Premierul Victor Ponta a afirmat, in deschiderea sedintei de guvern de joi, ca romanii nu sunt cetateni europeni de rangul doi, referindu-se la interviul pe care l-a acordat recent publicatiei britanice The Times si notand ca acum presa internationala "alearga" dupa el.

Seful guvernului a observat ca, daca in urma cu doi ani "alerga" sa dea un interviu la un cotidian international, acum "au alergat ei dupa mine la Londra", referindu-se la interviul publicat de The Times.

Ponta a precizat ca a profitat de acest interviu pentru a exprima "pozitia foarte clara a Romaniei": "Nu suntem cetateni europeni de rangul doi, nu introduce nimeni cote de romani. Daca suntem egali, chiar suntem egali, nu sunt unii mai egali decat altii".

El a subliniat ca o astfel de pozitie trebuie aparata in conditiile in care romanii isi platesc taxele si "sprijina dezvoltarea societatii in tarile in care traiesc".

Primul ministru a mai spus ca l-ar ruga pe presedintele Traian Basescu, "care mai merge pe la Bruxelles", sa faca acelasi lucru, dar a "vazut ca nu prea vorbeste cu nimeni".