabriel-oprea-este-in-fisetul-lui-kovesi-dosarul-293-p-2014-264067/
 • +5 (7 voturi)    
  plagiatul lui Prea (Miercuri, 1 iulie 2015, 21:21)

  Nistorescu [anonim]

  titlul inapoi, dom' dottore, titlul inapoi! vrem sa dati titlul inapoi, adica sa vi-l ia cine vi l-a acordat. noi ne-am rupt coatele prin biblioteci muncind la tezele noastre fara sa obtinem nici 5% din ce-ati obtinut dvoastra. vrem dreptate! aveti onoare… militara? atunci, titlul INAPOI!!!!!!!!
 • -2 (4 voturi)    
  nu e plagiat (Miercuri, 1 iulie 2015, 22:29)

  cip [anonim]

  nu stiu ce se bate campii cu plagiatul dar omul a marcat citatele si ale cui sunt daca va uitati la partea de jos a paginilor
  • 0 (0 voturi)    
   "Omul" asta nu stie romana (Joi, 2 iulie 2015, 18:09)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui cip

   si nici macar O limba straina, conditie sine qua non, macar pana-n 2007 de admitere la doctorat. Ce test a luat, cu cine la dat, cand, unde si la ce limba straina? Du-te ma de-aici, ca nu suntem prostii comunistilor.
 • +3 (5 voturi)    
  Daciana Sarbu este si ea absolventa de Drept !!! (Joi, 2 iulie 2015, 7:10)

  lili [anonim]

  Analfabeta Daciana Sarbu pe care NU am auzit-o sa scoata o vorbulita la recentele alegeri europarlamentare care au trimis-o iar la Brussels pe salariu de mii de Euro este si ea absolventa de Drept, bineinteles!
  NU am auzit-o in viata mea sa scoata 2 vorbe inteligente, i-am cautat CVul pe Pagina Oficiala de la Parlamentul European!
  Culmea, pe Pagina Oficiala a Dacianei Sarbu de la PE apare: "Niciun Curriculum Vitae disponibil"
  De ce oare?!
  Ghici?!
  Oare, ce-o ascunde CVul Dacianei Sarbu, de NU este disponibil!?!

  Uite aici pagina oficial a Dacianei Sarbu, fara CV!
  Si nici un alt CV oficial al Dacianei Sarbu NU am gasit!

  http://www.europarl.europa.eu/meps/ro/33989/DACIANA+OCTAVIA_SARBU_cv.html
  • +1 (1 vot)    
   La asa CV asa salar (Joi, 2 iulie 2015, 18:10)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui lili

   nu e si ea fata lui tata?
 • -3 (3 voturi)    
  Definitia plagiatului (Joi, 2 iulie 2015, 11:58)

  gigi [anonim]

  "Plagiatul reprezintă însusirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei alte persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obtinute, prezentându-le drept creatie proprie .... preluarea creatiei acestuia fără specificarea corectă a sursei reprezintă plagiat." dupa Wikipedia

  Eu observ ca are indicatia sursei (printr-un numar) care are referire in josul pagini.

  Precizez ca imi e antipatic autorul, ca sa nu fiu acuzat aiurea, dar ce e corect ramane corect.
 • +4 (4 voturi)    
  Emilia Sercan jurnalist freelancer (Joi, 2 iulie 2015, 12:26)

  zambara [utilizator]

  Felicitari jurnalistei pentru articol.
 • +1 (1 vot)    
  si Pontacu a plagiat (Joi, 2 iulie 2015, 13:11)

  rodica rauca [anonim]

  Si pontacu a plagiat de ce nu-si da demisia urgent,rusine sa-i fie,,,,
 • +1 (1 vot)    
  Intrebati-l pe Oprea (Joi, 2 iulie 2015, 18:11)

  Maniu [utilizator]

  in ce limba si ce carte a citit de Ulpian (de l-a citat). Apropo, aici , in articol, apare numele lui Herovanu, asa se scrie.
 • +2 (2 voturi)    
  generalul oprea=becali,cops,ninel staicu. (Joi, 2 iulie 2015, 18:25)

  dezamagitul [utilizator]

  Marele general facut la apelul de seara ca toti prostii din politca romaneasca (vezi si ponta) cauta sa para ca sant mai mult decat in realitate si se ipauneaza cu tot felul de ttluri .
  Cu ce este mai presus marele general fata de borfasi din inchisori pe care ii apuca talentul doar cand sant inchisi.
 • +1 (1 vot)    
  aceasta tara este condusa numai de smecheri (Joi, 2 iulie 2015, 19:42)

  mihai [anonim]

  o tara condusa de smecheri de plagiatori gen Ponta si Oprea si-au creat legi speciale pentru sistemul militar ca sa poata tine poporul in frau cu ajutorul aparatului militar bine platiti si cu legi speciale si pensii speciale nemeritate si care nu au mama si tata si obtin tot ce vreau numai ca sunt militari iar prostii sa munceasca pentru eirusine sa-ti fie plagiatorule de PONTA SI GABRIEL OPREA doi parveniti doua nulitati


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by