Subiectele si baremele de corectare de la Limba si literatura romana au fost publicate de Ministerul Educatiei. La primul examen scris din cadrul bacalaureatului, a fost extrasa varianta de subiecte numarul 5. La Real, absolventii au avut de realizat un eseu despre “particularitatile de constructie a unui personaj” dintr-un text narativ studiat apartinand lui Ioan Creanga, George Calinescu sau Marin Preda. La Uman, candidatilor le-a picat romanul interbelic.

Fragment din Subiectele de la Limba si literatura romana - Uman, BAC 2015Foto: edu.ro

Absolventii de clasa a XII-a au sustinut astazi, 29 iunie, primul examen scris din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului: la Limba si literatura romana. Examenul a inceput la ora 9:00, a durat 3 ore, iar subiectele au fost catalogate de elevi ca fiind mai usoare decat cele de anul trecut. De altfel, amintim ca ministrul Sorin Cimpeanu a declarat vineri ca a decis ca lucrarile de la BAC sa fie corectate in alte judete decat cel in care sustin elevii examenele pentru ca a anticipat ca vor fi rezultate mai bune la BAC, decat anul trecut.

"Anticipand rezultate mai bune, nu am dorit ca asupra acestor rezultate sa planeze suspiciuni. Rezultate mai bune inseamna un procent de promovabilitate mai mare la Bacalaureat. Am dorit sa anticipam eventuale suspiciuni care sa umbreasca rezultate mai bune. Mai bune inseamna mai mari decat anul trecut", a declarat vineri ministrul Cimpeanu. Sursa si detalii

Descarca de mai jos subiectele si baremele integrale de la examenul de Limba si literatura romana - BAC 2015:

Noul calendar de BAC 2015 - Sesiunea iunie-iulie 2015

29 iunie 2015Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

30 iunie 2015Limba si literatura materna proba E)b) - proba scrisa

1 iulie 2015Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

3 iulie 2015Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa

7 iulie 2015Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

7 iulie 2015Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

8 - 9 iulie 2015 Rezolvarea contestatiilor

10 iulie 2015Afisarea rezultatelor finale

Citeste si: